ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ -Βρώμικες παγίδες από το τουρκικό Al Jazeera σε Κύπριους πολιτικούς

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2020

Γράφει ο Βασίλης Μπόνιος

Προφανώς οι Κύπριοι πολίτες αγνοούν πόσο σπουδαίους πολιτικούς έχουν και τσιμπάνε με τις άθλιες παγίδες που τους στήνει το Al Jazeera για λογαριασμό της Τουρκίας.
Δηλαδή τι πιστεύουν οι Κύπριοι πολίτες; Υπάρχουν “άγιοι” τρόποι για να έλθει χρήμα στο νησί τους; Σε ποιον πλανήτη ζουν και διαμαρτύρονται κατά του προέδρου της Βουλή ο οποίος έκανε αυτά που όφειλε για να έλθει χρήμα στο νησί.

Είναι προς τιμή των πολιτικών της Κύπου που προσπαθούν να φέρουν πάσης φύσεως επενδυτές στο νησί. Το χρήμα δεν έχει χρώμα ούτε ποιοτικά κριτήρια. Μακάρι τους Κύπριους πολιτικούς να αντιγράφανε και οι δικοί μας. Τι συνέβη όμως στη Κύπρο; Το Al Jazeera έστησε δύο δημοσιογράφους οι οποίοι παρίσταναν τους επενδυτές. Ο ένας υποτίθεται ότι ήταν ζάπλουτος επενδυτής από την Κίνα με πλούσιο εγκληματικό παρελθόν.

Δημοσιογράφοι του Al Jazeera προσποιήθηκαν τους «επενδυτικούς εκπροσώπους» και ήρθαν σε επαφές με τον πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής Δημήτρη Συλλούρη, τον βουλευτή του ΑΚΕΛ Χριστάκη Τζιοβάνη, δύο εργαζόμενους στον Όμιλο Giovani, καθώς και τον γνωστό δικηγόρο, Αντρέας Πιττάτζη.

«Οι υπό κάλυψη δημοσιογράφοι μας πήγαν στην Κύπρο για να εκπροσωπήσουν έναν φανταστικό πελάτη ο οποίος έφυγε από την Κίνα και ο οποίος καταδικάστηκε σε 7 χρόνια φυλάκιση για υπόθεση δωροδοκίας και ξεπλύματος χρήματος», αναφέρει το ρεπορτάζ του Al Jazeera.

Το όλο σκηνικό εκτυλίχθηκε στο σπίτι του Τζιοβάνη στην επαρχία Αμμοχώστου, στο οποίο προσκλήθηκε και συμμετείχε και ο πρόεδρος της Βουλής, σε γεύμα γνωριμίας με τους «μεσολαβητές» του επενδυτή.

Σε συγκεκριμένο απόσπασμα, το βίντεο εμφανίζει τον πρόεδρο της Βουλής να δηλώνει «Μην το πείτε αυτό σε κανένα» και σε ένα άλλο «Πρέπει να προστατέψω και το όνομά μου», με τους δημοσιογράφους που κάνουν το ρεπορτάζ να αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι «κρυβόμαστε για να αποκαλύψουμε πώς ένας εγκληματίας μπορεί να αποκτήσει ευρωπαϊκό διαβατήριο».
Το ρεπορτάζ ξεκινά με ένα δημοσιογράφο που χρησιμοποιεί το ψευδώνυμο «Μπίλι» και εκπροσωπεί έναν «επενδυτή» από την Κίνα ο οποίος είχε καταδικαστεί σε επτά χρόνια φυλάκισης για ξέπλυμα χρήματος και πως διαμένει τα τελευταία δύο περίπου χρόνια στο Χονγκ Κονγκ, να συνομιλεί με πωλητές ακινήτων στο Λονδίνο.
Οι Άγγλοι μεσολαβητές τον διαβεβαιώνουν ότι με τις γνωριμίες και τις διασυνδέσεις τους με τον βουλευτή Χριστάκη Τζιοβάνη μπορούν να εξασφαλίσουν διαβατήριο στον επενδυτή.

Ο Μπίλι εμφανίζεται στο βίντεο να λαμβάνει διαβεβαιώσεις από όλους τους ομιλητές, από τον πρόεδρο της Βουλής, τον δικηγόρο και τον ντιβέλοπερ ότι η ποινή φυλάκισης δεν θα αποτελούσε ζήτημα αρκεί να επενδυθούν αρκετά χρήματα.

«Φυσικά μπορούμε να αλλάξουμε το όνομά του. Εδώ είναι Κύπρος»,
λέει σε ένα απόσπασμα στο βίντεο ο δικηγόρος Ανδρέας Πιττάτζης.

Ο δικηγόρος εμφανίζεται να προτείνει ακόμη και αλλαγή του ονόματος στο διαβατήριο, ως μια λύση που θα επέτρεπε σε έναν καταδικασμένο εγκληματία να αποκτήσει μια εντελώς νέα ταυτότητα.

Παράλληλα, ο δικηγόρος προβάλει ακόμη τον ισχυρισμό στους εκπρόσωπους του επενδυτή, ότι ο Δημήτρης Συλλούρης ήταν στη λίστα πληρωμών του Δ.Σ. του Ομίλου Giovanni και λάμβανε μισθό ενόσω ήταν βουλευτής, μέχρι και την ημέρα που ανέλαβε την προεδρία της Βουλής.

Τους κάλεσε να μην αναφέρουν κάτι για το θέμα αυτό από τη στιγμή που θα συναντηθούν στο σπίτι του κ. Τζιοβάνι.
Στο σπίτι του Τζιοβάνη έκλεισε η «συμφωνία»
Οι κρυφές κάμερες καταγράφουν και τη συνάντηση που είχαν οι εκπρόσωποι του επενδυτή στο σπίτι του βουλευτή Χριστάκη Τζιοβάνη στην παρουσία του προέδρου της Βουλής Δημήτρη Συλούρη.
Οι εκπρόσωποι του επενδυτή ενημέρωσαν τους παρευρισκόμενους ότι πρόκειται για άνθρωπο που καταδικάστηκε στην Κίνα και σήμερα βρίσκεται στο Χονγκ Κονγκ.

Αν και αρχικά ο κ. Συλλούρης αναφέρει ότι πρέπει να προηγηθεί η σχετική έρευνα δέουσας επιμέλειας για να διαπιστωθεί αν ο εν λόγω «επενδυτής» είναι στα αρχεία της Europol, στη συνέχεια τους αναφέρει πως αν δεν καταστεί εφικτή η πολιτογράφηση στην Κύπρο, μπορεί να αξιοποιήσει τις γνωριμίες του με άλλους προέδρους ευρωπαϊκών κοινοβουλίων.

«Μπορώ να κάνω κάτι για άλλη χώρα, ξέρω όλους τους προέδρους Κοινοβουλίων, δεν μιλώ για τη Σουηδία ή τη Δανία, όμως ξέρω της Μάλτας, της Λετονίας, της Σλοβενίας. Όμως, πρέπει να είμαι ξεκάθαρος, πρέπει να στείλει τα χρήματα εδώ», εμφανίζεται να δηλώνει.

Κάποια στιγμή, ο κ. Τζιοβάνης καλεί τον κ. Συλούρη, τον «εκπρόσωπο» του «επενδυτή» και τον διευθυντή του Ομίλου Τζιοβάνη, σε άλλο δωμάτιο.

Γίνεται μια συζήτηση για τα προβληματικά στοιχεία του επενδυτή, στη διάρκεια της οποίας καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι το μοναδικό πρόβλημα που προκύπτει είναι μη αναγνώριση του διαβατηρίου του «επενδυτή» το οποίο είναι από το Χονγκ Κονγκ και απαιτεί όπως παρουσιαστεί το κινεζικό διαβατήριο.

Ακολούθως, ο κ. Συλλούρης, με ένα ποτήρι κρασί στο χέρι, φαίνεται να λέει στον «εκπρόσωπο» του επενδυτή «ας έλθει στην Κύπρο, να τον φιλοξενήσουμε για δύο μέρες, θα τον συναντήσω και θα του δώσω όποια βοήθεια χρειαστεί και στο μεταξύ, θα ελέγξουμε τις απαραίτητες πληροφορίες γι’ αυτόν και μετά θα κάνουμε το απαραίτητο πλάνο που θα ακολουθηθεί».

«Αν υπάρξει πρόβλημα, δεν θα σταματήσουμε, δεν θα εγκαταλείψουμε»
, αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Συλλούρης, αναφέροντας στο σημείο αυτό ότι θα μιλήσει για τη συγκεκριμένη υπόθεση με τον γενικό διευθυντή του ΥΠΕΣ (Κύπρο Κυπριανού) ανεπίσημα και «θα καλέσω τον Υπουργό (Κωνσταντίνο Πετρίδη) να έρθει στο γραφείο μου».

Ο πρόεδρος της Βουλής προχώρησε ακόμη περισσότερο, λέγοντας: «Μπορείτε να του πείτε ότι θα έχει, χωρίς να αναφέρει το όνομά μου ή οποιονδήποτε άλλο, την πλήρη υποστήριξη της Κύπρου. Σε οποιοδήποτε επίπεδο – πολιτικό, οικονομικό, κοινωνικό, όλα – εντάξει».

Σημείωση Κουρδιστού Πορτοκαλιού> Έπραξε πολύ καλά ο άνθρωπος. Πάνω απ΄όλα η σωτηρία της Κύπρου με κάθε μέσο και κάθε τρόπο. Είναι προς τιμή του. Και καλά θα κάνει να προχωρήσει σε αγωγή κατά του καναλιού.  

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template