Αγρίεψε η Ρωσία-Τουρκία και Γεωργία της κλείνουν χωρικά ύδατα και εναέριο χώρο για να μην επέμβει

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020

Καθώς Τουρκία, Γεωργία και Αζερμπαϊτζάν κλείνουν τον εναέριο χώρο και τα χωρικά του ύδατα στη Ρωσία, στην προσπάθειά τους να αποτρέψουν μια πιθανή επέμβαση στην Αρμενία και το Ναγκόρνο-Καραμπάχ, η Μόσχα
περνά στην αντεπίθεση, με κατακραυγή για τις τοποθετήσεις Ερντογάν και την στάση της Τουρκίας στη σύγκρουση του Καυκάσου.

To μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Κρατικής Δούμας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Έλενα Πανίνα λέει ότι η ανακοίνωση του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Αρτσάχ (Ναγκόρνο-Καραμπάχ), προσθέτει μόνο λάδι στη φωτιά, σύμφωνα με όσα ανέφερε στη Ria Novosti.

Σύμφωνα με την Panina, παρόμοιες ανακοινώσεις ενέχουν μεγάλο κίνδυνο. Σημείωσε ότι αντί να προσπαθεί να σταματήσει την αιματοχυσία, ο Ερντογάν με τέτοιες ανακοινώσεις το μόνο που καταφέρνει είναι να ρίχνει λάδι στη φωτιά.«Ο Ερντογάν προσπαθεί να διατηρήσει την εικόνα του "ισχυρού", αλλά πρέπει να καταλάβει ότι ο νέος πόλεμος μεταξύ της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν δεν είναι προς το συμφέρον οποιασδήποτε πλευράς, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας. Δεν είναι αρκετή η ροή προσφύγων στην Τουρκία από τη Συρία για τον Ερντογάν;», είπε, προσθέτοντας ότι σε πολλές περιπτώσεις η Τουρκία είναι υπεύθυνη για τη ροή των προσφύγων.

Νωρίτερα ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν είχε ανακοινώσει ότι ήρθε η ώρα να τερματιστεί το ζήτημα του Ναγκόρνο Καραμπάχ υπέρ του Αζερμπαϊτζάν, προτρέποντας τις χώρες του ΟΑΣΕ να μην βοηθήσουν την Αρμενία.

Νωρίς το πρωί της 27ης Σεπτεμβρίου, ο στρατός του Αζερμπαϊτζάν ξεκίνησε μια μαζική επίθεση εναντίον του Αρτσάχ με επιχειρήσεις από αεροπορικές δυνάμεις, χρήση πυραύλων και χερσαίες επιχειρήσεις αρμάτων μάχης.

Οι επιθέσεις πυροβολικού του Αζερμπαϊτζάν στοχεύουν σε άμαχους οικισμούς, συμπεριλαμβανομένης της πόλης Stepanakert, με αποτέλεσμα το θάνατο πολλών πολιτών, ενώ στόχος βομβαρδισμών έγιναν και τα σχολεία. Μια μητέρα και το παιδί της σκοτώθηκαν στο Martuni, ενώ πολλοί άλλοι πολίτες τραυματίστηκαν. Οι μάχες συνεχίζονται.

Ο στρατός του Αρτσάχ δήλωσε ότι 58 από τους στρατιώτες του σκοτώθηκαν στις επιθέσεις.. 

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template