Ποτοαπαγόρευση στην εποχή του κορωνοϊού: Αστυνομικοί θα ψάχνουν στις πλατείες για πολίτες με αλκοόλ!

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020

Όχι, δεν βρισκόμαστε στις ΗΠΑ της δεκαετίας του 1920 και του 1930, αλλά στην Ελλάδα του 2020 και η ποτοαπαγόρευση είναι πλέον νόμος του κράτους, καθώς το αλκοόλ κρίθηκε υπαίτιο για την έμμεση μετάδοση του κορωνοϊού!

Πώς συμβαίνει αυτό, αφού ένα μεγάλο ποσοστό των κρουσμάτων είναι αλλοδαποί μουσουλμάνοι παράνομοι μετανάστες, κατά βάση φονταμενταλιστές που δεν πίνουν αλκοόλ;
Δεν έχει σημασία. Σημασία έχει να μην συγχρωτίζονται οι νέοι στις πλατείες και δημιουργούν αντικυβερνητικούς πυρήνες...

Το νέο σχέδιο της Αστυνομίας βάσει των εντολών της κυβέρνησης για να περιορίσει τον «συνωστισμό» στις πλατείες μπήκε εδώ και λίγα λεπτά σε εφαρμογή και ανάμεσα στις ενέργειες που αναμένεται να κάνει η ΕΛ.ΑΣ είναι και οι «έλεγχοι ποτοαπαγόρευσης».

Τι είναι οι «έλεγχοι ποτοαπαγόρευσης»;

Από τη πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκαν τα νέα μέτρα της κυβέρνησης υπήρχε το εύλογο ερώτημα. Το κλείσιμο των περίπτερων, μίνι μάρκετ και καβών από τα μεσάνυχτα πως ακριβώς θα αποτρέψει τους πολίτες από το να πηγαίνουν στις πλατείες το βράδυ;

Εύκολα μπορεί κάποιος να πάρει την μπύρα του από το σπίτι και να κάτσει μέχρι πρωίας.

Αυτό το μέτρο εύκολα μπορεί να αποδειχθεί ως «μια τρύπα στο νερό» - όπως συνέβη και με το κλείσιμο των μπαρ, κλαμπ, καθώς ο κόσμος που θέλει να βγει έξω πήγαινε σε πλατείες, εκεί όπου δεν υπάρχει κανένα μέτρο.


Όμως η Αστυνομία βρήκε τον τρόπο για να πετύχει το σχέδιο της «άδειες πλατείες».

Σύμφωνα με πληροφορίες θα ελέγχει τους πολίτες και θα βλέπει αν φέρνουν ποτά από το σπίτι τους.


Μένει να δούμε στην πράξη πώς ακριβώς θα γίνονται αυτοί οι έλεγχοι και αν θα έχουν κάποιες συνέπειες και ποιες όσοι φέρνουν μαζί τους στις πλατείες, αλκοόλ.

Ποτοαπαγόρευση ονομάστηκε η περίοδος από το 1920 έως το 1933 στις ΗΠΑ, όταν κηρύχθηκε παράνομη με συνταγματική πρόνοια η παρασκευή, διακίνηση, εισαγωγή, εξαγωγή και πώληση αλκοολούχων ποτών.

Το κίνημα της ποτοαπαγόρευσης είχε ξεκινήσει στις αρχές του 19ου αιώνα και ήδη ως το 1850 αρκετές πολιτείες, κυρίως του νότου, είχαν ψηφίσει νόμους που περιόριζαν ή απαγόρευαν τη διάθεση αλκοολούχων ποτών. Η πρωτοβουλία ανήκε σε θρησκευτικές προτεσταντικές οργανώσεις, κυρίως του Μεθοδιστικού δόγματος.


Γρήγορα, σχηματίσθηκαν δύο πανίσχυρες ομάδες πίεσης, η «Ένωση κατά των Σαλούν» (Anti-Saloon League) και η «Ένωση Γυναικών για τη Χριστιανική Εγκράτεια» (Women's Christian Temperance Union).


Μέλη των δύο αυτών οργανώσεων σχημάτισαν το Κόμμα της Απαγόρευσης (Prohibition Party), που πήρε μέρος στις προεδρικές εκλογές του 1872, αλλά συγκέντρωσε μόλις 5.608 ψήφους.

Το 1879 ο Τζον Σεντ Τζον εκλέχθηκε κυβερνήτης του Κάνσας και τέσσερα χρόνια αργότερα το Κάνσας έκανε η πρώτη πολιτεία στην Αμερική, που κήρυξε παράνομο το αλκοόλ. 
Το 1884 ο Σεντ Τζον έθεσε υποψηφιότητα για Πρόεδρος της Αμερικής με τη σημαία του Κόμματος της Απαγόρευσης και έλαβε 150.369 ψήφους. Ο σπόρος της Ποτοαπαγόρευσης είχε ριφθεί.   
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template