Βόμβα απο τον Robert Redfield:O Covid-19 ξέφυγε από το εργαστήριο της Wuhan στην Κίνα

Σάββατο 27 Μαρτίου 2021

Την άποψη ότι ο νέος κορωνοϊός SARS-CoV-2 «δραπέτευσε» από ένα εργαστήριο της Wuhan, στην Κίνα, εξέφρασε σε συνέντευξή του ο πρώην διευθυντής των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) των Ηνωμένων Πολιτειών, Robert Redfield.

Ο Robert Redfield ανέφερε στο CNN την Παρασκευή 26/3 ότι «σύμφωνα με τη γνώμη» του, ο ιός που ευθύνεται για τον θάνατο 2,7 εκατομμυρίων ανθρώπων παγκοσμίως μέσα σε ένα χρόνο, δεν εξελίχθηκε φυσικά.
«Είμαι της άποψης κι εξακολουθώ να πιστεύω ότι η πιο πιθανή αιτιολογία αυτής της παθολογίας στην Wuhan προήλθε και ξέφυγε από ένα εργαστήριο», δήλωσε ο Robert Redfield ο οποίος ηγήθηκε του CDC κατά τη διάρκεια της πανδημίας.
«Άλλοι δεν το πιστεύουν αυτό. Δεν υπάρχει πρόβλημα. Η επιστήμη θα δώσει τις απαντήσεις».

Οι δηλώσεις του προκαλούν σοκ και δέος λίγες ώρες πριν μεταφρασθεί το επίσημο πόρισμα των επιθεωρητών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Μιλώντας με τον Sanjay Gupta του CNN, ο Redfield τόνισε ότι εξέφραζε την προσωπική του γνώμη, όχι ως δημόσιος αξιωματούχος. Ο Redfield, ο οποίος εκπαιδεύτηκε ως ιολόγος, είπε ότι ήρθε στην πίστη λόγω της ταχύτητας με την οποία εξαπλώθηκε ο ιός.

“Δεν πιστεύω ότι αυτό κατά κάποιο τρόπο προήλθε από ένα ρόπαλο σε έναν άνθρωπο και εκείνη τη στιγμή που ο ιός ήρθε στον άνθρωπο έγινε ένας από τους πιο μολυσματικούς ιούς που γνωρίζουμε στην ανθρωπότητα για μετάδοση από άνθρωπο σε άνθρωπο”, δήλωσε ο Redfield είπε. Δεν έδωσε στοιχεία που να υποστηρίζουν την πεποίθησή του ότι ο ιός άρχισε να κυκλοφορεί τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο του 2019. Μια γενετική μελέτη που δημοσιεύθηκε νωρίτερα αυτό το μήνα στο περιοδικό Science διαπίστωσε ότι το πρώτο άτομο πιθανότατα μολύνθηκε από τα μέσα Οκτωβρίου έως τα μέσα Νοεμβρίου.


Ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αρνήθηκε την Παρασκευή να παρουσιάσει την άποψή του για τις πιθανές αιτίες του ιού. “Έχω θεωρίες, αλλά δεν είμαι επιστήμονας”, είπε σε απάντηση στην ερώτηση ενός δημοσιογράφου. “Θα περιμένω μέχρι να αποφανθεί η επιστημονική κοινότητα.”

Aκόμη κι αυτός ο προβληματικός Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κάτω από την πίεση που του άσκησε ο πρώην Πρόεδρος εξαναγκάστηκε να αναζητήσει την αλήθεια για τη προέλευση του μαζικού εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας-δηλαδή από που προήλθε η Πανδημία. Ο θανατηφόρος ιός της Covid-19.

Το ενδιαφέρον είναι ότι η Πηγή του Παγκόσμιου Κακού δεν απέχει πολύ από τη περιοχή την οποία υποπτεύονταν η παγκόσμια κοινότητα. Πρόκειται για την επαρχία Yunnan της Νότιας Κίνας η οποία δεν απέχει πολύ από τη διαβόητη Γουχάν.

Στην Yunnan η κυβέρνηση της Κίνας επέτρεψε την εκτροφή άγριων ζώων για να θεραπεύσει τη φτώχια και τη πείνα των κατοίκων.

Το πρόγραμμα εκτροφής «ήταν πολύ πετυχημένο. Το 2016, οι φάρμες άγριας ζωής απασχολούσαν 14 εκατομμύρια ανθρώπους σε μια βιομηχανία 70 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο πανδημικός κορωνοϊός είναι πιθανότερο να προήλθε από εκτροφεία άγριων ζώων που τροφοδοτούσαν την ψαραγορά του Γιουχάν, δήλωσε μέλος της αποστολής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στην Κίνα, λίγες εβδομάδες πριν ο οργανισμός ανακοινώσει το επίσημο πόρισμα.

Η Κίνα έσπευσε να κλείσει τα εκτροφεία τον Φεβρουάριο του 2020, ένδειξη ότι γνώριζε πως επρόκειτο για πιθανή πηγή του SARS-CoV-2, δήλωσε στο αμερικανικό NPR ο Πίτερ Ντάζσακ, οικολόγος της οργάνωσης EcoHealth Alliance και μέλος της ομάδας εμπειρογνωμόνων του ΠΟΥ.
Καθ’ οδόν προς καθολικό εμβόλιο για τους κορωνοϊούς – Φόβοι για νέες πανδημίες

Οι υποψίες στρέφονται στα εκτροφεία της επαρχίας Γιουνάν της νότιας Κίνας, περίπου 1.000 χιλιόμετρα από την Γουχάν, όπου είχε βρεθεί το 2013 ο πλησιέστερος γνωστός συγγενής του SARS-CoV-2, ένας κορωνοϊός των νυχτερίδων με γενετική ομοιότητα που φτάνει το 96%.

Ακόμα τέσσερις συγγενικοί κορωνοϊοί αναγνωρίστηκαν αυτή την εβδομάδα στην επαρχία Γιουνάν, ένας από τους οποίους παρουσιάζει μοιράζεται το 96% του γενετικού υλικού του με τον κορωνοϊό της πανδημίας.

Τα εκτροφεία άγριων ζώων εντάσσονται σε ένα ασυνήθιστο πρόγραμμα που προωθεί εδώ και 20 χρόνια η κινεζική κυβέρνηση.

«Η Κίνα προώθησε την εκτροφή άγριων ζώων ως μέσο για να ανακουφίσει από τη φτώχια τους πληθυσμούς της επαρχίας»
είπε ο Ντάζσακ.

«Παίρνουν εξωτικά ζώα, όπως μοσχογαλές, ακανθόχοιρους, παγκολίνους, νυκτερευτές, αρουραίους του μπαμπού, και τα εκτρέφουν υπό αιχμαλωσία» ανέφερε.

Το πρόγραμμα εκτροφής «ήταν πολύ πετυχημένο. Το 2016, οι φάρμες άγριας ζωής απασχολούσαν 14 εκατομμύρια ανθρώπους σε μια βιομηχανία 70 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Όλα άλλαξαν αιφνιδίως στην αρχή της πανδημίας. Στις 24 Φεβρουαρίου 2020 το Πεκίνο άλλαξε πολιτική. «Εξέδωσαν διακήρυξη στην οποία έλεγαν ότι θα σταματούσαν την εκτροφή άγριων ζώων ως τροφίμων» είπε ο Ντάζσακ.

Η εξήγηση που δίνει ο ίδιος στην ξαφνική μεταστροφή είναι ότι το Πεκίνο υποψιαζόταν τα εκτροφεία ως πηγή του κακού. Οι φάρμες έλαβαν την εντολή να θανατώσουν και να θάψουν όλα τα εκτρεφόμενα ζώα.

Ορισμένα από τα εκτρεφόμενα ζώα, όπως οι μοσχογαλές και οι παγκολίνοι, είναι γνωστό ότι προσβάλλονται από κορωνοϊούς.

Στη διάρκεια της αποστολής του ΠΟΥ στην πόλη Γουχάν, όπου καταγράφηκαν τα πρώτα κρούσματα Covid-19 στα τέλη του 2019, οι ειδικοί του οργανισμού βρήκαν ενδείξεις ότι φάρμες της Νότιας Κίνας, συμπεριλαμβανομένης της επαρχίας Γιουνάν, προμήθευαν με ζώα την κεντρική αγορά της Γουχάν, η οποία σχετίζεται με τα πρώτα γνωστά κρούσματα.

Ο Ντάζσακ πιστεύει πάντως ότι ο κορωνοϊός μεταπήδησε για πρώτη φορά στον άνθρωπο όχι στη Γουχάν αλλά στη νότια Κίνα. «Έτσι δείχνει η κατάσταση» είπε.

Στο NPR μίλησε και ένα δεύτερο μέλος της αποστολής του ΠΟΥ στην Κίνα. Ο Λίνφα Ουάνγκ, ιολόγος που μελετά ιούς των νυχτερίδων στην Ιατρική Σχολή Dukle-NUS στη Σιγκαπούρη, συμφώνησε με τον συνάδελφό του ότι η Κίνα ότι τα εκτροφεία ήταν ιδανικός διάδρομος μέσω του οποίου ένας ιός των νυχτερίδων θα μπορούσε να φτάσει στη Γουχάν.

«Η Κίνα έκλεισε αυτή τη διαδρομή για κάποιο λόγο» είπε. «Τον Φεβρουάριο του 2020, πίστευαν ότι αυτή ήταν η πιθανότερη διαδρομή».

 


«Και όταν η έκθεση του ΠΟΥ δημοσιοποιηθεί […] πιστεύουμε κι εμείς ότι αυτή ήταν η πιθανότερη διαδρομή».

Επόμενο βήμα, είπε ο Ντάζσακ, είναι να προσδιοριστεί το είδος που λειτούργησε ως ενδιάμεσος ξενιστής για τη μεταφορά του ιού από τις νυχτερίδες στον άνθρωπο.

Το πόρισμα του ΠΟΥ για την προέλευση της πανδημίας αναμένεται σε δύο εβδομάδες.

Στο μεταξύ νέα fake news και θεωρίες συνομωσίας βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Αυτή τη φορά θέλουν τις ασφαλιστικές εταιρίες να μην ασφαλίζουν όσους έχουν εμβολιασθεί με το επιχείρημα ότι τα εμβόλια είναι ακόμη “πειραματικά”.

Το Forbes επιστράτευσε τον Bruce Y. Lee (πρόκειται για εξειδικευμένο συντάκτη θεμάτων Υγείας και όχι για την επιστροφή του διάσημου καρατέκα) ώστε να απαντήσει στο ράδιο αρβύλα.

Δημοσιεύσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ισχυρίζονται (γενικά, αόριστα και χωρίς αποδείξεις) τώρα ότι η λήψη του εμβολίου Covid-19 θα θέσει σε κίνδυνο τη ζωή σας…Τι σχέση έχει το εμβόλιο Covid-19 με την ασφάλιση ζωής;

Ουδεμία. Ωστόσο, ορισμένα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ισχυρίζονται ότι υπάρχει ένας άλλος σύνδεσμος μεταξύ των δύο: ότι η λήψη εμβολιασμού Covid-19 μπορεί στην πραγματικότητα να σας εμποδίσει να λάβετε ασφαλιστική κάλυψη ζωής.

Πώς θα μπορούσε αυτό να συμβαίνει; Δεν υποτίθεται ότι τα εμβόλια θα έπρεπε να σώσουν ζωές αποτρέποντας τους θανάτους από μολύνσεις και κοροναϊούς όπως αυτός της Covid-19; Δεν είναι καλό αυτό για τις εταιρείες ασφάλισης ζωής;

Οι εταιρείες ασφάλισης ζωής δεν θέλουν να ζείτε επικινδύνως με τον ίδιο τρόπο που οι εταιρείες ασφάλισης αυτοκινήτων δεν θέλουν να οδηγείτε το αυτοκίνητό σας στον ωκεανό.

Γιατί λοιπόν υπάρχουν δημοσιεύσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως το tweet που έλεγε: «Η ασφαλιστική εταιρεία δεν θα πληρώσει για την ασφάλιση ζωής αν πεθάνεις από το covid εμβόλιο ……. τι σου λέει αυτό» από @ snowdevil8

Όπως μπορείτε να δείτε, αυτό το tweet ήταν λίγο σαν ένα μη αλκοολούχο ποτό: δεν προσφέρει πραγματικά καμία απόδειξη. Κάνοντας δηλώσεις όπως “πολλοί πέθαναν από το εμβόλιο covid-19” χωρίς να προσφέρουν πραγματικούς αριθμούς και αποδεικτικά στοιχεία θα ήταν λίγο σαν να λένε, “πολλοί έχουν πεθάνει από από τις χήνες του χιονιού.

Στην πραγματικότητα, υπήρξαν αρκετά τέτοια tweets και δημοσιεύσεις σε άλλες πλατφόρμες κοινωνικών μέσων όπως το Parler ώστε ανάγκασαν τον Καναδικό Σύνδεσμο Ασφάλισης Ζωής και Υγείας (CLHIA) να εκδώσει μια δήλωση που περιελάμβανε την ακόλουθη γραμμή: «Αντίθετα με την παραπληροφόρηση που κοινοποιείται on-line, η λήψη εμβολίου Covid-19 δεν θα έχει καμία επίδραση στην ικανότητα λήψης κάλυψης ή παροχών από ασφάλιση ζωής ή συμπληρωματική ασφάλιση υγείας. ” Η δήλωση συνεχίστηκε λέγοντας ότι «οι ασφαλιστές ζωής και υγείας του Καναδά τονίζουν ότι ο εμβολιασμός είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να προστατεύσετε τον εαυτό σας και τους άλλους από σοβαρές ασθένειες και θάνατο από το Covid-19».

Σίγουρα δεν είναι η πρώτη φορά που οι δημοσιεύσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προσφέρουν παραπληροφόρηση και παραπληροφόρηση σχετικά με τα εμβόλια. Η δέσμευση ενός διαθέσιμου εμβολίου με παροχές ασφάλισης ζωής μπορεί να είναι σχετικά νέο. Δεν είναι σαφές πόσες από τις δημοσιεύσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προέρχονται από πραγματικούς ανθρώπους σε σχέση με ρομπότ ή ποιες είναι οι πραγματικές πηγές και οι ατζέντες τους. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους κάποιο άτομο ή κάποιο bot μπορεί να εξαπλώσει την παραπληροφόρηση του εμβολίου Covid-19.

Όταν ασπάζεσαι όμως μια ανάρτηση κοινωνικών μέσων από κάποιον που δεν είναι πραγματικός εμπειρογνώμονας αυτό μοιάζει με το περπάτημα στο πεζοδρόμιο και τη λήψη συμβουλών από δοχεία απορριμμάτων. Εάν εξακολουθείτε να ανησυχείτε ότι το εμβόλιο Covid-19 θα θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια ζωής σας, ακολουθεί μια ιδέα. Δοκιμάστε να καλέσετε την ασφαλιστική σας εταιρεία απευθείας ή ίσως ακόμη και αρκετές ασφαλιστικές εταιρείες. Ρωτήστε τους εάν η λήψη του εμβολίου θα επηρεάσει με οποιονδήποτε τρόπο την κάλυψη της ασφάλειας ζωής σας. Ή επικοινωνήστε με έναν ειδικό ασφάλισης.
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template