Ξεκόλλησε επιτέλους-Πλέει προς την έξοδο το θηριώδες «Ever Given»

Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021

Αφού πρόλαβε και «τσάκισε» την παγκόσμια οικονομία των θαλάσσιων μεταφορών μετά απο έξι ημέρες, το θηριώδες Ever Given αποκολλήθηκε και συνεχίζει το ταξίδι του προς την έξοδο απο το πρωί της Δευτέρας όπου και κατευθύνεται στη «Μεγάλη Πικρή Λίμνη,» όπου θα υποβληθεί σε πλήρη επιθεώρηση.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters και άλλα διεθνή MME που επικαλούνται ανακοίνωση της εταιρείας παροχής υπηρεσιών Inchcape, το γιγάντιο σκάφος που έφραζε τη ζωτικής σημασίας πλωτή οδό πλέει πλέον ελεύθερο, ωστόσο δεν ειναι σαφές πότε θα αποκατασταθεί η κυκλοφορία των πλοίων. Για «μερικό απεγκλωβισμό κάνει λόγο το Bloomberg, ενώ Γαλλικό Πρακτορείο μεταδίδει ότι το σκάφος έχει ξεκινήσει να κινείται.

Όπως επισημαίνει το Reuters, η αποκόλληση έγινε στις 4.30 τα ξημερώματα. Η υπηρεσία παρακολούθησης σκαφών VesselFinder έχει πλέον αλλάξει το status του πλοίου σε «under way» στον ιστότοπό της.





H σημαντική αυτή εξέλιξη, σύμφωνα με το πρακτορείο, προέκυψε μετά από την αφαίρεση πάνω από 27.000 κυβικών μέτρων άμμου από τις όχθες του ποταμού τα περασμένα 24ωρα.

Τα ρυμουλκά και τα συνεργεία στην περιοχή εργάζονταν ασταμάτητα τις τελευταίες μέρες προκειμένου να απεγκλωβίσουν το φορτηγό πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων που είχε προσαράξει διαγώνια στη Διώρυγα του Σουέζ από την 23η Μαρτίου, παρεμποδίζοντας πλήρως την κυκλοφορία.

Bίντεο που κυκλοφορούν στα social media από το σημείο δείχνουν το Ever Given, ελεύθερο πλέον στην Διώρυγα του Σουέζ.

Τι αναφέρει ο διαχειριστής

Ο διαχειριστής του Ever Given επιβεβαίωσε ότι το πλοίο αποκολλήθηκε και πλέει στο κανάλι του Σουέζ, προσθέτοντας ότι κατευθύνεται προς μια τεχνητή λίμνη για πλήρη επιθεώρηση.

"Δεν υπάρχουν αναφορές για μόλυνση ή ζημιές στο φορτίο και οι αρχικές έρευνες αποκλείουν μηχανική βλάβη ή ζημιά στις μηχανές ως αποτέλεσμα της προσάραξης", αναφέρει η Bernhard Schulte Shipmanagement (BSM) σε σχετική ανακοίνωση.

"Σήμερα θα ξεκινήσουμε το σχέδιό μας για όλα τα πλοία να διασχίσουν τη διώρυγα", δήλωσε ο Mohab Mamish, σύμβουλος του Αιγύπτου προέδρου για τη διώρυγα του Σουέζ. "Θα μπορούσε να χρειαστεί περίπου μία εβδομάδα για να βγάλουμε όλα τα πλοία από τον διάδρομο της διώρυγας του Σουέζ", τόνισε ο Mamish σύμφωνα με το Bloomberg.

Όπως ανέφεραν οι αιγυπτιακές αρχές θα χρειαστούν τρεισήμισι μέρες για να αποκατασταθεί πλήρως η κυκλοφορία μετά την συμφόρηση εκατοντάδων σκαφών που προκλήθηκε λόγω του Ever Given. "Το κανάλι θα λειτουργεί 24 ώρες την ημέρα αμέσως μετά την επανατοποθέτηση του πλοίου", δήλωσε ο επικεφαλής της διώρυγας Ομπάμα Ραμπί.

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template