ΚΥΠΕΛΟ ΙΣΠΑΝΙΑΣ: Σε 12 λεπτά η Μπαρτσελόνα «σκόρπισε» την Ατλέτικο Μπιλμπάο 4-0

Κυριακή 18 Απριλίου 2021

Η Μπαρτσελόνα πανηγύρισε για 31η φορά την κατάκτηση του Κυπέλλου Ισπανίας με τον πλέον επιβλητικό τρόπο - Με το πρώτο ημίχρονο να λήγει 0-0 παρά την κατοχή μπάλας που έφτασε στο 80%, η Μπάρτσα χρειάστηκε 12 λεπτά (60' έως 72') για να σκορπίσει τους Βάσκους στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα
Πριν από 90 ημέρες στο Ολυμπιακό Στάδιο της Σεβίλλης, η Αθλέτικ Μπιλμπάο νικούσε την Μπαρτσελόνα στην παράταση (3-2) και κατακτούσε το Σούπερ Καπ, με τον Λιονέλ Μέσι να αποβάλλεται για πρώτη φορά ως Μπλαουγκράνα.

Ο Αργεντινός σούπερ σταρ και η Μπάρτσα πήραν την πιο γλυκιά ρεβάνς, κατακτώντας στο ίδιο γήπεδο και με τον ίδιο αντίπαλο, το 31ο Κύπελλο στην ιστορία του συλλόγου και πρώτο τίτλο μετά από ενάμισι χρόνο «ξηρασίας», θριαμβεύοντας με το εμφατικό 4-0.

Ανώτεροι οι Μπλαουγκράνα στο πρώτο 45λεπτο, με κατοχή της μπάλας που άγγιξε το 90%, αλλά μόλις μια μεγάλη ευκαιρία, ένα σουτ του Φρένκι Ντε Γιονγκ που σταμάτησε στο δοκάρι της εστίας του Ουνάι Σιμόν (4').

Οι Βάσκοι, από την πλευρά τους, δεν πίεσαν δυναμικά τους αντιπάλους τους, αλλά δεν απειλήθηκαν σημαντικά (εξαίρεση το δοκάρι του Ολλανδού), χάνοντας μια καλή ευκαιρία με τον Ίνιγο Μαρτίνεθ, ύστερα από γέμισμα στην περιοχή της Μπάρτσα (12').

Στο δεύτερο μέρος, η Αθλέτικ αποφάσισε να ρισκάρει λίγο παραπάνω, να βγει από το καβούκι της και το πλήρωσε πολύ ακριβά, αφού πρώτα ο Ουνάι Σιμόν αποσόβησε το γκολ σε ευκαιρίες των Πέδρι και Σέρχιο Μπουσκέτς.

Και, μέσα σε 12 λεπτά, οι Καταλανοί, οι οποίοι φορούσαν την φανέλα με την σημαία τους, έκαναν ένα απίστευτο πάρτι, σημειώνοντας τέσσερα γκολ, μετατρέποντας έναν ανοιχτό τελικό σε έναν θρίαμβο, με τον Αντουάν Γκριεζμάν να ανοίγει το σκορ, ύστερα από σέντρα του Ντε Γιονγκ (60').

Ο Ολλανδός, MVP του αγώνα και πανταχού παρών σε όλο το γήπεδο, έβαλε την σφραγίδα του με το δεύτερο γκολ με κεφαλιά – ψαράκι, ύστερα από ασίστ του Τζόρντι Άλμπα (63'), προτού αναλάβει δράση ο Μέσι.
Ο Λέο, πολύ κεφάτος, πέτυχε ένα καταπληκτικό γκολ ύστερα από συνδυασμό με τον Ντε Γιονγκ (68'), «χτύπησε» εκ νέου (72') και έφτασε τα εννέα τέρματα σε τελικούς Κυπέλλου, ξεπερνώντας τον θρυλικό Τέλμο Θάρα με τα περισσότερα γκολ σε τελικό, έχοντας σκοράρει αισίως σε... εφτά!

Η Αθλέτικ, επί της ουσίας, δεν απείλησε ποτέ και έγινε η πρώτη ομάδα που χάνει δύο τελικούς μέσα σε 15 ημέρες αλλά και έξι διαδοχικούς, ούσα αυτή η βαρύτερη ήττα της σε τελικό Κυπέλλου.

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template