Ο μεγιστάνας του εμφιαλωμένου νερού που εκθρόνισε τον Jack Ma της Alibaba

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020

Η καθαρή αξία της περιουσία του Zhong Shanshan ανήλθε στα 58,7 δισεκατομμύρια δολάρια την Τετάρτη, 2 δισεκατομμύρια δολάρια
περισσότερα από την περιουσία του Jack Ma, επικεφαλής της Alibaba, σύμφωνα με τον Bloomberg Billionaires Index. Ο Zhong είναι πλέον το δεύτερο πλουσιότερο άτομο της Ασίας, μετά από τον Mukesh Ambani της Ινδίας, και ο 17ος πλουσιότερος στον κόσμο, ξεπερνώντας τον Charles Koch (Koch Industries) και τον Phil Knight (Nike).

Γνωστός με το παρατσούκλι «μοναχικός λύκος», καθώς απέχει από πολιτικές και επιχειρηματικές συναναστροφές, η περιουσία του Zhong εκτινάχθηκε στα 51,9 δισ. δολάρια το 2020, περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο στον κόσμο, εκτός από τον Jeff Bezos της Amazon και τον Elon Musk της Tesla


Οι δύο τελευταίοι επλήγησαν από τη βουτιά που σημείωσαν την Τετάρτη οι μετοχές του κλάδου Τεχνολογίας και η Tesla. Η περιουσία του Musk μειώθηκε κατά σχεδόν 10 δισ. δολάρια.

Η αρχική δημόσια προσφορά (IPO) της εταιρείας εμφιαλωμένου νερού Nongfu Spring Co. — η οποία αποδείχθηκε η πιο δημοφιλής μεταξύ των επενδυτών στο Χονγκ Κονγκ – ανέδειξε στις αρχές του μήνα τον Zhong σε έναν από τους τρεις πλουσιότερους ανθρώπους της Κίνας. Αυτό συνέβη μετά την εισαγωγή στο χρηματιστήριο της εταιρείας κατασκευής εμβολίων Beijing Wantai Biological Pharmacy Enterprise Co. τον Απρίλιο, που αύξησε την καθαρή αξία της περιουσίας του στα 20 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι τις αρχές Αυγούστου.

Ο Zhong βρίσκεται πλέον πρώτος στην κατάταξη με τους πλουσιότερους ανθρώπους της Κίνας, η οποία αποτελείται κατά κύριο λόγο από επιχειρηματίες που δημιούργησαν την περιουσία τους από εταιρείες τεχνολογίας.

Παρά το γεγονός ότι ο Zhong ξεπέρασε τον Ma στην κατάταξη, ο κροίσος της τεχνολογίας μπορεί σύντομα να κερδίσει και πάλι την πρωτιά, την οποία κατέχει για περισσότερα από έξι χρόνια, αφότου η Alibaba εισήχθη στο χρηματιστήριο των ΗΠΑ.

Η αρχική δημόσια προσφορά της Ant Group που θα πραγματοποιηθεί τον επόμενο μήνα, αναμένεται να ενισχύσει σημαντική την περιουσία του Μa, καθώς το μερίδιο του στην εταιρεία εκτιμάται στα 28 δισ. δολάρια, αν η αποτίμηση της καταφέρει να διαμορφωθεί στα 250 δισ. δολάρια, που είναι ο στόχος της.

Η Τετάρτη ήταν πολύ δύσκολη ημέρα για τις μετοχές του κλάδου τεχνολογία στις ΗΠΑ, καθώς κατέγραψαν τις μεγαλύτερες απώλειες του μήνα. 


Η μείωση της αξίας της περιουσίας του Musk ήταν η μεγαλύτερη μεταξύ των 500 κροίσων της λίστας του Bloomberg, ενώ ακολούθησε ο Bezos, η περιουσία του οποίου μειώθηκε κατά 7,1 δισ. δολάρια. Η περιουσία του Musk ανέρχεται στα 92,3 δισ. δολάρια και του Bezos στα 178 δισ. δολάρια.

Πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template