Η Ελισάβετ αφαιρεί οργισμένη όλους τους βασιλικούς τίτλους απο τον Χάρι και την Μέγκαν Μαρκλ

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2021

Ο πρίγκιπας Χάρι και η σύζυγός του Μέγκαν Μαρκλ έχασαν οριστικά τους βασιλικούς τους τίτλους και δεν θα είναι πλέον μέλη της βασιλικής οικογένειας.
Το παλάτι από χθες το μεσημέρι ζει δραματικές στιγμές καθώς επιβεβαίωσε ότι ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ εμμένουν στην απόφασή τους να παραιτηθούν από τα βασιλικά τους αξιώματα.


Στο παλάτι η οργή που ξεχειλίζει είναι κάτι παραπάνω από έκδηλη καθώς η βασίλισσα Ελισάβετ είναι εκνευρισμένη από τη «φρικτή ασέβεια» του εγγονού της και της συζύγου του. Οι κακές γλώσσες λένε πως σε έντονο ύφος του είπε: «Εργάζεσαι για τη μοναρχία και όχι η μοναρχία για εσένα».

Μάλιστα τα τελευταία γεγονότα ήρθαν σαν κερασάκι στην τούρτα καθώς ο πρίγκιπας Φίλιππος δίνει τη δική του μάχη στο νοσοκομείο.

Χθες το βράδυ τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσαν ότι από τον Χάρι και τη Μέγκαν αφαιρούνται όλα τα δημόσια καθήκοντα και δεν θα μπορούν να συνεχίσουν «τις ευθύνες και τα καθήκοντα που συνοδεύουν μια ζωή δημόσιας υπηρεσίας».



H ανακοίνωση του Παλατιού ότι από τον Χάρι και τη Μέγκαν αφαιρούνται τα βασιλικά τους καθήκοντα

Η αντίδραση των Σάσεξ ήταν άμεση και έντονη απαντώντας στη βασίλισσα πως «η υπηρεσία είναι καθολική».


Η... πληρωμένη απάντηση των Σάσεξ η οποία φάνηκε εξαιρετικά ασεβής στη βασίλισσα. Χάρι και Μέγκαν επιμένουν ότι θα εξακολουθούσαν να «ζουν μια ζωή υπηρεσίας» εκτός της βασιλικής πτυχής. Ολοκλήρωσαν τη δήλωσή τους τονίζοντας ότι «η υπηρεσία είναι καθολική»

Αξιωματούχοι από την πλευρά τους αναφέρουν ότι η δήλωσή τους ήταν «φρικτά ασεβής» σε μια τέτοια χρονική στιγμή που ο ηλικιωμένος Φίλιππος και αγαπημένος σύζυγος βρίσκεται στο νοσοκομείο.

Στο… κόκκινο οι σχέσεις ζεύγους και παλατιού
Οι σχέσεις ανάμεσα στο ζευγάρι και το παλάτι είναι στο κόκκινο και άνθρωπος που γνωρίζει λέει: «Έκαναν μια επιτυχία στις ΗΠΑ, αυτή την ανεξάρτητη ζωή. Και καλή τύχη σε αυτούς. Αλλά δεν μπορείτε να έχετε και το σκύλο χορτάτο και την πίτα ολόκληρη».

Όπως είναι αναμενόμενο οι αντιδράσεις από διάφορες πηγές είναι πολλές: «Αν ο πρωταρχικός σου ρόλος είναι να υπηρετείς τον αρχηγό του κράτους και τη μοναρχία, τότε είναι πολύ δύσκολο να το κάνεις μπορείς να βγάζεις μόνος σου εκατομμύρια. Αυτή είναι η φιλανθρωπία, όχι η δημόσια υπηρεσία. Το ζευγάρι εργάζεται με κάποιες αξιέπαινες φιλανθρωπίες κάτι που είναι υπέροχο. Όμως ότι κάνει το κάνει με διαφορετικό τρόπο από τη βασιλική οικογένεια». Η ίδια πηγή ανέφερε πως η διάσπαση από τη βασιλική οικογένεια ήταν καθαρά απόφαση του Χάρι και της Μέγκαν. «Επέλεξαν να ζήσουν στην Αμερική, δεν έχουν εξοριστεί στην Αμερική».

Ένας άλλος είπε: «Ας είμαστε ξεκάθαροι, αυτό το υποκίνησαν οι Σάσεξ. Αλλά η βασίλισσα είναι σταθερή: είτε είστε δημόσιος υπάλληλος είτε δεν είστε. Δεν μπορείτε να γεμίζετε τις τσέπες σας ενώ αναλαμβάνετε επίσημα καθήκοντα».

Οι αξιωματούχοι του παλατιού προσπάθησαν να κρατήσουν χαμηλούς τόνους τονίζοντας κυρίως πως η βασίλισσα είναι «λυπημένη» από τις εξελίξεις λέγοντας ότι ο Χάρι και η Μέγκαν εξακολουθούν να είναι «πολύ αγαπημένα» μέλη της οικογένειας παρόλο που το χάσμα μεταξύ τους είναι πιο βαθύ από ποτέ.

Μια άλλη πηγή ανέφερε πως η βασίλισσα ήταν ξεκάθαρη από την αρχή και δεν μπορούσε να βρεθεί συμβιβαστική λύση του τύπου «μισός εδώ και μισός εκεί» που απαιτήθηκε από το ζευγάρι.

«Η αρχική τους ιδέα ήταν να έχουν έναν «τρίτο τρόπο» να γίνουν βασιλικοί. Και η βασίλισσα είπε πολύ απλά «όχι, δεν μπορείς».   
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template