Να γιατί αυξήθηκαν τα κρούσματα!:Από 6500 ημερήσια τεστ τον Ιούνιο 30.000 καθημερινά τον Νοέμβριο!!!

Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2020

Και δεν το λέμε εμείς αλλά ο ίδιος υφυπουργός υγείας κύριος Βασίλης Κοτζαμάνης. Κατα τα αλλά τα κρούσματα αυξάνουν καθημερινά.
Τον τελευταίο καιρό έχουν αυξηθεί αρκετά τα κρούσματα του κορωνοϊού, όμως αυτό - όπως παραδέχθηκε και ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης - οφείλεται στην αύξηση των τεστ που γίνονται.

Δηλαδή η χώρα μπαίνει στην δεύτερη (και πλέον καταστροφική για την οικονομία) καραντίνα γιατί αυξήθηκαν τα τεστ άρα και αποκαλύπτονται περισσότερα σε σχέση με τον Ιούνιο «από τις 6500 τον Ιούνιο φτάσαμε στα 30.000 τεστ κάθε μέρα σήμερα» δήλωσε ο Υφυπουργός.

Ο B.Κοντοζαμάνης τόνισε ότι όλα τα νοσοκομεία είναι έτοιμα να υποδεχθούν ασθενείς με κορωνοϊό, και πρόσθεσε ότι θα συνεχίσουν να αντιμετωπίζονται κανονικά τα επείγοντα και έκτακτα περιστατικά, αλλά και οι νοσηλείες και η φροντίδα ασθενών με χρόνια νοσήματα.

Τόνισε ότι έχει διασφαλιστεί η επάρκεια φαρμάκων που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση του COVID 19 και πρόσθεσε ότι το εμβόλιο, όταν είναι έτοιμο, θα χορηγηθεί δωρεάν - και η διάθεσή του στην χώρα μας θα γίνει μόνο εφόσον έχει εγκριθεί από τους διεθνείς οργανισμούς.

«Το σύστημα υγείας έχει πεπερασμένες δυνάμεις Όσο προετοιμασμένοι κι αν είμαστε, η κατάσταση μπορεί να φτάσει σε οριακό σημείο» πρόσθεσε και επανέλαβε ότι «αυτό είναι που προσπαθούμε να προλάβουμε, γι' αυτό λαμβάνουμε όλα αυτά τα μέτρα για να περιορίσουμε την διασπορά»

Όπως εξήγησε, μόνο τις τελευταίες 10 ημέρες χρειάστηκαν 95 επιπλέον κλίνες ΜΕΘ για τον κορωνοϊό και ανέφερε ότι έχουν αυξηθεί από τις αρχές του καλοκαιριού κατά 53,6% οι κλίνες ΜΕΘ, καθώς έχουν προστεθεί 300 επιπλέον κλίνες - αριθμός που θα αυξηθεί μέχρι το τέλος του 2020, όπως είπε.



Σήμερα, τόνισε, «υπάρχουν 160 κενές κλίνες για κορωνοϊό σε όλη την επικράτεια, από το σύνολο των 1038 κλινών ΜΕΘ με που διαθέτει η χώρα. Στην Αθήνα, από τις 164 κλίνες για τον κορωνοϊό, 61 είναι κενές - και στη Θεσσαλονίκη, από τις 87 κλίνες ΜΕΘ για κορωνοϊό, οι 19 είναι κενές».

Όπως επεσήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, στόχος είναι να γίνει πιο ισχυρό το ΕΣΥ, και «αυτό προσπαθήσαμε μέχρι σήμερα από τον Μάιο με σημαντικές ενέργειες για να αντιμετωπίσουμε το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού». Αναφερόμενος στις απλές κλίνες νοσηλείας, είπε ότι σε αυτές νοσηλευθήκαν 600 ασθενείς με κορωνοϊό τις τελευταίες 10 ημέρες, ενώ συνολικά υπάρχουν διαθέσιμες τώρα 3339 απλές κλίνες, από τις οποίες οι 2000 είναι σήμερα κενές. Ο κύριος Κοντοζαμάνης μίλησε επίσης για επιπλέον προσλήψεις, αλλά και για αυξημένα κονδύλια για την υγεία, ύψους 302 εκ ευρώ.

Αναφερόμενος στα τεστ που γίνονται για τον κορωνοϊό, είπε ότι «από τις 6500 τον Ιούνιο φτάσαμε στα 30.000 τεστ κάθε μέρα σήμερα» τα οποία πλέον μπορούν να γίνονται σε πολλά περιφερειακά ιατρεία και σε 180 κέντρα υγείας.

Επίσης, πρόσθεσε ότι υπάρχουν αποθέματα εξοπλισμού αυτοπροστασίας για το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και έχει διασφαλιστεί η επάρκεια των απαραίτητων φαρμάκων.
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template