Μητσοτάκης: Aναστολή πλειστηριασμών-Οικονομική ενίσχυση αδύναμων νοικοκυριών,και 90.000 laptop για τα σχολεία

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2020

Οικονομική ενίσχυση των πιο αδύναμων νοικοκυριών τα Χριστούγεννα, αναστολή πλειστηριασμών με ρύθμιση και 90.000 laptop στα σχολεία έως τον Φεβρουάριο του 2021
ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κλείνοντας τη συζήτηση στην Ολομέλεια σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών σχετικά με την πολιτική αντιμετώπισης της πανδημίας.

Μάλιστα παραδέχτηκε ότι: «ειδικά στο ζήτημα της Θεσσαλονίκης πιστεύω εάν όλοι γυρίζαμε το ρόλοι του χρόνου πίσω θα παίρναμε νωρίτερα δραστικά μέτρα. Το λέω ξεκάθαρα. Η ευθύνη βαρύνει πρωτίστως την κυβέρνηση και κατόπιν τους τοπικούς άρχοντες. Η ταχύτητα αύξησης των κρουσμάτων μας επιτρέπει να πούμε πως πέσαμε έξω, κυβέρνηση, ειδικοί και επιδημιολόγοι».


Χρησιμοποιούμε κλίνες του ιδιωτικού τομέα, όταν το χρειαζόμαστε




«Τώρα θέλω να διαβεβαιώσω πως γίνεται ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν» τόνισε και προσέθεσε: «Το Διαβαλκανικό έχει ήδη μπει στην εφημερία. Δεν θα πρέπει να υπάρχει κρεβάτι, που να μην αξιοποιηθεί και αυτό γίνεται. Θα πρέπει και εσείς να αναγνωρίσετε πως εάν είχαμε προχωρήσει σε επίταξη τότε που τη ζητούσατε θα είχαμε σπαταλήσει πόρους, χωρίς να έχουμε χρησιμοποιήσει. Εμείς ακολουθούμε το μοντέλο να χρησιμοποιούμε κλίνες του ιδιωτικού τομέα, όταν το χρειαζόμαστε».

Αναστολή πλειστηριασμών

Συνεχίζοντας, ο πρωθυπουργός ανέφερε πως θα υπάρξει αναστολή πλειστηριασμών με ρύθμιση, που θα φέρει το Υπουργείο Δικαιοσύνης, λέγοντας χαρακτηριστικά «λογικό το αίτημα, το έθιξε ο κ. Βελόπουλος».

90.000 laptop στα σχολεία έως τον Φεβρουάριο του 2021

Επίσης, αναφέρθηκε σε προγράμματα υποστήριξης των σχολείων με laptop, σημειώνοντας πως έχουν δοθεί πάνω από 40.000 μέχρι στιγμής, ενώ ο στόχος να φθάσουμε τις 90.000 έως το Φεβρουάριο του 21. «Θα ζητήσω από το Υπουργείο Παιδείας εάν γίνεται να επισπευσθεί» είπε.

Προσέθεσε πως την μεθεπόμενη εβδομάδα θα προχωρήσουμε σε έξυπνα και στοχευμένα τεστ σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου ώστε να δούμε εάν υπάρχει διασπορά του ιού στους μαθητές. «Μπορούμε να ανοίξουμε τα σχολεία στα τέλη Νοεμβρίου. Έχουμε τα εργαλεία και τα κατάλληλα μοντέλα».
Οικονομική ενίσχυση των πιο αδύναμων νοικοκυριών τα Χριστούγεννα




Είπε πως θα υπάρξει οικονομική ενίσχυση των πιο αδύναμων νοικοκυριών τα Χριστούγεννα. «Το πώς, πόσα χρήματα και πώς θα τα δώσουμε θα τα αξιολογήσει το Υπουργείο Οικονομικών. Εφ όσον υπάρχει η ταμειακή δυνατότητα, η κυβέρνηση θα δώσει απτή στήριξη στους συμπολίτες μας που έχουν περισσότερη ανάγκη», συμπλήρωσε σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ.

Με συστράτευση θα βγούμε κερδισμένοι από την αυτήν την μάχη

Αναφερόμενος στο θέμα του εμβολιασμού ζήτησε από τα κόμματα να υποδείξουν έναν συνομιλητή με το υπουργείο Υγείας και ειδικά την Επιτροπή Εμβολιασμού για τη στρατηγική σχετικά με το εμβόλιο για τον κορωνοϊό.

«Το εμβόλιο θα έρθει. Και όταν θα έρθει θα αφήσουμε πίσω μας αυτήν την περιπέτεια. Για να γίνει αυτό, όμως, θα πρέπει να αντέξουμε. Σε όσους μας κατηγορούν για το μοντέλο του ακορντεόν σχετικά με το lockdown, θα τους ζητήσω να μας καταθέσουν εναλλακτικές προτάσεις. Να μην ξανακάνουμε το λάθος του εφησυχασμού, όταν θα ξανανοίξουμε. Τις γιορτές να τις περάσουμε μόνο με τους αγαπημένους μας», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός και θυμίζοντας τον στίχο του Leonard Cohen «Υπαρχει μία ρωγμή, μία ρωγμή στα πάντα. Έτσι μπαίνει το φως» τόνισε «Έτσι θα βγούμε κερδισμένοι από την αυτήν την μάχη. Με συστράτευση».  
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template