Οι πέντε «χαμένοι» δισεκατομμυριούχοι της πανδημίας

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2021

Τελικά πόσο «φτωχοί» έγιναν οι «χαμένοι» της πανδημίας;
Το 2020 ήταν ομολογουμένως μια δύσκολη χρονιά για εκατομμύρια ανθρώπους. Φυσικά, οι δισεκατομμυριούχοι του κόσμου δεν έμειναν ανεπηρέαστοι από τις απώλειες που προκάλεσε η πανδημία.
Ωστόσο, κανείς θα έλεγε πως δεν ήταν λίγοι οι πλούσιοι που πλούτισαν ακόμη περισσότερο μέσα στον κορωνοϊό και αυτοί που σημείωσαν απώλειες εξακολουθούν να έχουν αμύθητες περιουσίες.

Πάνω από το 60% των 2.200 δισεκατομμυριούχων του πλανήτη έγιναν πλουσιότεροι το 2020, ενώ το 36% έγιναν ελάχιστα πιο… «φτωχοί». 
Εκτός από τους κερδισμένους, Τζεφ Μπέζος, Έλον Μασκ, Γιονγκ Σανσάν, Νταν Γκίλμπερτ και Μπερνάρντ Αρνό, ας μάθουμε και τους «χαμένους» της πανδημίας για το 2020 στην παρακάτω λίστα όπως την κατέγραψε το Forbes.


1. Κάρλος Σλιμ
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Χώρα: Μεξικό

Απώλειες: 5 δισ. δολάρια

Αξία: 58,2 δισ. δολάρια

Ο Κάρλος Σλιμ και η οικογένειά του ελέγχουν την América Móvil, τη μεγαλύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνιών στη Λατινική Αμερική. Αν και η επιχείρηση ήταν σχετικά σταθερή κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η καθαρή αξία του Σλιμ υποχώρησε με την αξία του μεξικάνικου πέσο. Σε σχέση με το δολάριο ΗΠΑ, το πέσο υποχώρησε έως και 26% στο ναδίρ του στα τέλη Μαρτίου. Από τότε, το νόμισμα έχει ανακάμψει ως επί το πλείστον, αλλά εξακολουθεί να αξίζει περίπου 5% λιγότερο από ό,τι άξιζε στο τέλος του 2019.


2. Σέλντον Άντελσον
ΑΠΕ-ΜΠΕ


Χώρα: ΗΠΑ

Απώλειες: 5 δισ. δολάρια

Αξία: 35,1 δισ. δολάρια

Ήταν μια δύσκολη χρονιά για τον κλάδο των τυχερών παιχνιδιών και η καθαρή αξία του μεγιστάνα των καζίνο Σέλντον Άντερσον έχει δεχτεί πλήγμα. Ο Άντερσον είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Las Vegas Sands και διαθέτει ακίνητα όπως το The Venetian και το Palazzo, το οποίο έκλεισε προσωρινά τον πύργο του ξενοδοχείου του στις αρχές Δεκεμβρίου. Παρόλο που ο εγχώριος τουρισμός σημείωσε κάποια αύξηση το καλοκαίρι, τα έσοδα του Las Vegas Sands μειώθηκαν κατά 82% κατά το τρίτο τρίμηνο του 2020 σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Ωστόσο, το μέλλον υπόσχεται. Από τις 11 Δεκεμβρίου, το απόθεμα του Las Vegas Sands αυξήθηκε κατά 18% σε σύγκριση με εκείνο που βρισκόταν στα τέλη Οκτωβρίου, χάρη στα πολλά υποσχόμενα νέα για τα εμβόλια.


3. Σαν Χόγκμπιν
AFP


Χώρα: Κίνα

Απώλειες: 4,8 δισ. δολάρια

Αξία: 8,1 δισ. δολάρια

Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να βρεθείτε στην επιχείρηση θεματικών πάρκων. Η πανδημία ανάγκασε τα θεματικά πάρκα να κλείσουν και οι εταιρείες να μειώσουν τη χωρητικότητα και να λάβουν επιπλέον μέτρα ασφαλείας όταν ανοίξουν ξανά. Η Sunac China Holdings, μια εταιρεία ακινήτων που ιδρύθηκε και προεδρεύεται από τον Σαν Χόγκμπιν, αγόρασε τα θεματικά πάρκα του Ομίλου Dalian Wanda το 2017. Από τις 11 Δεκεμβρίου, η μετοχή της Sunac μειώθηκε σχεδόν κατά 40%, εξουδετερώνοντας περισσότερο από το ένα τρίτο της καθαρής αξίας του Σαν.


4. Χούι Κα Γιαν
AFP


Χώρα: Κίνα

Απώλειες: 4,6 δισ. δολάρια

Αξία: 27,7 δισ. δολάρια

Ο Κα Γιαν προεδρεύει του Evergrande Group, ενός κολοσσού ακινήτων στην Κίνα. Στην έκθεση κερδών στα μέσα του έτους, η Evergrande αποκάλυψε ότι έχει χρέος που φτάνει τα 128 δισεκατομμύρια δολάρια, λόγω των πολλαπλών δαπανών για αγορές γης και της δημιουργίας μονάδας ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Από τις 11 Δεκεμβρίου, η μετοχή της μητρικής εταιρείας Evergrande μειώθηκε σχεδόν 22% για το έτος.


5. Χάρολντ Χαμ
ΑΠΕ-ΜΠΕ


Χώρα: ΗΠΑ

Απώλειες: 4,3 δισ. δολάρια

Αξία: 5,6 δισ. δολάρια

Ο Χαμ, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ανεξάρτητου παραγωγού πετρελαίου Continental Resources, είχει χάσει πάνω από το 43% της περιουσίας του από τις αρχές του 2020. Η βιομηχανία πετρελαίου, που επλήγη από τον πόλεμο των τιμών, βρισκόταν σε αναταραχή κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Το lockdown και οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί σήμαιναν ότι οι άνθρωποι πετούν και οδηγούν λιγότερο, μειώνοντας τη ζήτηση για πετρέλαιο. Το απόθεμα της Continental Resources έχει ανακάμψει εν μέρει από την άνοιξη, αλλά παραμένει κάτω από 45% από τις αρχές του έτους.

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template