Αφηνίασαν οι Τούρκοι με τους Ελληνοκύπριους. Πέταξαν πάνω απο το Yavuz

Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2020

Αφήνιασαν οι Τούρκοι, από την πτήση που πραγματοποίησε ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου Χαράλαμπος Πετρίδης μαζί με τον Γάλλο υπουργό
Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Clement Beaune, στην κυπριακή ΑΟΖ.

Όπως αναφέρουν προβοκατόρικα δημοσιεύματα των Τούρκων, η ελληνοκυπριακή Διοίκηση, όπως αποκαλούν την Δημοκρατία της Κύπρου, πραγματοποίησε ακόμη μια πρόκληση πετώντας με στρατιωτικό ελικόπτερο, πάνω από το πλωτό γεωτρύπανο Γιαβούζ, το οποίο βρίσκεται σε ύδατα δικαιοδοσίας της «τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου», όπως αποκαλούν το ψευδοκράτος.

Την ίδια ώρα η Λευκωσία φέρεται να είναι αποφασισμένη να μπλοκάρει τις κυρώσεις που θέλει να επιβάλει η ΕΕ στη Λευκορωσία εάν δεν υπάρξουν κυρώσεις κατά της Τουρκίας για τις παράνομες γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Λευκωσία αντιδρά με την «απειλή βέτο» μετά από την απόρριψη επιβολής παρόμοιων κυρωτικών μέτρων σε βάρος της Τουρκίας για τις παράνομες ενέργειές της στην Ανατολική Μεσόγειο.

Τα δημοσιεύματα προσθέτουν ότι η κυπριακή στάση έχει… «απογοητεύσει» διπλωμάτες της ΕΕ!

Να; Σημειωθεί ότι νωρίτερα σήμερα και στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» (ΝΒΕΦ), ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης, συναντήθηκε με το προσωπικό των δυο Ταχύπλοων Σκαφών τύπου Combatant Craft Medium/CCM (Transport Vessels) του Ναυτικού των ΗΠΑ τα οποία ελλιμενίζονται από τις 12 Σεπτεμβρίου 2020.

Τα δυο CCM συμμετείχαν σε κοινή εκπαίδευση με τη Διοίκηση Ναυτικού. Οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες, που εντάσσονται στο πλαίσιο των διμερών σχέσεων μεταξύ Κυπριακής Δημοκρατίας και ΗΠΑ, περιλαμβάνουν συνεκπαίδευση σε θέματα που άπτονται Διοικητικής Μέριμνας και ναυσιπλοΐας.

Ο Αρχηγός αφού έτυχε ενημέρωσης για τις δυνατότητες των Σκαφών, επιβιβάστηκε και παρακολούθησε την συνεκπαίδευση που πραγματοποιήθηκε στη θαλάσσια περιοχή νότια της ΝΒΕΦ.

Ο Αρχηγός συνεχάρη όλους τους συμμετέχοντες στην κοινή εκπαίδευση για την επιτυχή διεξαγωγή της. Ταυτόχρονα, τόνισε τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ των δύο Χωρών, η οποία αποφέρει αμοιβαία οφέλη.

Επιπλέον, τόνισε ότι οι δύο Χώρες έχουν κοινή στρατηγική κουλτούρα και ήθος ενώ τόνισε τη σημασία της συνεργασίας για τη διατήρηση και την ενίσχυση της ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template