Δώρο Πάσχα: Έτσι θα δοθεί σε όσους βρίσκονται σε αναστολή

Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021

Όσοι εργαζόμενοι τελούν υπό καθεστώς αναστολής ,αναμένεται να παραλάβουν το δώρο Πάσχα με το ίδιο μοντέλο που το παρέλαβαν και τα Χριστούγεννα.
Δυστυχώς η σταδιακή άνοδος της αύξησης των κρουσμάτων λόγο των πολλαπλών μεταλλάξεων, αλλά και η καταστροφή της οικονομίας ευνοεί μόνο να υπάρξει μοντέλο αληλοστήριξης ανάμεσα στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα για την καταβολή του δώρου

Προβλέψεις για δώρο πάσχα
Έτσι οι παραπάνω λόγοι, προβλέπουν για την πληρωμή του δώρου το πάσχα ένα μοντέλο, μεικτής χρηματοδότησης το οποίο θα απευθύνεται σε όλους τους μισθωτούς που έχουν τεθεί σε αναστολή τους τελευταίους 4 μήνες, δηλαδή από (Ιούνιο – Απρίλιο).

Πως υπολογίζετε
Το δώρο του πάσχα κάθε χρόνο υπολογίζεται , από τον χρόνο εργασίας που κάνει ο εργαζόμενος τους τελευταίους 4 μήνες, δηλαδή από 1η Ιανουαρίου- 1η Απριλίου.



Έτσι η καταβολή του φετινού δώρου πάσχα αναμένεται να καταβληθεί στις εξής φάσεις:

Το κράτος για την καταβολή του θα λάβει υπόψιν, το ποσό του επιδόματος, δηλαδή τα 534 ευρώ , αλλά και την σύμβαση του εργαζομένου τους τελευταίους 4 μήνες και θα δώσει την αναλογία από τις αναστολές.
Ο εργοδότης, υποχρεούται να καταβάλει κανονικά τα λεφτά που αναλογούν στην σύμβαση του εργαζομένου τους τελευταίους 4 μήνες.

Συμπέρασμα καταβολών
Έτσι προκύπτει, ότι όλοι οι εργαζόμενοι που βρίσκονται σε αναστολή τους τελευταίου 4 μήνες, από την 1ιανουαρίου-30 Απριλίου θα πάρουν από το κράτος 267 ευρώ ως δώρο πάσχα. Δηλαδή υπολογίζεται στα 67 ευρώ ο μήνας.



Ημερομηνία καταβολής δώρου
Η καταβολή του φετινού δώρου προβλέπεται να έχει επιτευγχθεί μέχρι και την Μεγάλη Τετάρτη σε όλους τους υπο αναστολή εργαζομένους, σε αντίθεση με πέρισυ που είχε καθυστερήσει να δοθεί, επειδή δινόταν ολόκληρο από τους εργοδότες και μετά , οι επιχειρήσεις με ειδική αίτηση το λάμβαναν πίσω από το κράτος.

Τι ισχύει για τις ανοιχτές επιχειρήσεις
Για τις εταιρείες που ήταν κλειστές και έχουν ανοίξει ισχύει ότι το κράτος πληρώνει την αναλογία για όσο ήταν κλειστές και οι εργαζόμενοι τελούσαν υπό αναστολή και από όταν ανοίξανε και μέχρι το Πάσχα η καταβολή του επιβαρύνει τον εργοδότη.

Ακολουθεί βίντεο για την καταβολή του δώρου του πάσχα

ΠΗΓΗ

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template