ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕ Ο Μustafa Acinci απέναντι στον Ερντογάν. Ρισκάρει τη ζωής του;

Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2020

Είναι πραγματικά ηρωική η αντίσταση του Μουσταφά Ακιντζί στον σουλτάνο Ερντογάν. Για μια ακόμη φορά ο τουρκοκύπριος ηγέτης αποκάλυψε σε τουρκοκυπριακά μέσα ότι δέχθηκε απειλές από τις τουρκικές Αρχές για να αποσύρει την υποψηφιότητα του για τις “προεδρικές εκλογές”
.

Σύμφωνα με την Ahval, ο Ακιντζί ανέφερε ότι “υπάρχουν κάποιες ομάδες που έχουν στενές σχέσεις και είναι πιστές σε αυτούς που κυβερνούν την Τουρκία. Έλαβα μήνυμα μέσω του γραμματέα μου ότι θα ήταν καλύτερα για την οικογένεια και τους οικείους μου να μην συμμετάσχω στις “εκλογές””.

Άμεση ήταν η αντίδραση της λεγόμενης τουρκικής πρεσβείας στα κατεχόμενα, η οποία σε ανακοίνωση αναφέρει ότι ο ισχυρισμός του Ακιντζί είναι εκτός πραγματικότητας.


Η ανακοίνωση αναφέρει επίσης ότι “η Τουρκία είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί την ακεραιότητα της “εκλογικής” διαδικασίας καθώς και της σωματικής ασφάλειας των τ/κ”. Επίσης, η “Πρεσβεία” κατηγορεί τον Ακιντζί ότι χρησιμοποιεί την Τουρκία για τις “εκλογές”.

Δεν είναι μόνο το θάρρος που χαρακτηρίζει τον Μουσταφά Ακιντζί. Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, γεννημένος το 1947 στη Λεμεσό και σπουδαγμένος στην Αρχιτεκτονική της Άγκυρας, πριν από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο προσπάθησε από πολύ νωρίς για την ειρηνική συμβίωση των δύο κοινοτήτων

Όταν ακόμη οι πληγές ήταν ορθάνοιχτες και οι μνήμες βασανιστικές. Μόλις 28 χρόνων έγινε δήμαρχος στην κατεχόμενη βόρεια Λευκωσία και μαζί με τον τότε δήμαρχο Λευκωσίας Λέλλο Δημητριάδη κατάφεραν να φτιάξουν ένα κοινό αποχετευτικό σύστημα στην πόλη που χωρίζεται ακόμη με την Πράσινη Γραμμή. Αυτά τα “μπανάλ” πράγματα κάνουν εύκολη τη ζωή των ανθρώπων.

Όταν τον Απρίλιο του 2015 εξελέγη Πρόεδρος από την τουρκοκυπριακή κοινότητα -και πανηγύρισε τη νίκη του κρατώντας ένα κλαδί ελιάς-
αναθάρρησαν όσοι ονειρεύονται ακόμη την επίλυση του Κυπριακού ως μια διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία. 

Σε αντίθεση με τον προκάτοχό του Ντενίζ Έρογλου, ο κεντροαριστερός Ακιντζί ήταν γνωστός για τη στάση του υπέρ της επίλυσης του Κυπριακού καθώς και για τις προοδευτικές απόψεις του στα κοινωνικά θέματα. Για τον Ακιντζί η θέση της γυναίκας δεν είναι στην κουζίνα, ούτε κάτω από το χιτζάμπ. Κι αυτό το διδάσκει και στα εγγόνια του.   
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template