Πτώση ο χρυσός,στα ύψη 10ετιας ο χαλκός!

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021

Με κέρδη έκλεισε ο χρυσός την Παρασκευή για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, ωστόσο το πολύτιμο μέταλλο σημείωσε τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία απώλεια από τις αρχές Ιανουαρίου.

Ο χρυσός υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο ενδοσυνεδριακά την Παρασκευή, ωστόσο ανέκαμψε "χάρη στην αποδυνάμωση του αμερικανικού δολαρίου", δήλωσε ο David Madden, αναλυτής αγοράς στην CMC Markets UK. Ωστόσο, "η ευρύτερη αρνητική τάση από τις αρχές Ιανουαρίου συνεχίζει να επικρατεί" για το χρυσό, πρόσθεσε ο Madden.

Τα κέρδη για το πολύτιμο μέταλλο ακολούθησαν την αποδυνάμωση του δολαρίου έναντι των ανταγωνιστών του, με τον δείκτη δολαρίου ICE U.S. Dollar να χάνει 0,2%.

Ώθηση από τις δηλώσεις Γέλεν πήρε ο χρυσός

Ο χρυσός βρήκε επίσης ώθηση από τις δηλώσεις της υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν, σύμφωνα με τον Naeem Aslam, επικεφαλής αναλυτή αγοράς στην AvaTrade.

Η Γέλεν δήλωσε την Πέμπτη ότι οι πρόσφατες ενδείξεις για βελτίωση της οικονομίας των ΗΠΑ δεν είναι λόγος να μειωθεί το οικονομικό πακέτο ύψους 1,9 τρισεκατομμυρίων δολαρίων της κυβέρνησης Μπάιντεν.
Σε αυτό το κλίμα, ο χρυσός παράδοσης Απριλίου κέρδισε 2,40 δολ. ή 0,1% και έκλεισε στα 1.777,40 την ουγγιά, μετά την χθεσινή άνοδο κατά 0,1%. Ωστόσο ενδοσυνεδριακά, η τιμή του χρυσού έπεσε στα 1.759 δολάρια, που ήταν το χαμηλότερο επίπεδο από τον περσινό Ιούνιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.

Παράλληλα, το ασήμι παράδοσης Μαρτίου πρόσθεσε 18 cents ή σχεδόν 0,7% στα 27,254 δολ. την ουγγιά.
Σε επίπεδο εβδομάδας, ο χρυσός σημείωσε βουτιά περίπου 2,5%, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη πτώση του από την εβδομάδα που τελείωσε στις 8 Ιανουαρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet. Το ασήμι έκλεισε μερικά σεντς κάτω από το κλείσιμο της προηγούμενης εβδομάδας στα 27,328 δολάρια.


Στο υψηλότερο επίπεδο από το 2011 έκλεισε ο χαλκός

Μεταξύ των υπόλοιπων μετάλλων, η τιμή του χαλκού σημείωσε άνοδο στο υψηλότερο επίπεδο σε περισσότερα από εννέα χρόνια, με ώθηση τις προσδοκίες ότι μια ανάκαμψη στην παγκόσμια οικονομία θα αυξήσει τη ζήτηση για το βιομηχανικό μέταλλο.

Ειδικότερα, ο χαλκός παράδοσης Μαρτίου ενισχύθηκε κατά 4,4% στα 4,074 δολ. την λίβρα, σημειώνοντας το υψηλότερο κλείσιμο από τις 8 Σεπτεμβρίου του 2011, σύμφωνα με τα στοιχεία του Dow Jones. Σε επίπεδο εβδομάδας, ο χαλκός κέρδισε 7,6%.

Τέλος, η πλατίνα παράδοσης Απριλίου πρόσθεσε 1,4% στα 1.293,10 δολάρια την ουγγιά, σημειώνοντας εβδομαδιαία κέρδη κατά 2% ενώ το παλλάδιο παράδοσης Μαρτίουέκλεισε στα 2.369,20 δολάρια την ουγγιά σημειώνοντας άνοδο 0,9% την Παρασκευή αλλά πτώση 0,4% για την εβδομάδα.   
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template