Τέλος εποχής με την έξοδο Κοντομηνά από την Αίγλη Ζαππείου

Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2020


Την ερχόμενη Παρασκευή, τελευταία μέρα του μήνα, σταματάει η λειτουργία της Αίγλης Ζαππείου με την παράδοση του ακινήτου στην Επιτροπή Ολυμπιών και Κληροδοτημάτων.
Η τελευταία είναι που διαχειρίζεται το Ζάππειο διαφυλαττοντας τους όρους της διαθήκης του Εθνικού ευεργέτη Ευάγγελου Ζάππα.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του newmoney πρόθεση της Επιτροπής, που ως Νομικό Πρόσωπο εποπτεύεται απ το Υπ. Οικονομικών, είναι η άμεση προκήρυξη διαγωνισμού για την ανάθεση του ιστορικού ακινήτου σε νέο μισθωτη.

Παράλληλα και έως τα τέλη Νοεμβρίου αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες που αποφάσισε η Διεύθυνση Προστασίας και Αναστήλωσης Νεότερων και Σύγχρονων Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού. Οι εργασίες κρίθηκαν απαραίτητες από την Διεύθυνση καθώς φέρεται να είχε αλλοιωθεί και επεκταθεί ο χώρος του αναψυκτήριου.

Η έξοδος

Η έξοδος της εταιρείας του Δημήτρη Κοντομηνά, Αίγλη Χώροι Εστίασης και Αναψυχής Α.Ε., απ τη διαχείριση του χώρου βέβαια δεν γίνεται «αναίμακτα», καθώς η προβληματική επιχείρηση, με συσσωρευμένες ζημιές 31 εκατ. ευρώ σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις του 2018, φέρεται να αφήνει πίσω της οφειλές σε ενοίκια γύρω στα 350.000 ευρώ και πάρα το γεγονός ότι υπήρξε σειρα δικαστικών αποφάσεων για το ζήτημα.

Η Αίγλη Χώροι Εστίασης και Αναψυχής Α.Ε. αντιμετώπιζε αρκετά προβλήματα και πριν το ξέσπασμα της πανδημίας του κορωνοϊού, κάτι εξάλλου που φαίνεται και απ τις τελευταίες δημοσιευμένη οικονομικές καταστάσεις που αφορούν το 2018! Συγκεκριμένα σε μια χρονιά όπου η τουριστική κίνηση στην Αθήνα χτυπούσε ρεκόρ και τα συνέδρια ήταν σε άνθηση, η εταιρεία κατέγραφε καθαρό κύκλο εργασιών 3,1 εκατ. ευρώ και ζημιές 47.255 ευρώ. Ως αποτέλεσμα οι συσσωρευμένες ζημιές έφθαναν πλέον τα 31,3 εκατ. ευρώ ενώ η καθαρή θέση της εταιρείας περιοριζόταν στα 35.532 ευρώ. Οι δε εμπορικές υποχρεώσεις ανέρχονταν σε 840.855 ευρώ.


Τα οικονομικά προβλήματα μεγεθύνθηκαν με την έκρηξη της πανδημίας αφού η κίνηση στο κατάστημα υποχώρησε δραματικά απουσία σημαντικής κίνησης στο κέντρο της πρωτεύουσας, εκδηλώσεων και συνεδρίων. Ως αποτέλεσμα η επιχείρηση πλέον δεν μπορούσε να αντεπεξέλθει στις οικονομικές απαιτήσεις.


Με αυτό ως δεδομένο και με βάση τις τρέχουσες συνθήκες και την αβεβαιότητα που επικρατεί το ερώτημα είναι ποιος και με τι αντίτιμο θα ανταποκρινόταν στο νέο διαγωνισμό που θα προκηρυχθεί. Κάτι που μένει να φανεί…
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template