Κείμενο-σοκ του Ανδρέα Δρυμιώτη αποκαλύπτει πως ο Σύριζα έφερε 850 χιλιάδες παράνομους μετανάστες

Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020

Το κείμενο του Ανδρέα Δρυμιώτη στη Καθημερινή σοκάρει μια και τα ντοκουμέντα που το συνοδεύουν δεν αφήνουν περιθώρια διαφορετικής ερμηνείας. Το εθνικό έγκλημα της παράνομης μετανάστευσης κατά της χώρας φέρει την υπογραφή της Κουμουνδούρου.

Γράφει ο κ. Δρυμιώτης>

Στη στήλη αυτή γράφω από το 2012. Έχω γράψει περισσότερα από 400 κείμενα των 1.200 λέξεων. Σύνολο, περίπου 500.000 λέξεις. Είναι εύλογο ότι πολλοί μπορεί να μη συμφωνούν ή ακόμα να διαφωνούν κάθετα με τις απόψεις μου. Ξέρετε όμως ποιο είναι το εκπληκτικό; Η Εφημερίδα και ο Διευθυντής της Αλέξης Παπαχελάς ουδέποτε μου ζήτησαν να αλλάξω έστω και μία λέξη από τα γραπτά μου. Αυτή η απόλυτη ελευθερία της έκφρασης είναι μια τεράστια δύναμη, που μου επιτρέπει να γράφω τις απόψεις μου, που μπορεί να είναι αντίθετες με τα πιστεύω της πλειοψηφίας. Ετσι και το σημερινό θέμα μπορεί να σηκώσει πολλή σκόνη, γιατί οι απόψεις για το θέμα του τίτλου είναι πολλές και διάφορες με τους αντιμαχόμενους να έχουν φτάσει στα όρια του φανατισμού.


Την αφορμή για το σημερινό, μου την έδωσε το κάψιμο της Μόριας και η ανάρτηση του καθηγητή Αντώνη Λιάκου στο Facebook για το θέμα. Είμαι βέβαιος ότι την έχετε διαβάσει, αλλά την επαναλαμβάνω, για να σας τη θυμίσω: «Αν ήμουν 16-17 χρονώ, είχα περάσει από χίλια μύρια κύματα για να φτάσω σε ευρωπαϊκή γη της επαγγελίας και βρισκόμουν στην κόλαση της Μόριας, κι εγώ φωτιά θα έβαζα. Να μην αφήσουμε ανυπεράσπιστους τους Αφγανούς νεαρούς πρόσφυγες. Να οργανώσουμε τη νομική τους υπεράσπιση. Να μην τους εγαταλείψουμε στα χέρια του Χρυσοχοϊδη. Είναι και δημοκρατικό και ανθρωπιστικό καθήκον» (σημ. δεν διόρθωσα τα τυπογραφικά λάθη για να μην αλλοιώσω την ανάρτηση).

Ο καθηγητής δεν είναι τυχαίο πρόσωπο. Είναι πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία, επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ και μας είχε εκπλήξει στο παρελθόν όταν στις 20/2/2020 ανάρτησε στο FB την ακόλουθη δήλωση: «…Μπορεί να φαίνεται αντιδημοφιλές αλλά πρέπει να ειπωθεί κατηγορηματικά. Η Ελλάδα έχει ανάγκη τουλάχιστον ένα εκατομμύριο πρόσφυγες. Για να αντιμετωπίσει την πληθυσμιακή κατάρρευση. Εκείνο που θα έπρεπε να μας απασχολεί είναι το πώς θα τους ενσωματώσουμε…».



Η αναφορά του στη φωτιά της Μόριας σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως, ο ίδιος προσπάθησε να τη «στρογγυλέψει» και βρήκε πολλούς υποστηρικτές, με τη δικαιολογία ότι η φωτιά στη Μόρια ξύπνησε την Ευρώπη, η οποία αμέσως μετά ξανακοιμήθηκε! 
Είμαι βέβαιος ότι με την ίδια λογική, αν οι Αφγανοί ανατίναζαν την Ακρόπολη θα «ξυπνούσαν» όλη την Οικουμένη! Μη νομίζετε ότι υπερβάλλω. 
Απλά θυμήθηκα ότι Αφγανοί Ταλιμπάν ανατίναξαν τα δύο τεράστια αγάλματα του Βούδα στην κοιλάδα του Μπαμιγιάν στο Αφγανιστάν, τον Μάρτιο του 2001. 

Ηταν ιερά έργα τέχνης της εποχής του 3ου ως 10ου αιώνα. Ήταν μοναδικά στο είδος τους και τα μεγαλύτερα αγάλματα παγκοσμίως που αναπαρίσταναν τον Βούδα όρθιο. Το μεγαλύτερο είχε ύψος 53 και το μικρότερο 35 μέτρα. Τα αγάλματα ήταν μέρος της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, αλλά αυτό δεν τους εμπόδισε να τα αφανίσουν.

Οι πυρπολητές, για τους οποίους ο καθηγητής ζητά επιείκεια και συμπαράσταση, είναι Αφγανοί, κατά συνέπεια δεν είναι πρόσφυγες αλλά παράνομοι μετανάστες. Το Αφγανιστάν από το 2014 είναι Ισλαμική Προεδρική Δημοκρατία με κυβέρνηση εθνικής ενότητας, άρα δεν είναι σε εμπόλεμη κατάσταση. Μόνοι τους αποφάσισαν να έλθουν στη χώρα μας χωρίς να τους έχει καλέσει κανένας. 

Για να φτάσουν στην Ελλάδα, πέρασαν από το Ιράν, το Ιράκ, τη Συρία και την Τουρκία, χώρες με ήθη, έθιμα και θρησκεία πολύ κοντά στα δικά τους, αλλά αυτοί προτίμησαν να βρεθούν σε ένα άλλο αβέβαιο περιβάλλον.

Είναι πράγματι περίεργο γιατί δεν πάνε κοντύτερα, σε πλουσιότερες χώρες όπως η Σαουδική Αραβία, που είναι στον δρόμο τους. 

Η εξήγηση είναι πολύ απλή. Η Σαουδική Αραβία παρά το γεγονός ότι το 37% του πληθυσμού της, δηλαδή 12,2 εκατομμύρια εργάτες, είναι ξένοι μετανάστες, δεν δέχεται κανέναν πρόσφυγα και κανέναν απρόσκλητο μετανάστη. Υπάρχει όμως και ένα άλλο πολύ σοβαρό στοιχείο που δεν το πολυκουβεντιάζουμε.



Το Αφγανιστάν είναι παγκοσμίως ο μεγαλύτερος παραγωγός οπίου. Τα κέρδη από το όπιο αντιπροσωπεύουν το 11% της οικονομίας της χώρας. Αποτέλεσμα: Πάρα πολλοί Αφγανοί είναι εξαρτημένοι από την ηρωίνη με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί πρέπει να είμαστε επιεικείς απέναντι στους εμπρηστές. Κατέστρεψαν τον καταυλισμό τους και κυριότερα δημιούργησαν μια υγειονομική βόμβα σκορπίζοντας παντού υγιείς και αρρώστους. Προτιμώ να εκδηλώνω τα ανθρωπιστικά αισθήματά μου στους πολλούς που κινδυνεύουν χωρίς να φταίνε και όχι προς τους εμπρηστές!
Πάμε τώρα στη Μόρια. Βεβαίως οι συνθήκες ήταν άθλιες και ήταν η ντροπή της Ευρώπης. Αυτό όμως που παραλείπουν οι ευαίσθητοι αριστεροί να μας πουν, ποια είναι η γενεσιουργός αιτία της δημιουργίας της Μόριας. 

Τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά. Οι αφίξεις στο Αιγαίο έχουν ως εξής: 2014 = 41.038, 2015 = 856.723, 2016 = 173.450, 2017 = 29.718, 2018 = 32.494 και 2019 = 59.726. (ΚτΚ 13/9/2020). Ποιος λοιπόν δημιούργησε τη Μόρια και όλα τα υπόλοιπα κολαστήρια των προσφύγων και μεταναστών; Ο καθηγητής και οι ομοϊδεάτες του στον Σύριζα με την αλόγιστη συμπεριφορά τους.

Οταν διακηρύττεις ότι «ανοίξαμε και σας περιμένουμε», δεν πρέπει να εκπλήσσεσαι γιατί το 2015, 856.723 άνθρωποι ήλθαν στην Ελλάδα μέσω θαλάσσης, αναζητώντας μια καλύτερη ζωή. Είχαν και εξαιρετικές υπηρεσίες υποδοχής. Ο Σύριζα τους κουβάλαγε ΔΩΡΕΑΝ με πλοία στον Πειραιά (με απευθείας αναθέσεις σε ακτοπλοϊκές εταιρείες) και μετά «πηγαίναν στην Ομόνοια για να λιάζονται και να εξαφανίζονται», σύμφωνα με την κυρία Τασία. Ιδού, ένα θέμα που η «ερευνητική δημοσιογραφία» δεν μας φώτισε. Ποιοι και πόσα ωφελήθηκαν από αυτές τις θαλάσσιες μεταφορές οι οποίες έκλειναν με συνοπτικές διαδικασίες στου Μαξίμου, συνοδεία του απαραίτητου φραπέ!

Σε προηγούμενο άρθρο μου στην «ΚτΚ» με τίτλο «Πρόσφυγες και Μετανάστες» (29/9/2019), τεκμηρίωνα με στοιχεία της Google και της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, ότι το 2015 με την ανάληψη της εξουσίας από τον Σύριζα, την κατάργηση των κλειστών κέντρων κράτησης και το «πνεύμα» των αριστερών, οι αραβόφωνες αναζητήσεις από την Τουρκία για την Ελλάδα συσχετίζονται απόλυτα με τις αφίξεις στην Ελλάδα. Η εξήγηση είναι πολύ απλή: 

Πρώτα έβλεπαν ότι όσοι ερχόντουσαν στην Ελλάδα, κατέληγαν στην ενδοχώρα με έξοδα του κράτους και μετά πήγαιναν στα Βόρεια σύνορά μας για να πάνε στην Ευρώπη. Οσο διαρκούσε αυτή η κατάσταση τόσο περισσότεροι διακινδύνευαν τη ζωή τους για να έλθουν στην Ελλάδα που ήταν το Πουργατόριο της Ευρώπης. Μέχρι που οι Ευρωπαίοι είπαν: «Φτάνει πια», και έκλεισαν τα σύνορα εγκλωβίζοντας δεκάδες χιλιάδες στην Ελλάδα με τις γνωστές συνέπειες, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και η Μόρια.

Ξαναδείτε το Διάγραμμα. Δεν χρειάζεται να είναι κανείς ειδικός για να βγάλει τα σωστά συμπεράσματα. Το 2015, το έτος της παντοδυναμίας τους Σύριζα, όταν κέρδισε δύο εκλογές και ένα δημοψήφισμα, όταν νόμιζαν ότι θα αλλάξουν την Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη, συντελέστηκε το μεγαλύτερο έγκλημα εις βάρος των προσφύγων και των μεταναστών. Ας μην κατηγορούμε την Ευρώπη ότι είναι ανάλγητη. 

Η εισροή 856.723 ανθρώπων το 2015, με ρυθμό 212.000 τον Οκτώβριο του 2015 αμέσως μετά τις εκλογές, τρόμαξε τους Ευρωπαίους που έκλεισαν τα σύνορα. Τα υπόλοιπα είναι φιλολογίες για να μη βλέπουμε την πραγματικότητα.

Σας καλώ να προβληματιστείτε: Η πολιτική που εφάρμοσε ο Σύριζα έκανε καλό ή κακό στους πρόσφυγες; Η δική μου θέση είναι ότι έκανε πολύ περισσότερο κακό σε αυτούς αλλά και στη χώρα μας. Ρίσκαραν τη ζωή τους και τα χρήματά τους για να βρεθούν κάτω από άθλιες συνθήκες σε καταυλισμούς που δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε τέτοια μεγέθη, γιατί πίστεψαν ότι η Ελλάδα είναι ο εύκολος δρόμος για την Ευρώπη. Αν γνώριζαν εκ των προτέρων ότι δεν μπορούν να πάνε πουθενά αμφιβάλλω αν θα επιχειρούσαν το επικίνδυνο ταξίδι.

Καλό είναι να τα θυμόμαστε αυτά, γιατί σε λίγο ο Σύριζα θα διεκδικήσει ξανά την ψήφο μας και την εξουσία. Θυμηθείτε ότι άνθρωποι σαν τον καθηγητή που θέλει να φέρουμε ένα εκατομμύριο πρόσφυγες και να είμαστε επιεικείς προς τους εμπρηστές αποτελούν τον Σύριζα, όσα προοδευτικά φτιασίδια και να βάλει.

Θεέ μου, από πού γλιτώσαμε!  

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template