Σφίγγει ο κλοιός γύρω από το Στεναπακέρτ: Αζέροι, Τούρκοι και Σύροι ισλαμιστές ετοιμάζονται για την τελική έφοδο

Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2020

Χερσαίες δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν εξαπέλυσαν σήμερα νέα 7η ημέρα των εχθροπραξιών, νέα μεγάλης κλίμακας, επίθεσης στην περιοχή του Ναγκόρνο Καραμπάχ, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.
Τρεις φάλαγγες προέλασαν στην περιοχή, η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο των Αρμένιων αυτονομιστών, από βορρά και νότο, ανέφερε το πρακτορείο επικαλούμενο τον αρμενικό στρατό προκειμένου να περικυκλώσουν και να καταστρέψουν τις μονάδες των Αρμενίων. με σχηματισμό «λαβίδας».

Τα τουρκικά UAV Bayractar TB2, για άλλη μια αφορά δίνουν το προβάδισμα σε μία στρατιωτική επιχείρηση: Εκκαθαρίζουν τους θύλακες αντίστασης των Αρμενίων, ακόμα και τους ελεύθερους σκοπευτές, εντελώς ανενόχλητα, αφού πλέον είναι τόσα πολλά στον ουρανό και δεν υπάρχουν καν στο αρμενικό οπλοστάσιο οι αισθητήρες για τον εντοπισμό τους και τα όπλα για την κατάρριψή τους.

Οι Αρμένιοι φυλάνε τα φορητά αντιαεροπορικά τους συστήματα για μεγαλύτερους στόχους, όπως ελικοπτέρων, και η εγγύς υποστήριξη από την αρμενική αεροπορία έχει σταματήσει μετά την κατάρριψη δύο αρμενικών Su-25.


Την ίδια στιγμή ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ι.Αλίγιεφ δηλώνει: "Δεν πρόκειται να περιμένουμε ακόμα 30 χρόνια για να λύσουμε το ζήτημα στο Ναγκόρνο Καραμπάχ" δείχνοντας έτσι ότι η κεντρική πολιτική είναι να συνεχίσει την επίθεση μέχρι να ανακαταλάβει τα όσα εδάφη θεωρεί ότι του ανήκουν.

 



Στήριξη παρέχει και η τουρκία που δια του Ρ.Τ.Ερντογάν ανέφερε χθες: "Πριν να ηρεμήσουν καν τα νερά στην Ανατολική Μεσόγειο, αυτή τη φορά συνέβησαν κρίσιμες εξελίξεις στον Καύκασο. Η Αρμενία χωρίς να έχει καν λυθεί το θέμα του Καραμπάχ όπου εισέβαλε με σφαγές, επιτέθηκε ξανά στα εδάφη του Αζερμπαϊτζάν.

Αλλά αυτή τη φορά βρέθηκε αντιμέτωπο με ένα αποτέλεσμα που σίγουρα δεν το περίμενε. η αδερφή χώρα του Αζερμπαϊτζάν για να προστατεύσει τα εδάφη του αλλά και να απελευθερώσει τα κατεχόμενα εδάφη άρχισε μία μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση. Μέχρι τώρα με τις επιτυχίες που έχει ο αζέρικος στρατός που προελαύνει, έχει απελευθερώσει πολλά εδάφη. Εμείς ως Τουρκία με όλες μας τις δυνατότητες και με όλη μας την καρδιά είμαστε δίπλα και θα είμαστε δίπλα, στην αδερφή και και φίλη χώρα του Αζερμπαϊτζάν. Πρώτα ο Θεός αυτός ο αγώνας θα διαρκέσει μέχρι να απελευθερωθεί το Καραμπάχ από την κατοχή.¨

Είναι προφανές πως ο Ερντογάν επιθυμεί ολοκληρωτικό πόλεμο Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν. Ο οποίος είναι απλά θέμα χρόνου να επεκταθεί και εκτός της περιοχής του Αρτσέχ.
Το Γερμανικό Πρακτορείο (dpa) επεσήμανε ότι δεν κατέστη δυνατόν να επιβεβαιώσει τις αναφορές από ανεξάρτητη πηγή.

Το υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας ανέφερε ακόμη ότι καταρρίφθηκαν τρία αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας του Αζερμπαϊτζάν στην περιοχή του Ναγκόρνο Καραμπάχ, σύμφωνα με το TASS.

 <iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/h8ElAdwT8a4" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/A_jfgewXnkk" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>


πηγή


Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template