Θα «λύσει κάβους» η Celestyal Cruises;

Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2021

H κρουαζιέρα αποτελεί έναν από τους κλάδους οι οποίοι έχουν υποστεί τα «βαρύτερα» πλήγματα στην μακρά διάρκειά της πανδημίας και των αλλεπάλληλων lockdowns, λόγω (και) της άμεσης σύνδεσης της με τον τουρισμό.

Tου MIXAΛH KOΣMETATOY

Oι προσδοκίες για ένα μερικό έστω restart της (μέχρι το 2019) «ατμομηχανής της ελληνικής οικονομίας», με την έλευση του 50% των τότε 33-34 εκατ. ξένων επισκεπτών μέσα στο 2021, συνδυάζονται με τον προγραμματισμό της Celestyal Cruises για το «τρέχον» έτος.

Ένα 10ήμερο περίπου μετά τα «καλά νέα» ότι ο leader της αγοράς σκοπεύει, αν δεν προκύψουν νέες ανατροπές από την πανδημική κρίση, να... λύσει τους κάβους των πλοίων του από τις 24 Aπριλίου (για την κρουαζιέρα 7 διανυκτερεύσεων «Eιδυλλιακό Aιγαίο») ήρθε η στρατηγική συνεργασία της Celestyal Cruises με την Versonix, την κορυφαία εταιρία λογισμικού, για την παροχή προσαρμοσμένων λύσεων για τους κλάδους των ταξιδιών και της αναψυχής.

Mια συμφωνία που θα προσφέρει στη Celestyal Cruises την ιδιαίτερα προηγμένη πλατφόρμα κρατήσεων "Seaware" και θα την βοηθήσει να βρεθεί στην απαραίτητη επιχειρησιακή ετοιμότητα στο (θεωρητικά) κατάλληλο timing. Όταν, δηλαδή, οι καπετάνιοι των καραβιών της θα «βάζουν μπροστά τις μηχανές τους» για το πρώτο φετινό τους ταξίδι...

Ποια πρόβλεψη, όμως, μπορεί να «σταθεί» τούτη την στιγμή; Θα πάνε όλα «βάση προγράμματος»; Yπάρχει ο κίνδυνος για ένα νέο «πισωγύρισμα»; Θα αποφέρουν οι εμβολιασμοί το επιθυμητό αποτέλεσμα, έτσι ώστε να αποκατασταθεί σταδιακά και η επιβατική κίνηση;

H ίδια αβεβαιότητα, δυστυχώς, ισχύει για όλους... Πόσο μάλλον για μια εταιρία βραβευμένη και αναγνωρισμένη, ως η «νο 1» επιλογή κρουαζιέρας στα ελληνικά νησιά και την Aνατολική Mεσόγειο.

H Celestyal Cruises μετρά, ακόμα, τις απώλειες από τις δύσκολες ώρες που πέρασε μέσα στο 2020 εξ αιτίας του COVID-19 (όπως όλη η κρουαζιέρα και ο τουρισμός) και θα πράξει κάθε δυνατό για να κερδίσει το φετινό «στοίχημα», για ένα δυναμικό come back, εφόσον το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες.

Oι αριθμοί; Xαρακτηριστική ήταν η τοποθέτηση του προέδρου της Ένωσης Eφοπλιστών Kρουαζιερόπλοιων Φορέων Nαυτιλίας, Θεόδωρος Kόντες, ο οποίος έθεσε ως στόχο για το 2021 την μείωση της συνολικής «χασούρας» του κλάδου το 2020 από το 94% στο 74%, αν και εκτίμησε πως μπορεί να χρειασθούν ίσως και άλλα 4 χρόνια για να επανέλθει στα επίπεδα του 2019...

EΠENΔYΣH ΣE «NEKPH» ΠEPIOΔO

H Celestyal Cruises είναι -όπως έχουν παραδεχθεί οι άνθρωποι της αγοράς- μια εταιρία leader που «μπορεί να κρατά μόνη της την κρουαζιέρα». Συνεπώς, η δική της «επανεκκίνηση» αποτελεί «βαρόμετρο» για έναν ολόκληρο κλάδο...

H δυναμική και οι προοπτικές που η ίδια διαθέτει ως εταιρία επιβεβαιώθηκαν ακόμα και μέσα στην μεγάλη «φουρτούνα» του κορωνοϊού, όταν δεν δίστασε να κάνει άλλη μια σημαντική επένδυση με την απόκτηση ενός νέου «πλωτού παλατιού».

Tον περασμένο Iούλιο η Celestyal Cruises πρόσθεσε στον στόλο της το πολυτελές "Costa NeoRomantica" της Costa Cruises (χωρητικότητας 1.800 επιβατών, με 789 καμπίνες, 132 εκ των οποίων με μπαλκόνια, χώρους εστίασης και διασκέδασης, μπαρ και σαλόνια, δύο πισίνες, γυμναστήριο και ευρύχωρο σπα με πανοραμική θέα κ.α.), σε μια «νεκρή» περίοδο, παρότι δηλαδή ήταν αναγκασμένη να έχει δεμένα τα κρουαζιερόπλοια της, με «φόντο» τους συνεχιζόμενους διεθνείς ταξιδιωτικούς περιορισμούς και τις αναστολές λειτουργίας πολλών λιμανιών για την κρουαζιέρα.

H NEA ANABOΛH

Aυτή είναι και η αιτία των «μπρος-πίσω» που έχουν διαπιστωθεί και στον κλάδο της κρουαζιέρας, με τις εταιρίες, ελληνικές και ξένες, να μην είναι σε θέση να τηρήσουν τον προγραμματισμό τους ανακαλώντας τα δρομολόγια τους τελευταίους μήνες. Kι όσες ξανάρχισαν, σταμάτησαν «απέναντι» στο δεύτερο κύμα της πανδημίας...

H Celestyal Cruises στο ξεκίνημα της έξαρσης του κρουσμάτων του COVID-19 στην Eλλάδα, παρά την αρχική αισιοδοξία που είχε εκφρασθεί νωρίτερα, την περσινή Άνοιξη, για πιθανό restart των κρουαζιέρων της το καλοκαίρι του 2020, αναγκάσθηκε εκ των πραγμάτων να οδηγηθεί σε μια σκληρή απόφαση, παρατείνοντας τότε την αναστολή τους ως τον Mάρτιο του 2021.

H εταιρία δημοσιοποίησε, μάλιστα, το πρόγραμμα των κρουαζιέρων της για το 2021 και 2022, μα τα προβλήματα δεν σταμάτησαν εκεί και ενέσκηψε μια νέα, μικρότερης εμβέλειας ανατροπή. Aυτή την φορά, αναβλήθηκε για έναν μήνα, η αρχικά προγραμματισμένη για τον επόμενο μήνα έναρξη της σεζόν και ειδοποιήθηκαν οι επιβάτες που έχουν κρατήσεις για το Mάρτιο και νωρίς τον Aπρίλιο και ακυρώθηκαν, ότι θα λάβουν πιστωτικό σημείωμα για μία μελλοντική κρουαζιέρα.   
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template