Elon Musk family: Αυτή είναι η οικογένεια του Mr. Tesla

Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021

Έρωτες και παιδιά. Πολλά παιδιά 6 τον αριθμό και ενα χαμένο πρόωρα για τον πετυχημένο πολυδισεκατομμυριούχο μεγιστάνα.

Λαμβάνοντας υπόψιν την αμύθητη περιουσία του Αμερικανού μεγιστάνα Έλον Μασκ η οποία ανέρχεται σε τουλάχιστον 174 δισεκατομμύρια δολάρια, κανείς δεν θα μπορούσε να αμφισβητήσει το γεγονός πως πρόκειται για έναν καταξιωμένο επιχειρηματία. Ο Έλον Μασκ όμως δεν είναι ο μοναδικός επιτυχημένος επαγγελματίας στην οικογένειά του.

Ο πατέρας του: Έρολ Μασκ


Ο Έρολ Μασκ, είναι μηχανικός από τη Νότια Αφρική. Σύμφωνα με τον Έλον, ο πατέρας του από μικρός ήταν μια διάνοια. Κατάφερε, μάλιστα να γίνει ο νεότερος επαγγελματίας μηχανικός της Νοτίου Αφρικής. Μετά το διαζύγιο των γονιών του, ο Έλον έζησε για μερικά χρόνια με τον πατέρα του ο οποίος εκείνη την εποχή ασχολούνταν επαγγελματικά με την εξόρυξη σμαραγδιών. Σήμερα, όμως, οι σχέσεις μεταξύ των δύο ισχυρών ανδρών είναι τεταμένες και μάλιστα έχουν χρόνια να έρθουν σε επαφή σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το BusinessInsider.

Παλαιότερα, μάλιστα, ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla όταν ρωτήθηκε για τον πατέρα του κατά τη διάρκεια συνέντευξης, είχε αναφέρει χαρακτηριστικά: «Πρόκειται για έναν απαίσιο άνθρωπο. Δεν έχετε ιδέα για το πόσο κακός είναι και τι εγκλήματα έχει διαπράξει».

To 2018, ο Έρολ Μασκ απασχόλησε για καιρό τα φώτα της δημοσιότητας με αφορμή το σκάνδαλο που είχε ξεσπάσει όταν και αποκαλύφθηκε πως ο ίδιος έκανε παιδί με την κατά 42 χρόνια νεότερή θετή του κόρη, Τζάνα Μπεζιντενχάουτ. Αξίζει να σημειωθεί πως η Τζάνα ήταν θετή κόρη του Έρολ από προηγούμενό γάμο του και όχι από τον γάμο με τη μητέρα του Έλον.



Η μητέρα του: Μάγιε Μασκ

Από την ηλικία των 15, η μητέρα του Μασκ, Μάγιε ασχολείται επαγγελματικά με το μόντελινγκ. Έχει εργαστεί σε δεκάδες διάσημους οίκους μόδας. Η Μάγιε ήταν παντρεμένη με τον πατέρα του Μασκ, Έρολ, μέχρι το 1979. Σύμφωνα με τα όσα η ίδια έχει παραδεχτεί σε συνεντεύξεις της, η σχέση αυτή ήταν αρκετά βίαιη. Αφού χώρισαν, η Μάγιε μετακόμισε στον Καναδά μαζί με τα τρία της παιδιά, όπου και εργάστηκε ως διαιτολόγος δημιουργώντας τη δική της επιχείρηση.



Κίμπαλ Μασκ

Ο Κίμπαλ Μασκ είναι ο μικρότερος αδερφός του Έλον Μασκ. Από νεαρή ηλικία επιθυμούσε να ασχοληθεί με τις επιχειρήσεις. Είναι ιδρυτής του The Kitchen Restaurant Group, ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού που ονομάζεται Big Green αλλά και της Square Roots και χαρακτηρίζεται ως ένας βαθιά φιλάνθρωπος. Τα δύο αδέλφια όταν ήταν έφηβοι ίδρυσαν μαζί την εταιρεία Zip2 η οποία μάλιστα, το 1999, κατάφερε να πουληθεί έναντι 307 εκατομμυρίων δολαρίων. Σήμερα, ο Κίμπαλ είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Tesla και της SpaceX αντίστοιχα.



Τόσκα Μασκ

Η Τόσκα Μασκ είναι η μικρότερη αδερφή του Έλον Μασκ. Και εκείνη ασχολείται εδώ και χρόνια με τις επιχειρήσεις. Εργάζεται στην παραγωγή ταινιών από το 2001 και μέχρι σήμερα έχει κάνει περισσότερες από 30 ταινίες. Το 2016, ίδρυσε μία εταιρία ροής ταινιών που ονομάζεται Passionflix στην οποία μάλιστα, εκτελεί και χρέη διευθύνουσας συμβούλου. Η Τόσκα έχει καταφέρει να συγκεντρώσει πάνω από 4 εκατομμύρια δολάρια από επενδυτές για την ανάπτυξη της εταιρείας της συμπεριλαμβανομένου και του αδελφού της, Κίμπαλ Μασκ. Είναι χωρισμένη και έχει δύο γιους.


Λίντον Ράιβ

Ο Λίντον Ράιβ είναι ο συνιδρυτής της εταιρείας SolarCity και ξάδελφος του Έλον Μασκ. Ο Λίντον, μαζί με τον αδερφό του Πίτερ, ίδρυσαν τη SolarCity το 2006. Υπηρέτησε ως διευθύνων σύμβουλος στην εταιρεία μέχρι το 2016 όταν και η SolarCity εξαγοράστηκε από την Tesla έναντι 2,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ο Λίντον Ράιβ παρέμεινε επικεφαλής πωλήσεων του τμήματος ενέργειας της Tesla έως το 2017 .

Πριν από την ίδρυση της SolarCity, εκείνος και τα δύο του αδέλφια δημιούργησαν από κοινού μια ακόμη εταιρεία το 1999. Επρόκειτο για μια εταιρεία λογισμικού με την επωνυμία Everdream. Μόλις 8 χρόνια αργότερα, αποφάσισαν να την πουλήσουν στην Dell για 120 εκατομμύρια δολάρια.

Πίτερ Ράιβ

Ο Πίτερ Ράιβ είναι και αυτός ξάδελφος του Έλον και ένας εκ των συνιδρυτών της SolarCity. Τον Φεβρουάριο του 2019, τόσο ο Λίντον όσο και ο Πίτερ εντάχθηκαν στη Zola Electric, μια νεοσύστατη εταιρεία που επικεντρωνόταν στην παροχή ενέργειας στην Αφρική.

Ρας Ράιβ

Ο Ρας Ράιβ είναι το τρίτο από τα αδέλφια Ράιβ. Είναι ιδρυτής μιας εταιρείας παραγωγής που ονομάζεται SuperUber. Η εταιρεία έχει σημαντικούς επενδυτές μεταξύ αυτών η Tesla και η SpaceX.


Τζάστιν Μασκ

Η Τζάστιν Γουίλσον είναι διάσημη συγγραφέας από τον Καναδά και η πρώτη γυναίκα που έκλεψε την καρδία του Αμερικανού. Οι δυο τους γνωρίζονταν από το πανεπιστήμιο, ο γάμος τους έγινε το 2000. Ο Μασκ απέκτησε με την Τζάστιν πέντε αγόρια, τους τρίδυμους Ντάμιαν, Γκρίφιν, Χαβιέ και τους δίδυμους Σάξον και Κάι, ενώ ο πρώτος του γιος, ο Νεβάδα Αλεξάντερ πέθανε σε ηλικία μόλις 10 εβδομάδων, από το σύνδρομο Αιφνίδιου θανάτου το 2002. Από τότε που χώρισε μετά από οκταετή γάμο το 2008 από τη σύζυγό του τα παιδιά του ζουν στο Λος Άντζελες μαζί με τη μητέρα τους.


Ταλούλα Ράιλι

Μετά το διαζύγιο του Μασκ από την Τζάστιν, ο επιχειρηματίας γνώρισε την Βρετανίδα ηθοποιό Ταλούλα Ράιλι. Αρραβωνιάστηκαν έξι εβδομάδες αργότερα και ο γάμος τους έγινε το 2010. Ωστόσο, δεν κράτησε πολύ. Μόλις δύο χρόνια αργότερα, οι φήμες για το διαζύγιο φούντωσαν. Ο Μασκ με ανάρτησή του, τότε, στο twitter είχε γράψει: «Θα σε αγαπώ για πάντα. Μια μέρα θα κάνεις κάποιον πολύ χαρούμενο».

Φαίνεται όμως πως ο έρωτάς τους δεν είχε τελειώσει και έτσι, το ζευγάρι ξαναπαντρεύτηκε μόλις ένα χρόνο αργότερα, το 2013. Το 2016, χώρισαν οριστικά. Ωστόσο, οι δύο τους εξακολουθούν να έχουν μια πολύ καλή σχέση και νοιάζονται ακόμη ο ένας για τον άλλο.


Grimes

Η 32χρονή είναι γνωστή τραγουδίστρια επίσης από τον Καναδά. Η Κλερ Μπουσέ όπως είναι στην πραγματικότητα το όνομά της γνωρίστηκε με τον μεγιστάνα ιδρυτή της Tesla το 2018. Τον Ιανουάριο του 2020, η Grimes δημοσίευσε μια άκρως αποκαλυπτική φωτογραφία στους προσωπικούς της λογαριασμούς σε Instagram και Twitter με την οποία αποκάλυπτε πως ήταν έγκυος. Λίγο αργότερα, ο Έλον Μασκ επιβεβαίωσε πως οι δυο τους περίμεναν το πρώτο τους παιδί. Ο γιος τους, X Æ A-Xii όπως αποφάσισαν να τον ονομάσουν ήρθε στον κόσμο πέρσι τον Μάιο. Σήμερα, οι τρεις τους ζουν μόνιμα στο Ώστιν του Τέξας. Ο Έλον Μασκ αποκάλυψε μιλώντας στην Wall Street Journal πως η μετακόμισή αυτή είχε ως στόχο να επικεντρωθεί στις δύο μεγάλες επαγγελματικές του προτεραιότητες: το νέο διαστημικό σκάφος της SpaceX καθώς και το νέο Gigafactory της Tesla που κατασκευάζεται στο Ώστιν.

πηγή

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template