Κυρ. Μητσοτάκης: Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 00.30 έως τις 5.00 το πρωί – Υποχρεωτική η χρήση μάσκας παντού

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020

Ειδικότερα, στις περιοχές με αυξημένα κρούσματα, οι οποίες βρίσκονται στο «επίπεδο 3» (για παράδειγμα η Αττική, η Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Ιωάννινα) και το «επίπεδο 4» (Καστοριά, Κοζάνη), θα απαγορεύεται η κυκλοφορία από τις 00.30 το βράδυ έως τις 5.00 το πρωί, με εξαίρεση τα έκτακτα περιστατικά και όσους δουλεύουν το βράδυ.


Δεύτερον, σε αυτές τις περιοχές, η χρήση μάσκας θα είναι παντού υποχρεωτική, τόσο σε ανοιχτούς και κλειστούς χώρους.

Μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ως παράδειγμα για τη χρήση μάσκας το τι θα συμβαίνει στην εστίαση, εξηγώντας πως στο εξής οι πολίτες θα μπαίνουν με μάσκα, την οποία θα αφαιρούμε μόνο όταν κάθονται στο τραπέζι. Παράλληλα, εξήγησε πως εξακολουθεί να ισχύει η απαγόρευση των ορθίων σε εσωτερικές αίθουσες.

Η εφαρμογή των δύο νέων μέτρων ξεκινά από τις 6.00 το πρωί του Σαββάτου


Οι δύο νέες ρυθμίσεις θα συνοδευτούν και από την ενίσχυση των ελέγχων για την τήρηση των μέτρων που ήδη ισχύουν. Οι ιδιοκτήτες καταστημάτων που δεν τα τηρούν, όπως και οι εργοδότες που δεν προστατεύουν τους εργαζομένους τους, θα τιμωρούνται. Και, ασφαλώς, η τηλεργασία θα επεκταθεί κι άλλο, όπου είναι εφικτό.

Ο κ. Μητσοτάκης, αφού περιέγραψε την επιβαρυμένη κατάσταση που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα με την αύξηση των κρουσμάτων και τόνισε πως μπροστά μας βρίσκεται ένα δύσκολο τρίμηνο, ανέφερε πως το σχέδιο της κυβέρνησης είναι δυναμικό και προσαρμόζεται ανάλογα με τις εξάρσεις της πανδημίας και τις τοπικές ιδιαιτερότητες που αυτή παρουσιάζει. Όπως μάλιστα ανέφερε, δεν είναι σκοπός της κυβέρνησης να υπάρχει ένα νέο γενικευμένο lockdown.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως οι ειδικοί προειδοποιούν ότι στις στιγμές της ανεμελιάς γινόμαστε πιο ευάλωτοι στον ιό, ενώ αντίθετα, στα σχολεία, όπου τηρούνται σχολαστικά τα μέτρα, οι κίνδυνοι αποδεικνύεται ότι είναι πολύ μικρότεροι. Μάλιστα, κάλεσε τους νέους, στην ηλικιακή ομάδα των οποίων παρατηρείται σημαντική αύξηση των διαγνώσεων, να μετατρέψετε την ορμή τους σε ευθύνη και να φανείτε πρωτοπόροι στα δύσκολα. «Κάνοντας τρόπο ζωής τη συνέπεια. Και να γίνετε τελικά εσείς παραδείγματα πειθαρχίας για τους μεγαλύτερους».

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει επιχειρήσεις και εργαζόμενους που δοκιμάζονται από την υγειονομική κρίση.


«Θα κλείσω, ωστόσο, με ένα αισιόδοξο μήνυμα. Γιατί για πρώτη φορά από την αρχή αυτής της περιπέτειας φαίνεται στον ορίζοντα η προοπτική να διαθέτουμε ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο. Και η κυβέρνηση έχει φροντίσει να το προμηθευτούμε εγκαίρως και να το διαθέσουμε σε όλους, με τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα. Ταυτόχρονα, προχωρά σύμφωνα με τον σχεδιασμό και ο εμβολιασμός κατά της γρίπης»
, ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης

«Δεν σας ζητώ να κάνετε τίποτα παραπάνω και τίποτα λιγότερο από αυτό που κάναμε την άνοιξη, όταν η Ελλάδα έγινε παράδειγμα προς μίμηση. Και τώρα, όπως και τότε, είμαστε δίπλα-δίπλα. Μία ενωμένη ομάδα 10 εκατομμυρίων. Αλλά, ακριβώς όπως γίνεται σε κάθε ομάδα, ο καθένας -Πολιτεία και πολίτες- έχει τον ρόλο του. Ένας- ένας και όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά. Είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε ξανά»
, κατέληξε ο πρωθυπουργός. 
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template