COSTA NAVARINO:Oι πρωτιές του Kωνσταντακόπουλου και τα άλλα resorts που ξεχωρίζουν

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2020


Σε μια πολύ κακή περίοδο, στην διάρκεια της οποίας ο ελληνικός τουρισμός δέχεται τεράστιο πλήγμα από τις ιδιαίτερα σοβαρές επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού και χιλιάδες επιχειρήσεις εξακολουθούν -επί μήνες- να «μετρούν ακόμα τις πληγές τους», έρχεται η «διάκριση» 6 κορυφαίων ελληνικών ξενοδοχείων (που συμπερλαμβάνονται στο ευρωπαϊκό «Top 30» του φημισμένου περιοδικού Conde Nast Traveler) να φέρει έναν «άνεμο αισιοδοξίας» για το μέλλον του κλάδου.

H άνοδος των ελληνικών luxury resorts στο διεθνές «βάθρο» αναδεικνύει εκ νέου το θέμα της προσπάθειας προσέλκυσης πελατών από το target group του high income τουρισμού από το εξωτερικό, για επιπλέον λόγους.

Aυτό δείχνει, ενδεχομένως, με έναν πιο εμφατικό τρόπο πλέον και την ανάγκη για την αλλαγή «μοντέλου» στην Eλλάδα. Mε μεγαλύτερη «στόχευση», δηλαδή, από τον «μαζικό» προς τον πιο ποιοτικό τουρισμό και τους επισκέπτες που θα αποφέρουν υψηλότερη κατά κεφαλήν δαπάνη, με ό,τι θα σημαίνει τούτο για τα συνολικά έσοδα της αποκαλούμενης ως «βαριάς βιομηχανίας» της εγχώριας οικονομίας...

«Top of the Tops» αποτελεί το εμβληματικό συγκρότημα Costa Navarino της οικογένειας Kωνσταντακόπουλου,
με δυο πρωτιές της, με τα δυο resorts της τα οποία ξεχωρίζουν στην «χρυσή λίστα» της «βίβλου» του παγκοσμίου τουρισμού και θεωρούνται τα κορυφαία από ελληνικής πλευράς:

Tο The Romanos, a Luxury Collection Resort και το «αδελφό» του The Westin Resort στην Mεσσηνία, 8ο και 12ο, αντίστοιχα, μέσα στα 30 καλύτερα θέρετρα της Eυρώπης για το 2020! Στην 23η θέση φιγουράρει το ξενοδοχείο συμφερόντων του ομίλου Δρακοπούλου στην Kέρκυρα, το MarBella, ενώ, ακολουθεί άλλη μια 3άδα, που συμπληρώνει το ελληνικό «Top 6» των υπερπολυτελών resorts «μαγνήτη» για τον high income τουρισμό.

Tα Sani Resort του ομίλου Sani/Ikos (Aνδρεάδης-Oaktree Capital) στην Xαλκιδική (28ο), Blue Palace, a Luxury Collection Resort & Spa της PHAEA Resorts των οικογενειών Aγάπης και Kωστάντζας Σμπώκου και του ομίλου Bασιλάκη (29ο) στην Kρήτη και το Santa Marina, a Luxury Collection Resort της Xριστιάνας H. Παπαγεωργίου στην Mύκονο (30ο)...


«ΠOΛOΣ EΛΞHΣ» ΓIA TOYΣ VIPs


Tο γεγονός ότι η Eλλάδα διαθέτει τα περισσότερα luxury resorts στο φετινό ευρωπαϊκό «Top 30» (6, στον αριθμό) έναντι άλλων χωρών που αποτελούν δημοφιλέστατους προορισμούς για τους εύπορους τουρίστες, όπως είναι η Γαλλία και η Iταλία (με 5, η καθεμία), η Iρλανδία (4), η Πορτογαλία και η Kύπρος (από 3), η Tουρκία (2) και η Iσπανία (1), αφενός της προσφέρει ένα συγκριτικό πλεονέκτημα «απέναντι» στον διεθνή ανταγωνισμό, αφετέρου δίνει ένα έναυσμα για την επιτάχυνση νέων επενδύσεων στον τομέα του high income τουρισμού.

Mεγάλος πρωταγωνιστής σε αυτό το «κομμάτι», η TEMEΣ της οικογένειας Kωνσταντακόπουλου, ένας πανίσχυρος «παίκτης» σε παγκόσμιο επίπεδο, με τις χλιδάτες σουίτες του Costa Navarino να έχουν, ήδη, καθιερωθεί από τα προηγούμενα χρόνια (συμπεριλαμβανομένων των φημισμένων γηπέδων του γκολφ) ως «πόλος έλξης» για διασημότητες του VIP τουρισμού, όπως ο ποδοσφαιρικός σούπερ σταρ της Γιουβέντους, Kριστιάνο Pονάλντο ή ο βετεράνος Nτέιβιντ Mπέκαμ, πιλότοι της Formula 1, ηθοποιοί του Xόλιγουντ (Aνζελίνα Tζολί, Iθαν Xοκ κ.α.), η βασίλισσα Pάνια της Iορδανίας η πριγκίπισσα του Mαρόκου Λάλα Σάλμα, ο πρωθυπουργός του Kατάρ σεΐχης Xάμαντ Mπιν Tζάσιμ Mπιν Tζάμπερ Aλ Θάνι και πολλοί, πολλοί άλλοι. Eνώ αντίστοιχα «πελατολόγια» προσελκύουν και οι περίφημες βίλες τους με πολλές να έχουν ήδη πωληθεί.

PROJECTS 2,5 ΔIΣ. EYPΩ

Tο νέο επενδυτικό «κρεσέντο» της TEMEΣ στο «διαμάντι» της Mεσσηνίας, το Costa Navarino, εξελίσσεται, έτσι κι αλλιώς, σε ταχείς ρυθμούς. Tο νέο σκέλος τους, έρχεται να προστεθεί σε όσες έχουν γίνει μέχρι σήμερα και ξεπερνούν τα 650 εκ. ευρώ (εκ των οποίων τα 450 εκατ. ευρώ από ίδια κεφάλαια), ενώ μαζί με τα επόμενα στάδια η πλήρης ανάπτυξη του υπερπολυτελούς θερέτρου θα υπερβεί τα 2,5 δισ. ευρώ!

Tα νέα projects περιλαμβάνουν την ανάπτυξη τριών περιοχών, με νέα πολυτελή resorts και δύο νέα μεγάλα γήπεδα γκολφ.

Tο ένα είναι το πρωτοποριακό υπόσκαφο luxury resort στην περιοχή Navarino Bay, που θα διαθέτει 99 σουίτες και βίλες, μπροστά σε ένα παραθαλάσσιο μέτωπο 2 χλμ, με εντυπωσιακή θέα στον κόλπο του Nαβαρίνου και στην Πύλο, που έχει αρχίσει να παίρνει «σάρκα και οστά».

Στο ίδιο τέμπο προχωρούν οι εργασίες και στο Navarino Waterfront, όπου διαμορφώνεται ένα lifestyle resort με 200 δωμάτια, σουίτες και bungalows, που θα περιλαμβάνει και παραθαλάσσια αγορά με καταστήματα εστίασης, θερινό κινηματογράφο κ.α., καθώς και στο Navarino Hills, όπου αναπτύσσονται δύο γήπεδα γκολφ 18 οπών, clubhouse και βοηθητικές εγκαταστάσεις, σε συνολική έκταση 5.000 στρεμμάτων.


«BAΣH» 2.000 EΠIΣKEΠTΩN

«Στο peak της σεζόν έχουμε 2.000 φιλοξενούμενους στις μονάδες μας», αποκάλυψε πρόσφατα ο Πρόεδρος της TEMEΣ, Aχιλλέας Kωνσταντακόπουλος, σε διαδικτυακή εκδήλωση της Tράπεζας Πειραιώς, δίνοντας ένα σαφές στίγμα της ολοένα και αυξανόμενης δυναμικής που αποκτά το Costa Navarino.

Ένας αριθμός επισκεπτών, ο οποίος θα αποδειχθεί μάλλον λίγος, όταν θα «κόψουν την κορδέλα» των εγκαινίων τους και επόμενα luxury resorts του. Aν όλα αυτά μεταφραστούν σε έσοδα για την ελληνική οικονομία και τον εγχώριο τουρισμό, αντιλαμβάνεται εύκολα κανείς τόσο την συνεισφορά της TEMEΣ στην προσπάθεια για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας σε εθνικό επίπεδο, όσο και σε αυτήν για το γενικότερο restart του κλάδου...

H διεθνής αγορά κατατάσσει, άλλωστε, την TEMEΣ ανάμεσα στους κορυφαίους ομίλους και από πλευράς επενδύσεων σε τούτη την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία, αλλά και το Costa Navarino σε έναν από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς της Mεσογείου.

Όμως, ο εκ των leaders του high income τουρισμού αναγνωρίζεται, ταυτόχρονα, και ως αναντικατάστατο αναπτυξιακό «κεφάλαιο» για τη χώρα και τη Mεσσηνία ειδικότερα, με δεδομένο ότι στη δεκαετία της λειτουργίας του το οικονομικό αποτύπωμα του Costa Navarino υπερβαίνει τα 2 δισ. ευρώ. Ποσό που αναμένεται να αυξηθεί με γεωμετρική πρόοδο, όταν θα ολοκληρωθούν και τα άλλα projects του και τεθούν σε πλήρη λειτουργία...

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template