Τον δρόμο προς την φυλακή ο Δημήτρης Λιγνάδης-Δεν έπεισε ανακρίτρια και εισαγγελέα

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021

Επί 4 ώρες έδινε εξηγήσεις ο Δημητρης Λιγνάδης για όσα καταγγέλλονται σε βάρος του, χωρίς να καταφέρει να πείσει εισαγγελέα και ανακρίτρια που του έδειξαν λίγο μετά τις 2 το βράδυ το δρόμο για την φυλακή

Την ώρα μάλιστα που η απολογία του βρισκόταν σε εξέλιξη, δυο από τους μάρτυρες που είχε επικαλεσθεί ο συνήγορός του Αλέξης Κούγιας διέψευσαν τους ισχυρισμούς του.

Πρόκειται για τους Ιωάννη Παναγόπουλο και Αγησίλαο Μικελάτο, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι ουδέποτε ενημερώθηκαν ότι θα προταθούν ως μάρτυρες υπερασπίσεως, ενώ τονίζουν ότι δεν γνωρίζουν τίποτα για την ουσία της υπόθεσης.

Μάλιστα, ο κ. Μικελάτος εξηγεί ότι «πράγματι ευρίσκετο στην Ιθάκη τον μήνα Αύγουστο του 2015, φιλοξενούμενος της κ. Ελ. Κούρκουλα, όχι όμως κατά την ημερομηνία 8 ή/και 9 Αυγούστου, αλλά από τις 10 Αυγούστου και μετά και παρέμεινε μόνο έως τις 13 ή/και 14 Αυγούστου. Δεν μπορεί, μετά ταύτα, να γνωρίζει οτιδήποτε, για το πριν την 10η Αυγούστου 2015 χρονικό διάστημα».
«Αν δεν ήταν ο Λιγνάδης, θα ήταν με συνοπτικές διαδικασίες ελεύθερος»

Σχετικά με την προφυλάκιση του πελάτη του, ο Αλέξης Κούγιας προανήγγειλε προσφυγή κατά της διάταξης της ανακρίτριας.

«Ήταν μία πολύ δύσκολη διαδικασία. Θα προσφύγουμε κατά της διάταξης της ανακρίτριας για την προσωρινή κράτηση. Είναι μία δικογραφία χωρίς στοιχεία, μία δικογραφία που αν δεν ήταν Λιγνάδης θα ήταν με συνοπτικές διαδικασίες ελεύθερος», δήλωσε λίγα λεπτά μετά τις 2 τα ξημερώματα.

Το ραντεβού με την ανακρίτρια και το υπόμνημα των 27 σελίδων

Το ραντεβού του Δημήτρη Λιγνάδη με την ανακρίτρια είχε δοθεί για τις δυο το μεσημέρι. Ωστόσο, ο κατηγορούμενος βρέθηκε τελικά λίγο πριν τις 12 στο κτίριο 9 της πρώην σχολής Ευελπίδων. Θα κρινόταν η ένσταση του κατά της προδικασίας, με τον ίδιο να διατηρεί ελπίδες ότι θα γίνει δεκτή και θα επιστρέψει στο σπίτι του για να κληθεί με διαφορετικά διαδικασία από τις Αρχές.

Η διαδικασία κράτησε αρκετές ώρες και περιλάμβανε, σύμφωνα με το δικηγόρο του κατηγορούμενου Αλέξη Κούγια, διεξοδική έρευνα των στοιχείων από τους δικαστές. Η αρνητική απάντηση του δικαστικού συμβουλίου διατυπώθηκε λίγα λεπτά πρίν από τις 5 το απόγευμα της Πέμπτης ανοίγοντας το δρόμο για την έναρξη της απολογίας του κατηγορούμενου, η οποία τελικά ξεκίνησε με 1,5 ώρα καθυστέρηση.

Την ίδια στιγμή, έξω από το ανακριτικό γραφείο βρέθηκαν μια σειρά από μάρτυρες τους οποίους πρότεινε η υπεράσπιση του Δημήτρη Λιγνάδη, προκειμένου να επιβεβαιώσουν τα άλλοθι που επικαλείται ο ηθοποιός στην απολογία του.

Στο υπόμνημα που υπέβαλε στην ανακρίτρια, έκανε λόγο για κατασκευασμένη υπόθεση, χαρακτηρίζοντας «αδίστακτους και ανήθικους» τους καταγγέλοντες, που είχαν ως στόχο την ηθική του εξόντωση. Ο σκηνοθέτης ήταν κατηγορηματικός σχετικά με τις συναναστροφές του με ανήλικους, αρνούμενος ότι ουδέποτε ήρθε σε ερωτική επαφή.

Ο «μέτριος» Σπυρος Μπιμπίλας

Ο κατηγορούμενος εξαπέλυσε σκληρή επίθεση σε βάρος του προέδρου του ΣΕΗ Σπύρου Μπιμπιλα, τον οποίο αποκάλεσε «μέτριο ηθοποιό» κάνοντας λόγο για χρόνια εχθρότητα μεταξύ τους.
«Η υπόθεση αυτή είναι κατασκευασμένη από δικηγόρους που είναι νομική συμβουλή του διοικητικού συμβουλίου του σωματείου Ελλήνων ηθοποιών και ως υποδομή έχει την ευθεία αντιπαράθεση μου εδώ και χρόνια με τα πρόσωπα που συγκροτούν το διοικητικό συμβούλιο για τον τρόπο που διαχειρίζονται τα χρήματα που έρχονται στην κατοχή τους και εξαιτίας αυτής της αντιπαράθεσης υπάρχει χρόνια εχθρότητα μεταξύ εμου και αυτών και ιδίως με τον πρόεδρο αυτής και μέτριο ηθοποιό Σπύρο Μπιμπιλα, ο οποίος συμπτωματικά και όχι αξιοκρατικά βρίσκεται σε αυτή τη θέση».

«Με φθονούν»

Κατά τον σκηνοθέτη, ο μόνος στόχος ήταν η καταστροφή του, καθώς «τα πρόσωπα αυτά με φθονούν από τότε που ξεκίνησα την καριέρα μου, η δε εχθρότητα και ο φθόνος τους υπήρχε όλα αυτά τα χρόνια που πρωταγωνιστώ ηθοποιός ή σκηνοθετώ κορυφές παραστάσεις στο εθνικό θέατρο, στο θέατρο Επιδαύρου και αλλού, γιατί ουδέποτε επέλεξα τους περισσότερους εξ’ αυτών, για να συμμετάσχουν στις παραστάσεις, τις οποίες σκηνοθετούσα, και κορυφώθηκε την ημέρα που εξαιτίας της εξαίρετης διαδρομής μου ως ηθοποιού αρχικά και ως σκηνοθέτη μετά, με διακομματική επιλογή, επελέγη ως καλλιτεχνικός διευθυντής του κορυφαίου και θεσμικού θεάτρου της χώρας».

«Μου κάνουν ότι έκανε η Μπεκατωρου»

Στις εξηγήσεις του εξομοίωσε τον εαυτό του με τον άνθρωπο που κατήγγειλε για βιασμό η Σοφια Μπεκατώρου, υποστηρίζοντας ότι και ο ίδιος είναι θύμα «όπως είχε συμβεί και με την καταγγελία της Μπεκατωρου κατά του αντιπροέδρου της ελληνικής ιστιοπλοϊκής ομοσπονδίας, αφού η μεν καταγγελία αρχειοθετήθηκε λόγω παραγραφής, ο δε καταγγελθείς καταστράφηκε εξαιτίας της καταγγελίας».

Ο Δημήτρης Λιγνάδης επιχείρησε να αποδομήσει όσα έχουν καταγγείλει τα δυο πρόσωπα που τον μήνυσαν. Αναφερόμενος στον 25χρονο άντρα που κατέθεσε μήνυση σε βάρος του πριν λίγες ημέρες, κατηγορώντας τον για βιασμό όταν ήταν σε ηλικία 14 ετών, αναφέρει:«Γνώρισα τον μηνυτή, όταν εκείνος με αναζήτησε στο facebook, προκειμένου να τον βοηθήσω καλλιτεχνικά, αφού έμαθε για την γνωριμία μου με τον εξάδελφό του, τον οποίο γνωρίζω από το γήπεδο πέντε επί πέντε που βρίσκεται κοντά στο σταθμό Λαρίσης, όπου πηγαίνουμε και παίζουμε ποδόσφαιρο».

Αμφισβητεί όσα έχει καταγγείλει ο νεαρός υποστηρίζοντας ότι την περίοδο που έχει καταγγείλει ότι τον βίασε στο σπίτι του, εκείνος, κατά το χρονικό διάστημα από 3 έως 9 Αυγούστου 2010 βρισκόταν μαζί με το σκηνοθέτη Ιωωάννη Παναγόπουλο στην Αίγυπτο, πραγματοποιώντας και κρουαζιέρα στο Νείλο. Όταν επέστρεψε στην Ελλάδα «λόγω της θεατρικής παράστασης πλούτος του Αριστοφάνη, η οποία θα ανέβαινε στην Επίδαυρο στις 13 και 14 Αυγούστου 2010 και θα συνεχίζαμε περιοδεία στην επαρχία και συγκεκριμένα στην Πάτρα και τη Νεμέα μέχρι και τις 18 Αυγούστου, όπως και έγινε και τούτο άλλωστε αποδεικνύεται από το προσκομιζόμενο πρόγραμμα…»

Απαντώντας στην σοκαριστική περιγραφή του 25χρονου περί βιασμού του με θέα την Ακρόπολη, ο σκηνοθέτης υποστήριξε ότι το εσωτερικό του σπιτιού του και η θέα από αυτό ήταν δημοσίευμα σε ιστότοπο που παρουσίαζε σπίτια.
«Ψέμα ο βιασμός στην Επίδαυρο, βρισκόμουν στην Ιθάκη»

Στη συνέχεια απαντά στην καταγγελία του θύματος που υποδείχθηκε από τον Βασίλη Κυπαρισσοπουλο, υποστηρίζονταςότι τον γνώρισε μέσω τρίτου προσώπου στα Goody’s και όχι σε γκέι-μπαρ όπως ισχυρίζεται αφού δεν συχνάζει σε τέτοια μέρη. Ο Δημήτρης Λιγνάδης επισημαίνει μια σειρά από «αντιφάσεις» τις οποίες ισχυρίζεται ότι έχει εντοπίσει στην καταγγελία:

«Στην πρώτη του κατάθεση δεν αναφέρει οτιδήποτε περί απειλών εκ μέρους μου προς αυτόν να μη με καταγγείλει, και απλώς εκφράζει το παράπονο του ότι δεν τον βοήθησα να συμμετάσχει στην παράσταση Μπίλι Έλιοτ που αποτελούσε μεταφορά της αγαπημένης του ταινίας. Πλην όμως ακόμη κι αυτή η δήλωση είναι ψευδής. Διότι το 2015 που σκηνοθέτησα το μιούζικαλ Μπίλι Έλιοτ ο καταγγέλλων ήταν 17 προς 18 ετών, ενώ η ακρόαση απευθυνόταν σε παιδιά μικρότερης ηλικίας, 10 έως 14 ετών, αφού αυτό απαιτούσε η υπόθεση του έργου και γνώριζε ότι δεν μπορούσε να συμμετάσχει λόγω ηλικίας».

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε επίσης ότι «δεν υπήρχε καμία παράσταση στην Επίδαυρο» στις 9 Αυγούστου του 2015 την οποία επικαλείται ο καταγγέλλων για το ταξίδι τους: «Αν είχαμε πάει μαζί στην Επίδαυρο, δεν θα είχε κάνει τέτοιο λάθος να πει ότι είδαμε μια ανύπαρκτη παράσταση μου».

Όπως εξηγεί: «Κορυφαία όμως απόδειξη του ψεύδους όλων των καταθέσεων του, αποτελεί το γεγονός ότι όπως αποδεικνύεται από τις καταθέσεις των μαρτύρων που έχω προτείνει και φωτογραφίες εκείνων των ημερών που προσκομίζω, από την 1 Αυγούστου 2015 μέχρι τέλη Αυγούστου 2015 βρισκόμουν συνεχώς την Ιθάκη για διακοπές μαζί με τον αδερφό μου και την κόρη του, φιλοξενούμενοι από την προσωπική μου φίλη, συνάδελφο και πρώην υπουργό πολιτισμού Ελένη Κούρκουλα με τον πρώην σύζυγό της Διονύσιο Παναγιωτάκη.»

Ο Δημητρης Λιγνάδης αρνήθηκε πλήρως ότι έχει σεξουαλική σχέση και με τον πρώτο μηνυτή του, Βασίλη Κυπαρισσοπουλο, λέγοντας ότι δεν είχε διδάξει ποτέ στη σχολή Μωραΐτη, ούτε κατά την περίοδο εκείνη διέθετε μηχανή μεγάλου κυβισμού.

«Η εμμονική που έλεγε ότι την άφησα έγκυο»

Επιχειρώντας να αποδομήσει το σύνολο της δικογραφίας, ο Δημήτρης Λιγνάδης εξαπέλυσε πυρά και εναντίον της 40χρονης που κατέθεσε σε βάρος του λέγοντας ότι «πρόκειται για μια κοπέλα που είχε εμμονή με το πρόσωπο μου και ήθελε με κάθε τρόπο να κάνουμε σχέση, ακόμη και να παντρευτούμε, και για το λόγο αυτό με παρακολουθούσε συνεχώς στο σπίτι, στην εργασία μου, στο θέατρο και στις διακοπές μου επί 20 χρόνια μέχρι και πρόσφατα. Η εμμονή της είχε φτάσει σε σημείο παράνοιας, αφού συνέγραψε και ένα σύντομο θεατρικό έργο επηρεασμένο από τις φαντασιώσεις της, αλλά με την ουσιώδη διαφορά ότι στο έργο η πρωταγωνίστρια είναι μαθήτρια 16 ετών και ο καθηγητής της 40 ετών, ενώ στην πραγματικότητα ίδια ήταν ενήλικη φοιτήτρια και εγώ δεν ήμουν καθηγητής της. Έχω παρακαλέσει και την ίδια αλλά και τον πατέρα της επανειλημμένα να σταματήσει και να με αφήσει ήσυχο, αλλά εκείνη έφτασε στο σημείο να τηλεφωνήσει σε μένα και στους συγγενείς μου λέγοντας ότι την έχω αφήσει έγκυο».  
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template