Αθλιότητες πρ. ακολούθου Αμερικάνικης πρεσβείας για φρεγάτες: «Οι ζητιάνοι δεν έχουν δικαίωμα επιλογής»

Τρίτη 23 Μαρτίου 2021

Έτσι μας βλέπουν οι «φίλοι» και σύμμαχοί μας Αμερικάνοι; Ζητιάνους; Επειδή ζητήσαμε κάτι πιο σύγχρονο και οχι αυτές τις ...«μπαχατέλες» που κατά καιρούς μας δίνουν; Μάλλον ναι. 

Όπως δημοσιεύει το pronews.gr:Σε μία εξοργιστική τοποθέτηση, άκρως προσβλητική για την Ελλάδα, προχώρησε ο πρώην ακόλουθος Άμυνας της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα και μέχρι πρόσφατα Αντιπρόεδρος της ONEX Ρόμπερτ Παλμ, ο οποίος μας αποκάλεσε «ζητιάνους» στο twitter με αφορμή το πρόγραμμα 5 δισ. ευρώ για την αγορά φρεγατών για το Πολεμικό Ναυτικό.


Ο κ.Παλμ απάντησε σε ανάρτηση χρήστη του twitter ο οποίος έγραφε τι φρεγάτα θα ήθελε από τις ΗΠΑ (αντιτορπιλικό Arleigh Burke) κι από κάτω τι φρεγάτες δίνουν στην πραγματικότητα οι ΗΠΑ (δείχνοντας τις ανεπαρκείς φρεγάτες παράκτιας άμυνας MMSC) πως «οι ζητιάνοι δεν έχουν δικαίωμα επιλογής», αναφερόμενος φυσικά στην Ελλάδα και πως θα πρέπει να δεχθεί ό,τι τις δίνουν οι ΗΠΑ, ακόμα κι αν είναι «χάλια», αφού σύμφωνα με τον κ.Παλμ πρόκειται για κράτος «ζητιάνο».





Όπως βλέπουμε από τα προφίλ του κ.Παλμ, ακολουθείται από τον Αμερικανό πρέσβη στην Ελλάδα κ. Τζέφρι Πάιατ ενώ έχει βραβευτεί το 2018 κι από τον πρώην ΥΠΑΜ Πάνο Καμμένο, ο οποίος προφανώς δεν γνώριζε τότε την άποψη του κ.Παλμ για την Ελλάδα.

Ο ακόλουθος Άμυνας είναι συνήθως πίσω από τον πρέσβη το νο2 της πρεσβείας, ο κ.Παλμ (είχε το βαθμό του πλοιάρχου) ήταν σε αυτό το πόστο από τον Μάιο του 2014 μέχρι τον Ιούλιο του 2018. Στη συνέχεια και μέχρι τον Φεβρουάριο του 2021 ήταν Αντιπρόεδρος της ONEX, ενώ σήμερα συνεχίζει να δραστηριοποιείται στην Ελλάδα.


Εμείς να ενημερώσουμε τον κ.Παλμ, επειδή η ελληνική κυβέρνηση «χλωμό» ν’ απαντήσει, πως αυτοί που παρακαλάνε και πιέζουν να αγοράσει η Ελλάδα ανεπαρκείς αμερικανικές φρεγάτες παράκτιας άμυνας MMSC είναι οι ΗΠΑ και ο κ.Πάιατ και όχι τα ελληνικά επιτελεία τα οποία προτιμούν τη γαλλική πρόταση με τις σαφώς ανώτερες φρεγάτες Belh@rra. Επίσης όποιος δηλώνει διατεθειμένος να ξοδέψει 5 δισ. ευρώ για να αγοράσει κάποια σύγχρονα πλοία οπωσδήποτε δεν είναι ζητιάνος.

Άραγε η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα θα καταδικάσει τα λεγόμενα του πρώην υψηλόβαθμου στελέχους της ή συμφωνεί;  

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template