Μιχάλη Ζολώτας-Δεν εκκρεμεί σε βάρος μου υπόθεση ποινικής ή αστικής φύσεως στην Κύπρο

Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021

Από την δικηγόρο του κ Ζολώτα κ Άρτεμις Γιανναρά μας εστάλει επιστολή με την οποία οφείλουμε να δημοσιοποιήσουμε σχετικά με την έκδοσή του στην Κύπρο Η ΟΠΟΊΑ ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ.

Μετά τον καταιγισμό δημοσιευμάτων τις τελευταίες ημέρες τόσον στον έντυπο όσο και στο ηλεκτρονικό τύπο περί δήθεν ύπαρξης εντάλματος σύλληψης μου με σκοπό την έκδοση μου στην Κύπρο θα ήθελα να διευκρινίσω τα εξής:

1. Δεν υπάρχει κανενός είδους ένταλμα σύλληψης, διεθνές, ευρωπαϊκό ή εθνικό περί έκδοσής μου στην Κύπρο ή σε οποιαδήποτε άλλη χώρα.
2. Η υπόθεση της Κύπρου περί της οποίας γίνεται αναφορά στα
δημοσιεύματα έχει λήξει με την έκδοση την 31.7.2020 οριστικής και αμετάκλητης απαλλακτικής απόφασης. 
3. Ουδεμία άλλη υπόθεση ποινικής ή αστικής φύσεως  εκκρεμεί σε βάρος μου στην Κύπρο. 
4. Η ύπαρξη τυχόν άλλων αποφάσεων για διαφορές που έχουν προκύψει στα πλαίσια της επιχειρηματικής μου δραστηριότητας είναι αμιγώς αστικής φύσεως και δεν αφορούν σε ποινικά αδικήματα 

Αθήνα, 2.3.2020 
Μιχαήλ Ζολώτας


Όπως αναφέρει το κυπριακό ιστολόγιο politis 
Τον καθαρίσαμε στην Κύπρο, δικάστηκε στην Ελλάδα
Ο Μιχάλης Ζολώτας ήταν κατηγορούμενος για την υπόθεση δωροδοκίας του πρώην διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Χριστόδουλου Χριστοδούλου μέσω της εταιρείας Focus. 

Οι χειρισμοί της κατηγορούσας αρχής (τέως γενικός εισαγγελέας) οδήγησαν στη διακοπή της δίωξης για κατάχρηση δικαστικής διαδικασίας και στην απαλλαγή όλων των κατηγορουμένων. Είναι χαρακτηριστική η αναφορά του δικαστηρίου το οποίο σημείωσε: «Η κατηγορούσα αρχή όφειλε να επιδείξει σύνεση και αυτοσυγκράτηση. Να συμπεριφερθεί δίκαια, λελογισμένα και υπεύθυνα – ως αρμόζει εξάλλου σε αυτή την κορυφαία υπηρεσία τους κράτους. 
Έστω και αν ο Χριστόδουλος Χριστοδούλου για τους όποιους δικούς του λόγους έσπευσε να υποβάλει αναθεωρημένες φορολογικές δηλώσεις και να καταβάλει ούτω καλούμενο οφειλόμενο φόρο για το €1 εκατ., η κατηγορούσα αρχή, αφ’ ης στιγμής διερευνούσε άλλα, εξόχως σοβαρότερα αδικήματα εναντίον του, όφειλε να αναμένει να ολοκληρωθεί η διερεύνηση, να σχηματίσει πλήρη, αντικειμενική και σφαιρική εικόνα της υπόθεσης και μετά με ορθολογισμό να προχωρήσει στο δικαστήριο. 

Σπεύδοντας να καταχωρίσει τη φορολογική υπόθεση, έμμεσα ή άμεσα, ηθελημένα ή μη, επικάλυψε με νομιμότητα την είσπραξη του εν λόγω ποσού του €1 εκατ. Δεν νοείται η καταβολή και είσπραξη φόρου εισοδήματος επί χρημάτων που έχουν αποκτηθεί με παράνομο και αθέμιτο τρόπο». Και έτσι απαλλάχθηκαν και ο Χριστόδουλος Χριστοδούλου και ο Μ. Ζολώτας και όλοι οι κατηγορούμενοι.



Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template