Τα... άπλυτα του Νετανιάχου και οι φανέλες με το όνομα του Πούτιν - 7 ηγέτες και οι εκκεντρικές τους συνήθειες

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020

Κυκλοφόρησε μία φήμη, η οποία ξεκίνησε από το προσωπικό του Λευκού Οίκου και κατέληξε στις στήλες της εφημερίδας Washington Post.
 
Σύμφωνα με αυτήν, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου και η σύζυγός του Σάρα έχουν μία παράξενη συνήθεια. Στα ταξίδια και στις διπλωματικές αποστολές κουβαλάνε τσάντες και βαλίτσες με άπλυτα ρούχα

Με το πέρας του ταξιδιού, τα ρούχα τους επιστρέφονται φρεσκοσιδερωμένα, χωρίς φυσικά να υπάρξει κάποια οικονομική επιβάρυνση. Όσο εκκεντρική και αν φαίνεται η συνήθειά τους αυτή, ωχριά μπροστά σε άλλες που έχουν αποδοθεί σε παγκόσμιους ηγέτες και πολιτικές προσωπικότητες. Πίσω από την αίγλη και την άσκηση εξουσίας, άλλωστε, βρίσκονται άνθρωποι. Άνθρωποι με αδυναμίες, έπαρση και επιρροή που προσδίδει ανεξέλεγκτη διάσταση στα δύο παραπάνω.
Ενώ ο πατέρας του ήταν ακόμα στο θρόνο, ο Κιμ Γιονγκ Ιλ, ο πατέρας του σημερινού Βορειοκορεάτη ηγέτη, αποφάσισε να αναπτύξει την μέχρι τότε ανύπαρκτη εγχώρια κινηματογραφική βιομηχανία. Μέχρι εδώ όλα καλά

Μιας και κανείς δεν είχε στην χώρα την τεχνική και καλλιτεχνική εμπειρία για κάτι τέτοιο αποφάσισε να απαγάγει έναν από τους πιο γνωστούς σκηνοθέτες της Νότιας Κορέας. Ο σκηνοθέτης Shin Sang-ok φυλακίστηκε και «επανεκπαιδεύτηκε», ώστε να μπορέσει να παράξει τις ταινίες που οραματιζόταν ο Κιμ. Πράγματι, γύρισε παραπάνω από δέκα ταινίες, μέχρις ότου να δραπετεύσει. Κατά τη διάρκεια ενός φεστιβάλ κινηματογράφου ζήτησε άσυλο στις Η.Π.Α. και η Βόρεια Κορέα δεν μπόρεσε ποτέ να μετατραπεί στην Μέκκα της έβδομης τέχνης.



Ο αλλοτινός κραταιός ηγέτης της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι είχε εμμονή με την εμφάνισή του. Προσπαθούσε να ξορκίσει το γήρας με κάθε δυνατό τρόπο. Δεν είναι μυστικό ότι υποβλήθηκε σε αρκετές πλαστικές χειρουργικές επεμβάσεις, μερικές φορές ακόμα και χωρίς αναισθησία. Άγνωστη, όμως, παραμένει η περίεργη συνήθεια που είχε να πλένει τα χέρια του στο αίμα ενός ελαφιού, ισχυριζόμενος ότι το ζεστό αίμα του ζώου είχε ειδικά οφέλη.

Ο Εμανουέλ Μακρόν ακολουθεί μία καθημερινή αυστηρή διατροφή, την οποία επιβλέπει η σύζυγός του. Αυτή είναι που έχει επιβάλει τον κανόνα των 10 κομματιών φρούτων την ημέρα. Όπου και να βρεθεί, ο Γάλλος πρόεδρος μετράει τις μπουκιές των φρούτων που καταναλώνει, ώστε να μην υπερβεί τις επιτρεπόμενες.




O Λευκός Οίκος οφείλει να διατηρεί όλα τα προεδρικά αρχεία. Ο Τραμπ, όμως, δεν μπορεί να αποποιηθεί μία παλιά του συνήθεια, η οποία δεν είναι άλλη από το να καταστρέφει όλα τα σημαντικά έγγραφα, σκίζοντας το χαρτί και στην συνέχεια, πετώντας το στο πάτωμα. Τ
ο προσωπικό του Οβάλ Γραφείου κάθε μέρα μαζεύει τα απομεινάρια και τα επανατοποθετεί. Αυτό σημαίνει ότι μια ολόκληρη ομάδα ανθρώπων ξοδεύει ατελείωτες ώρες, ανασυνθέτοντας αυτά τα κομμάτια χαρτιού σαν παζλ.




Ο Νικολάι Τσαουσέσκο κυβέρνησε τη Ρουμανία, καθιερώνοντας μεταρρυθμίσεις που θεωρούνταν βάναυσες, ακόμη και σύμφωνα με τα πρότυπα του σοβιετικού μπλοκ. Ίσως περισσότερο γνωστός για την πολιτική λιτότητας που είχε ως αποτέλεσμα τη δυσπραγία του λαού του, ο δικτάτορας έτεινε να ξεφεύγει και σε θέματα που αφορούσαν την προσωπική του ασφάλεια. Ανησυχούσε ότι θα δηλητηρίαζαν με κάποιο τρόπο τα ρούχα του οπότε κρατούσε πάντα ένα απόθεμα κοστουμιών μέσα σε ντουλάπα, για την οποία είχε μόνο αυτός τα κλειδιά. Φορούσε ένα κοστούμι μονάχα μια φορά και ύστερα το έκαιγε.


O Βλαντιμίρ Πούτιν αφιερώνει τουλάχιστον δύο ώρες την ημέρα στη γυμναστική του. Κολυμπάει ανεξαρτήτως καιρού και σηκώνει βάρη. Το αγαπημένο του άθλημα είναι το χόκεϊ. Παίζει καθημερινά με τους στενότερους του συνεργάτες. Το περίεργο, όμως, είναι ότι οι προσωπικοί του σωματοφύλακες είναι υποχρεωμένοι να φοράνε φανέλες με το όνομά του και να ζητωκραυγάζουν το όνομά του.

Σύμφωνα με έναν από τους ανεπίσημους βιογράφους της Βασίλισσας Ελισάβετ, η μονάρχης έχει μια ιδιαίτερη αδυναμία στις νυχτερίδες. Τίποτα, όμως, δεν συγκρίνεται με το γεγονός ότι για λόγους ασφαλείας, η βασίλισσα ταξιδεύει πάντα με μία φιάλη της ίδια ομάδας αίματος με την ίδια μαζί της.

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template