Η κυβέρνηση «τρέμει» το Πολυτεχνείο: Έντονοι φόβοι ότι θα μετατραπεί σε πορεία κατά του lockdown & των απαγορεύσεων

Κυριακή, 15 Νοεμβρίου 2020

Έντονη ανησυχία επικρατεί στην κυβέρνηση ενόψει της πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου την Τρίτη 17/11, καθώς επικρατεί ο φόβος ότι θα υπάρξει μεγάλη συμμετοχή του κόσμου και θα μετατραπεί σε διαμαρτυρία κατά των απαγορεύσεων και του lockdown.


Τις τελευταίες ημέρες φτάνουν πληροφορίες στις δυνάμεις ασφαλείας για κινητοποίηση μεγάλου αριθμού πολιτών, κυρίως ανθρώπων που πλήττονται οικονομικά από το lockdown οι οποίοι θα συμμετάσχουν στην πορεία χωρίς να ανήκουν στην αριστερά.

Πρόκειται κυρίως για ανθρώπους που είχαν «χαμηλά» πόστα στην εστίαση όπως σερβιτόροι, μάγειρες κτλπ, αλλά και απλούς νέους που αισθάνονται πως «ασφυκτιούν» από τις απαγορεύσεις και ταυτόχρονα στοχοποιούνται από τη ρητορική κυβέρνησης & ΜΜΕ.

Μάλιστα τα τελευταία περιστατικά με νεαρούς ακόμα κι ανήλικους να αντιμετωπίζονται με σκληρότητα από τις δυνάμεις ασφαλείας έχουν προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερες αντιδράσεις.
Η επίθεση των δυνάμεων ασφαλείας σε δύο 15χρονα κορίτσια στην Καρδίτσα επειδή... κάθονταν σε μία πλατεία.Το ίδιο ακριβώς έγινε και πριν μερικούς μήνες στο «κίνημα των πλατειών» όπου κυβερνητικά στελέχη έκαναν λόγο για σύμπλευση της «άκρας δεξιάς» με την αριστερά, χωρίς να αντιλαμβάνονται πως επρόκειτο στην πλειοψηφία τους για απλούς πολίτες που ασφυκτιούσαν οικονομικά και ψυχολογικά.
Ταυτόχρονα η απόφαση των ΚΚΕ, ΜεΡΑ25 & ΣΥΡΙΖΑ για συμμετοχή στην πορεία (το ΜέΡΑ25 μάλιστα με βουλευτές) προσφέρει και την απαραίτητη «κοινοβουλευτική» κάλυψη & νομιμοποίηση στην πορεία.

Μάλιστα η «απάντηση» της κυβέρνησης σε όλο αυτό το κλίμα αντίδρασης είναι... περισσότερες απαγορεύσεις και ρητορική «νόμου & τάξης», οι οποία δεν προσφέρει τίποτα παρά μόνο πολώνει το κλίμα.

Χαρακτηριστική ήταν η χθεσινή ανακοίνωση απαγόρευσης συγκεντρώσεων, η οποία (εκτός του ότι ήταν αντισυνταγματική) δεν είχε κανένα απολύτως νόημα καθώς θεωρητικά οι συγκεντρώσεις ήδη απαγορεύονταν. Το μόνο που κατάφερε ήταν να αυξήσει τις φωνές περί κυβερνητικού αυταρχισμού.

Η αριστερά γνωρίζει πως μια μεγάλη πορεία θα αποτελέσει ισχυρό πλήγμα για την κυβέρνηση η οποία είναι «στρυμωγμένη», καθώς θα έχει δύο επιλογές, εξίσου κακές:

H πρώτη είναι είναι να χρησιμοποιήσει βία στέλνοντας τα ΜΑΤ κάτι που σε συνδυασμό με τις σκληρές απαγορεύσεις θα προκαλέσει ακόμα περισσότερες αντιδράσεις από τους πολίτες για τον περιορισμό των ελευθεριών τους, (μάλιστα αν συλληφθούν και βουλευτές δεν αποκλείεται η είδηση να κάνει τον γύρω του κόσμου).

Η δεύτερη είναι να αφήσει τους συγκεντρωμένους να «παρελάσουν» κάτι που θα αποτελέσει πλήγμα, καθώς μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων της θα θεωρήσει πως «αβαντάρει» την αριστερά, ενώ απαγόρευσε 28η Οκτωβρίου, 25η Μαρτίου και εκκλησιασμούς.

Το παραπάνω θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί αν η κυβέρνηση είχε επιτρέψει έστω και περιορισμένες τελετές για την 28η Οκτωβρίου, αλλά στο Μαξίμου όταν απαγόρευαν με υπερβάλλοντα ζήλο τα πάντα, προφανώς αυτό ήταν κάτι που δε υπολόγισαν.

Επιπλέον δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως στην Ελλάδα παρόλο που επικρατεί ένα από τα πιο σκληρά καθεστώτα lockdown στην ΕΕ, με καθολικές απαγορεύσεις κυκλοφορίας δε έχουν υπάρξει αντίστοιχες κινητοποιήσεις όπως στις άλλες χώρες της Ευρώπης.
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template