Έρχονται νέοι καταυλισμοί αλλοδαπών - Γιόχανσον: «Θα κατασκευάσουμε νέες εγκαταστάσεις στην Ελλάδα»

Τρίτη 30 Μαρτίου 2021

Ετοιμαστείτε για νέες «δομές» δηλαδή ουσιαστικά για νέους καταυλισμούς αλλοδαπών. Αυτό συμφώνησαν ο πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκης και η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ίλβα Γιόχανσον η οποία στη συνέχεια συναντήθηκε και τον καθ ύλην «αρμόδιο» υπουργό Μετανάστευση Νότη Μηταράκη, όπου επανέλαβε τα ίδια: Δηλαδή κατασκευή νέων καταυλισμών αλλοδαπών στην Ελλάδα.

Η Γιόχανσον χαρακτήρισε σημαντική την επίσκεψη, καθώς μπόρεσε να δει με τα μάτια της την κατάσταση και είχε την ευκαιρία να μιλήσει απευθείας με τους ανθρώπους.

Επανέλαβε ότι «υπάρχουν όρια στην υπομονή των πολιτών και ότι υπήρξε δυσανάλογη πίεση στα νησιά και γι' αυτό είναι σημαντικό να έχουμε συγκεκριμένα βήματα για την κατασκευή νέων κατάλληλων εγκαταστάσεων, ώστε οι μετανάστες να μην καταλήγουν ποτέ ξανά σε μια κατάσταση, όπως η Μόρια».


Δήλωσε εξάλλου ευγνώμων «για την ισχυρή δέσμευση» του υπουργού Μετανάστευσης να ολοκληρωθεί η νέα δομή στη Λέσβο πριν από το χειμώνα.


Τέλος, έκανε λόγο για κοινή βούληση και των δύο πλευρών να θέσουν σε ευρωπαϊκό πλαίσιο «τη μεταναστευτική πολιτική και τη διαχείριση της μετανάστευσης και των συνόρων» προσθέτοντας ότι είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι «η προστασία των ελληνικών συνόρων είναι προστασία των ευρωπαϊκών συνόρων, στο πλαίσιο τήρησης των θεμελιωδών δικαιωμάτων της ΕΕ».

Τα νησιά έχουν πληρώσει βαρύ τίμημα

Ο υπουργός Μετανάστευσης από την πλευρά του επανέλαβε ότι τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου «έχουν σηκώσει δυσανάλογο βάρος και έχουν πληρώσει βαρύ τίμημα στη διαχείριση της μεταναστευτικής κρίσης, όπως δυσανάλογο βάρος έχουν σηκώσει και οι πέντε μεσογειακές χώρες πρώτης υποδοχής».

Ο κ. Μηταράκης ζήτησε στο νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου να αποτελεί πρωταρχικό στόχο «η πρόληψη της παράτυπης (σ.σ. παράνομης) μετανάστευσης», με την «αύξηση τη συνεργασίας με τις χώρες καταγωγής και διέλευσης». Επίσης, υπογράμμισε ότι ο μηχανισμός μετεγκατάστασης αιτούντων άσυλο και αναγνωρισμένων προσφύγων «πρέπει να είναι υποχρεωτικός, άμεσα προσβάσιμος και αποτελεσματικός».

Κατέληξε λέγοντας ότι «αναμφίβολα χρειαζόμαστε λύσεις που θα αντέχουν στο χρόνο, που θα είναι δίκαιες, θα υπηρετούν το συμφέρον του συνόλου των κρατών μελών και θα διασφαλίζουν τη συνοχή της Ευρώπης»
πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template