Δολοφονία Χανιά : Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του βασικού υπόπτου -Για 10.000 ευρώ το άγριο φονικό

Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020

 

Από την Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων ανακοινώθηκε σήμερα ότι τα δύο άτομα όπως προέκυψε από την διενεργηθείσα προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, είχαν θανατωθεί από αλλοδαπό, ο οποίος στη συνέχεια αφαίρεσε, από το σπίτι της γυναίκας, το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ περίπου και διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση.

Ενώ η αγωνία είχε στραφεί στον εντοπισμό του 82χρονου, ο οποίος ενδεχομένως θα φώτιζε την υπόθεση της άγριας δολοφονίας της 79χρονης και τη στιγμή που οι έρευνες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας είχαν ενταθεί, η υπόθεση ανετράπη πλήρως.
Σοκαριστικό θέαμα

Γύρω στις 5 το απόγευμα οι αστυνομικοί, ενώ ερευνούσαν την περιοχή πέριξ του σπιτιού της ηλικιωμένης, βρέθηκαν αντιμέτωποι με ένα σοκαριστικό θέαμα. Το άψυχο σώμα του εξαφανισμένου 82χρονου είχαν χωρέσει στυγεροί δράστες μέσα σε βαλίτσα. 




Εκτιμάται ότι το νήμα της ζωής του ζευγαριού κόπηκε από το ίδιο χέρι, ωστόσο υπό διερεύνηση είναι τα κίνητρα του διπλού φονικού.

Στο σημείο του διπλού εγκλήματος μετέβησαν ιατροδικαστής, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων και του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης.

Τι είπαν οι γείτονες

Υπενθυμίζεται ότι το αυτοκίνητο του 82χρονου βρέθηκε σταθμευμένο έξω από το σπίτι του ζευγαριού. Γείτονες του ζευγαριού έχουν σοκαριστεί και υποστηρίζουν ότι τόσο η άτυχη γυναίκα όσο και ο 82χρονος ήταν φιλήσυχοι άνθρωποι, που ποτέ δεν είχαν δώσει δικαιώματα, ούτε δημιουργούσαν προβλήματα. Το ζευγάρι ζούσε μαζί για περισσότερα από 20 χρόνια.
Πριν από αρκετό καιρό, ένα ατύχημα του 82χρονου σε ανελκυστήρα του προκάλεσε σοβαρό κινητικό πρόβλημα. Με δυσκολία μπορούσε να κινηθεί, έλεγαν περίοικοι, που τον συναντούσαν καθημερινά όταν έβγαινε για να πάει στον φούρνο της γειτονιάς. Τον χαρακτήριζαν «πολύ ήσυχο ανθρωπάκι». Μέχρι χθες, ουδείς ήταν σε θέση να εκτιμήσει τα πιθανά κίνητρα της άγριας δολοφονίας των δύο ηλικιωμένων.

Το χρονικό του διπλού εγκλήματος

Τα ξημερώματα της Κυριακής βρέθηκε στραγγαλισμένη μέσα στο σπίτι της η 79χρονη, ενώ ο σύντροφός της παρέμενε άφαντος από την Παρασκευή.

Τελικά βρέθηκε κι αυτός νεκρός –μέσα σε βαλίτσα– τη Δευτέρα μέσα στην κατοικία ενός αλλοδαπού από το Μπαγκλαντές που ενοικίαζε το συγκεκριμένο σπίτι από την 71χρονη.


Ο εν λόγω αλλοδαπός έχει εξαφανισθεί. Σύμφωνα με την επικρατέστερη εκδοχή από τους αστυνομικούς, ο ασιάτης κάλεσε στο διαμέρισμα που νοίκιαζε τον 82χρονο, τον δολοφόνησε και του πήρε τα κλειδιά της κατοικίας της 71χρονης.

Στη συνέχεια, μετέβη στο σπίτι της άτυχης ηλικιωμένης την οποία, αφού σκότωσε, επιχείρησε να αρπάξει χρήματα που πίστευε ότι έκρυβε σε διάφορα σημεία.

Αφού ολοκλήρωσε το οργανωμένο σχέδιό του – όπως πιστεύει η ΕΛΑΣ – έσπευσε να εξαφανισθεί.

Τα στελέχη των διωκτικών αρχών ερευνούν ωστόσο κι άλλες πτυχές της υπόθεσης, όπως και άλλα ενδεχόμενα για τη σειρά των γεγονότων.  
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template