Νέα μέτρα: Με κωδικό «2»-«3» μετακινήσεις εντός του δήμου ή μέχρι 2 χιλιόμετρα

Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021

Από αύριο και έως τις 16 Μαρτίου η ισχύς των νέων μέτρων - Ποιες περιοχές εκτός από την Αττική είναι στο «βαθύ κόκκινο»
- Αυστηρός έλεγχος σε όσους χρησιμοποιούν τον κωδικό 4 - Από τις 7 το απόγευμα η απαγόρευση κυκλοφορίας στο «βαθύ κόκκινο», με εξαίρεση Αττική και Θεσσαλονίκη, που θα ξεκινά από τις 9
Αλλαγές στην εφαρμογή των κωδικών για τις μετακινήσεις ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, που παράλληλα εξέφρασε την ανησυχία για τις μεταλλάξεις και τη διασπορά τους σε όλη την Ελλάδα.

Όσες περιοχές βρίσκονται στο «βαθύ κόκκινο», αναστέλλεται η λειτουργία του λιανεμπορίου, καθώς και η δια ζώσης λειτουργία των σχολείων σε όλες τις βαθμίδες, με εξαίρεση τις ειδικές αγωγές. 

Τα σχολεία θα λειτουργούν με τηλεκπαίδευση. Στις περιοχές που είναι στο «κόκκινο», το μάθημα στα λύκεια θα γίνεται με τηλεκπαίδευση, ενώ στις υπόλοιπες βαθμίδες θα διεξάγεται κανονικά στις σχολικές αίθουσες.

Ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε πως όσον αφορά στο SMS ισχύουν οι εξής διαφοροποιήσεις σε όλη την Ελλάδα ανεξαρήτως επιδημιολογικού κινδύνου:

Στο SMS 2 για μετακίνηση για προμήθεια βασικών αγαθών, αλλά και στο SMS 3 όσον αφορά στο σκέλος των τραπεζών, η μετακίνηση θα πραγματοποιείται μόνο εντός του οικείου δήμου ή σε απόσταση ως 2 χιλιόμετρα.

Για το SMS 6 που αφορά στην άθληση ή βόλτα με κατοικίδιο, αυτή θα γίνεται αποκλειστικά και μόνο πεζή ή με ποδήλατο. Δεν θα μπορεί δηλαδή να στείλει κωδικό 6 κανείς σε όλη την Ελλάδα να μεταβεί με το αυτοκίνητο ή μοτοσυκλέτα.

Στη μετακίνηση με sms 4
τα ελεγκτικά όργανα θα πρέπει να ζητάνε επιπλέον αποδεικτικά, προκειμένου να διαπιστώνεται η επάρκεια της κατ' εξαίρεση μετακίνησης για τους πολίτες.

Ποιες περιοχές μπαίνουν στο «βαθύ κόκκινο»

Στο «βαθύ κόκκινο» μπαίνουν Αττική, Αχαΐα, Αρκαδία, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Λευκάδα εκτός Μεγανησίου, Φθιώτιδα, Αργολίδα, Κορινθία, Θεσπρωτία, Άρτα, Σάμος, Βοιωτία, Χίος, Αιτωλοακαρνανία, Ρόδος, Ηράκλειο και Εύβοια εκτός Σκύρου. Στο βαθύ κόκκινο μπαίνει και ο δήμος Καλυμνίων.

Όλες οι υπόλοιπες περιοχές σε όλη τη χώρα μπαίνουν στο κόκκινο.

Αλλάζουν οι ώρες και στην απαγόρευση κυκλοφορίας


Στις περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο» η κυκλοφορία δεν θα επιτρέπεται από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί.


Στις περιοχές που βρίσκονται στο «βαθύ κόκκινο» αναπροσαρμόζεται και η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινά στις 7 αντί για τις 6. Μόνες εξαιρέσεις η Αττική και η Θεσσαλονίκη, όπου τις καθημερινές η απαγόρευση θα ξεκινά από τις 9 το βράδυ και έως τις 5 το πρωί.

Τα μέτρα θα τεθούν σε εφαρμογή από αύριο Πέμπτη στις 6 το πρωί, έως την Τρίτη 16 Μαρτίου.

Νωρίτερα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.702 νέα κρούσματα, 40 θανάτους από τις επιπλοκές της Covid-19 το τελευταίο 24ωρο και 431 διασωληνωμένους ασθενείς

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template