Το «λουκέτο» φοβούνται οι μικρές βιοτεχνίες

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020

Το «λουκέτο» φοβούνται οι μικρές και πολύ μικρές βιοτεχνίες καθώς και οι μεταποιητικές επιχειρήσεις ύστερα από την ανακοίνωση του δεύτερου lockdown, φόβος που φαίνεται πως θα επιβεβαιωθεί σύμφωνα με το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο της Αθήνας (ΒΕΑ).


Ραβάνης: «Πού θα προωθήσουν τα προϊόντα τους οι παραγωγικές επιχειρήσεις;»

Ο πρόεδρός του, Παύλος Ραβάνης, σε δήλωσή του, μεταφέρει την αγωνία και το απλό ερώτημα του βιοτέχνη «πού θα προωθήσουν τα προϊόντα τους οι παραγωγικές επιχειρήσεις;» Όπως σημειώνει, δεδομένου ότι η λιανική κλείνει, η βιοτεχνία, η παραγωγή, ιδιαιτέρως των μικρών, είναι καταδικασμένη σε μια αβέβαιη αναμονή κι εγκλωβισμένη ανάμεσα στη δυνατότητα να λειτουργεί συντηρώντας και προσωπικό και στην ουσιαστική διακοπή συνεργασίας με τις εμπορικές επιχειρήσεις - πελάτες, με τις οποίες είναι ουσιαστικά και άρρηκτα συνδεδεμένη.

Ζητάει μηχανισμό στήριξης και ενίσχυσης το ΒΕΑ


«Το ΒΕΑ, δυστυχώς, επανέρχεται στις διεκδικήσεις του Απριλίου και θα τονίσει και στον πρωθυπουργό και στα αρμόδια υπουργεία, με παρέμβασή του, ότι πρέπει να υπάρξει επιτέλους, αυτή η πολυαναμενόμενη και διαρκώς επαναλαμβανόμενη - από τους επαγγελματικούς κλάδους - μέριμνα, με τη θέσπιση ενός μηχανισμού στήριξης, ενίσχυσης, όχι με επιδοματική λογική ή ημίμετρα» υπογραμμίζει ο κ. Ραβάνης.

Ζητεί η ρύθμιση και μετάθεση της αποπληρωμής των οφειλών να γίνει σε τέτοιο βάθος χρόνου, που θα διασφαλίζει την αποτροπή συσσώρευσης νέων βαρών στις βιοτεχνικές επιχειρήσεις, μετά το πέρας της δεύτερης φάσης της κρίσης. Διαφορετικά, όπως επισημαίνει, δεν έχει ιδιαίτερο νόημα, η εξαίρεση της δευτερογενούς παραγωγής από την υποχρεωτική αναστολή με το νέο lockdown, οι κλάδοι της βιοτεχνίας, της ελληνικής παραγωγής, πρέπει να επιβιώσουν στη Χώρα και την επόμενη ημέρα.

«Το κοινώς λεγόμενο - και πλέον πεποίθησή μας - είναι ότι η κρίση δεν ανεστάλη, δεν θα σταματήσει ούτε τον Δεκέμβριο, ούτε από τη νέα χρονιά τρέφουμε ελπίδες ανάκαμψης της αγοράς. Για άλλη μια φορά, επισημαίνουμε τον πλέον σε όλους ορατό κίνδυνο: Να καταγράψουμε θλιβερό ρεκόρ κλεισίματος μικρομεσαίων, με παράλληλη αύξηση της ανεργίας» τονίζει ο πρόεδρος του ΒΕΑ. 
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template