Στη Noval Property «περνάνε» River West και Ikea λεωφόρου Κηφισού

Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2020

Το 100% του εμπορικού κέντρου River West και της υπεραγοράς Ikea στη λεωφόρο Κηφισού περιέχεται στην ιδιοκτησία της Noval Property, της Επενδυτικής Ακινήτων του ομίλου Viohalco.




Η εταιρεία ολοκλήρωσε τη συγχώνευση δια απορροφήσεως της ΜΕΤΕΜ Α.Ε. Εμπόριον Μετάλλων και Επενδύσεις σε Ακίνητα Ανώνυμη Εταιρία», με αποτέλεσμα η Noval, ως καθολική διάδοχος της ΜΕΤΕΜ, να καθίσταται αυτοδικαίως, από την 30η Οκτωβρίου 2020, ιδιοκτήτρια του συνόλου των ακινήτων της ΜΕΤΕΜ, και να υπεισέρχεται στο σύνολο των δικαιωμάτων και των υποχρεώσεων της METEM. Ετσι, η Noval Property αποκτά την πλήρη κυριότητα του εμπορικού κέντρου River West και της υπεραγοράς Ιkea στη Λεωφόρο Κηφισού (προηγουμένως η Noval Property ήταν κυρία ποσοστού 54,428% εξ' αδιαιρέτου των ακινήτων αυτών).

Σημειώνεται ότι μέσω της συγχώνευσης, η αξία του χαρτοφυλακίου επενδυτικών ακινήτων της Noval Property διαμορφώνεται πλέον στα 349,1 εκ. ευρώ pro forma με βάση τις αξίες των ακινήτων της 30.06.2020.

Πιστοποίηση του Orbit



Παράλληλα, η Noval Property, πιστή στη δέσμευσή της για ανάπτυξη πράσινων κτηρίων με το χαμηλότερο δυνατόν περιβαλλοντικό αποτύπωμα, ανακοινώνει ότι το κτήριο γραφείων The Orbit επί της Λεωφόρου Κηφισίας 115 πιστοποιήθηκε κατά LEED v4 for Core & Shell στο επίπεδο Platinum. Eίναι δε το πρώτο έργο που επιτυγχάνει τη συγκεκριμένη πιστοποίηση στην Ελλάδα.
Η πιστοποίηση αυτή έρχεται σε μία εποχή κατά την οποία η εντεινόμενη κλιματική αλλαγή αλλά και η πανδημία δημιουργούν την ανάγκη για βιώσιμα και ανθεκτικά κτήρια με υγιείς χώρους εργασίας. Με την εφαρμογή του LEED στο κτήριο έχουν επιτευχθεί η βέλτιστη ενεργειακή απόδοσή του και η ελαχιστοποίηση των αναγκών του σε νερό. Συνολικά, η εφαρμογή του LEED στο έργο συνέβαλε καθοριστικά στη μείωση των λειτουργικών δαπανών, τη δημιουργία προστιθέμενης αξίας για το ίδιο το κτήριο, τον προσδιορισμό ενός πλαισίου που συμβάλλει στην αύξηση της παραγωγικότητας των χρηστών του κτηρίου και στην υπερβατική σύγκλιση του ακινήτου με τις νέες απαιτήσεις που θέτει η παγκόσμια αγορά ακινήτων.

Η Noval Property είναι η δεύτερη μεγαλύτερη ελληνική ΑΕΕΑΠ βάσει αξίας χαρτοφυλακίου ακινήτων. Το χαρτοφυλάκιο ακινήτων της Noval Property, το οποίο περιλαμβάνει 42 ακίνητα κατά κύριο λόγο στην Ελλάδα και επιλεκτικά στη Βουλγαρία, αποτελείται από κτήρια γραφείων, εμπορικά κέντρα, ξενοδοχεία και βιομηχανικά κτήρια συνολικής δομημένης επιφάνειας 430.000 τ.μ. περίπου.
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template