Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση Βαλυράκη: Για ανθρωποκτονία μιλά η σύζυγός του.

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση Βαλυράκη: Για ανθρωποκτονία μιλά η σύζυγός του, καθώς υπάρχει αυτόπτης μάρτυρας ο οποίος «είδε» λογομαχία με επαγγελματικό σκάφος αλιείας, την πτώση αλλά και τις συνεχείς περιστροφές αυτού γύρω απο την βάρκα,  οι οποίες δημιούργησαν κύματα  με αποτέλεσμα την πτώση του πρώην πολιτικού στην θάλασσα.

Συγκεκριμένα: Νέα τροπή ενδεχομένως θα πάρει η υπόθεση του θανάτου του πρώην υπουργού Σήφη Βαλυράκη το απόγευμα της Κυριακής σε σημείο που γνώριζε πολύ καλά και συνήθιζε να πηγαίνει για ψαροντούφεκο. Εφόσον ισχύουν βεβαίως οι καταγγελίες που γίνονται και δεν είναι προϊόν μυθεύματος.


Τον «ασκό του Αιόλου» άνοιξε η σύζυγός του, η οποία σε επιστολή της προς τον αρμόδιο υπουργό Ναυτιλίας έκανε λόγο για ανθρωποκτονία και όχι ατύχημα.

Μιλώντας στο MEGA, ο πληρεξούσιος δικηγόρος της οικογένειας Βαλυράκη, Γιώργος Σπύρου προχώρησε σε περαιτέρω αποκαλύψεις για το τι πιστεύει η οικογένεια ότι συνέβη το μοιραίο βράδυ.
«Λογομάχησε με αλιευτικό σκάφος»

«Οι πληροφορίες που έχω δεν είναι μέσα από την ανακριτική διαδικασία. Αυτή την στιγμή γίνεται αστυνομική προανάκριση. Αλλά η Ερέτρια είναι μικρή, κάποιοι άνθρωποι απευθύνθηκαν σε μένα για να μου μεταφέρουν πράγματα που έχουν δει, τους προέτρεψα να καταθέσουν στις αρχές και κάποιοι το έχουν κάνει» είπε ο κ. Σπύρου.

«Γνωρίζω τι ακριβώς έχει συμβεί. Η πραγματικότητα είναι η εξής: ο Σήφης πήγε να ψαρέψει με το ψαροντούφεκό του, φτάνοντας στο σημείο τον προσέγγισε ένα επαγγελματικό αλιευτικό. Λογομάχησε μαζί του, τον απέτρεψε, του μίλησε άσχημα για να φύγει από την περιοχή και να μην ψαρέψει. Υπάρχει αυτόπτης μάρτυρας που είδε το περιστατικό από απόσταση 500μ. Χωρίς να μπορεί να αναγνωρίσει ακριβώς το αλιευτικό» συμπλήρωσε.

«Ο επαγγελματίας άρχισε να περιφέρεται περιμετρικά από το σκάφος και να προκαλεί κυματισμό. Η συμπεριφορά του του αυτή προκάλεσε την πτώση. Ο Σήφης είχε βάλει μικρή ταχύτητα και συνέχισε να κινείται ευθεία, ενώ είχε πέσει στη θάλασσα. Είναι απίθανο να τον έχει χτυπήσει η δική του προπέλα, η πτώση του είναι σαν αυτή των βατραχανθρώπων. Είναι αδύνατο να έχει χτυπηθεί από τη δική του προπέλα. Ο επαγγελματίας δεν αντηλήφθηκε την πτώση… με τις περιστροφές τον πάτησε. Βλέποντας όμως το σκάφος να συνεχίζει χωρίς επιβάτη… είναι βέβαιο ότι κατάλαβε πως προκάλεσε ατύχημα. Ήξερε ότι η βάρκα είναι άδεια και προφανώς θα είδε τον Σήφη αιμόφυρτο» είπε.

«Δεν έχει εντοπισθεί, έχει γίνει περιγραφή του σκάφους. Υπάρχουν κι άλλοι αυτόπτες μάρτυρες. Ο αυτόπτης αυτός, βλέποντας το συμβάν από 500μ μακριά, δεν μπόρεσε να υποθέσει ότι έγινε δυστύχημα. Είδε το δύο σκάφη να φεύγουν από αντίθετες πορείες. Το βράδυ συνδίασε τα γεγονότα, μίλησε σε μένα, κατέθεσε στη λιμενική αρχή και είπε όσα είχε δει» κατέληξε.


Σε επιστολή της προς τον αρμόδιο υπουργό Ναυτιλίας, νωρίτερα, η Μίνα Βαλυράκη αναφέρει ότι «οι άνθρωποι στη μικρή κοινωνία της Ερέτριας μιλούν και ίσως καταθέτουν στην τοπική αρχή στοιχεία για την εμπλοκή επαγγελματικού αλιευτικού σκάφους, που σημαίνει ότι είναι ισχυρή, αν όχι βεβαία η εκδοχή της ανθρωποκτονίας».

Τα επαγγελματικά σκάφη, σημειώνει η κυρία Παπαθεοδώρου – Βαλυράκη, στην περιοχή είναι πολύ λίγα και πολύ λιγότερα αυτά που βρίσκονταν στη θάλασσα κατά τον χρόνο του συμβάντος.

Στην επιστολή της καταλήγει: «Σας ζητούμε να ενεργήσετε άμεσα έτσι ώστε οι έρευνες να επισπευσθούν για να μην επικρατήσει η λήθη και η συγκάλυψη».
Το φως της δημοσιότητας είδε η ιατροδικαστική έκθεση του Νίκου Καλογριά σχετικά με την αιτία θανάτου του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Σήφη Βαλυράκη.

Οι βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις ήταν η αιτία του θανάτου του Σήφη Βαλυράκη το βράδυ της Κυριακής, ενώ ο ιατροδικαστής εντόπισε και κακώσεις στην πλάγια αριστερή του λαιμού, οι οποίες είναι πιθανό να προκλήθηκαν από την προπέλα του σκάφους.

Ο ιατροδικαστής Νίκος Καλόγριας αναφέρει επίσης στο πόρισμά του ότι συνεπακόλουθο ήταν ο πνιγμός, ενώ δεν διαπίστωσε να είχε υποστεί νωρίτερα έμφραγμα.

Όπως όλα δείχνουν, ίσως από κάποιο λιποθυμικό επεισόδιο να έπεσε στο νερό και η προπέλα να του προκάλεσε κακώσεις στο κεφάλι και στο λαιμό.

Ο 79χρονος πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ κι εκ των στενών συνεργατών του Ανδρέα Παπανδρέου, έχει εξοχικό σπίτι στην Ερέτρια όπου και βρέθηκε το Σαββατοκύριακο.

​Από το μεσημέρι της Κυριακής 24 Ιανουαρίου αγνοείτο με αποτέλεσμα η σύζυγός του να ενημερώσει την Αστυνομία και το Λιμενικό, που έστησαν γιγαντιαία επιχείρηση για τον εντοπισμό του.

​Στη διάρκεια των ερευνών είχε βρεθεί το σκάφος του και το Λιμενικό αναζητούσε τον 78χρονο πρώην υπουργό, ο οποίος είχε πάει βόλτα στα νησάκια απέναντι από την Ερέτρια στον Ευβοϊκό και συγκεκριμένα στο Ασπρονήσι.

Το χρονικό

Σύμφωνα με τη σύζυγό του, ο κ. Βαλυράκης αναχώρησε στις 2 το μεσημέρι από την Ερέτρια με φουσκωτό σκάφος το οποίο βρέθηκε αργότερα από ένα αλιευτικό προσαραγμένο νοτιοανατολικά στη νησίδα Αγία Τριάδα (σ.σ.: Ασπρονήσι) χωρίς επιβάτες, με τη μηχανή να δουλεύει και με δύο ψαροντούφεκα στο εσωτερικό του.

​Στις έρευνες του εντοπισμού του συμμετείχαν η Αστυνομία, το Λιμενικό με την ομάδα ΜΙΑ, ενώ λίγο μετά τις 7:00 σηκώθηκε κι ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού για να συνδράμει τις έρευνες.

Τελικά, λίγο πριν από τις 9 το βράδυ της Κυριακής έγινε γνωστό ότι ο Σήφης Βαλυράκης εντοπίστηκε νεκρός στην περιοχή.



φωτό: zarpanews
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template