Η Ρεάλ Σοσιεδάδ σήκωσε το κύπελλο Ισπανίας για πρώτη φορά μετά το 1987

Κυριακή 4 Απριλίου 2021

Η αναμονή ήταν μεγάλη, αλλά άξιζε τον κόπο. Για πρώτη φορά από το 1987, η Ρεάλ Σοσιεδάδ κατέκτησε έναν τίτλο, κάνοντας δικό της το Κύπελλο Ισπανίας (για τρίτη φορά στην ιστορία της), ύστερα από την επικράτησή της με 1-0 της Αθλέτικ Μπιλμπάο στον βασκικό τελικό που διεξήχθη στο Ολυμπιακό Στάδιο της Σεβίλλης
.

Ο τίτλος, βεβαίως, θα μείνει στην ιστορία ως ο πρώτος μετά από 33, αφού ο τελικός ήταν ο περυσινός, με τις δύο ομάδες να έχουν συμφωνήσει να μεταφερθεί για φέτος, μήπως και θα ήταν εφικτό να υπάρχει κόσμος στις εξέδρες. Δυστυχώς, κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Απόλυτη ισορροπία στο πρώτο 45λεπτο, όπου η (απρόσμενη) βροχή και η άμυνα είχαν την τιμητική τους, με την Σοσιεδάδ να έχει την κατοχή της μπάλας, αλλά την Αθλέτικ να δίνει μεγαλύτερη αίσθηση κινδύνου κοντά στην αντίπαλη περιοχή.


Οι καλές ευκαιρίες, όμως, έλαμψαν δια της απουσίας τους και είναι χαρακτηριστικό πως η μοναδική αξιοσημείωτη φάση είχε πρωταγωνιστή έναν κεντρικό αμυντικό, τον Ίνιγο Μαρτίνεθ (αυτός που έκανε το πέναλτι στον Γιώργο Μασούρα στο πρόσφατο Ισπανία – Ελλάδα 1-1), το μακρινό σουτ του οποίου υποχρέωσε τον Άλεξ Ρεμίρο σε δύσκολη απόκρουση σε κόρνερ.


Η Σοσιεδάδ ήταν πιο δραστήρια στο δεύτερο μέρος, στο οποίο το VAR είχε την… τιμητική του, αφού στο ξεκίνημα ο διαιτητής Εστράδα Φερνάντεθ το συμβουλεύτηκε για μια φάση όπου η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Ίνιγο Μαρτίνεθ μέσα στην περιοχή. Ορθά σκεπτόμενος, ο Καταλανός ρέφερι έδειξε φάουλ εκτός περιοχής.


Στο 63′ έλαβε χώρα η φάση που έκρινε τον τελικό. Ο εξαιρετικός Μίκελ Μερίνο βρήκε με πολύ ωραία κάθετη πάσα τον Πόρτου, αυτός ανατράπηκε από τον Ίνιγο και ο διαιτητής, αφού έδειξε το καθαρό πέναλτι, απέβαλε τον αμυντικό της Αθλέτικ, παίρνοντας (ορθά) πίσω την κόκκινη μέσω του VAR.

Ο αρχηγός Μίκελ Ογιαρθάμπαλ, παρ’ ότι είχε χάσει τα δύο τελευταία, εκτέλεσε από την άσπρη βούλα τον Ουνάι Σιμόν και έστεψε Κυπελλούχο την ομάδα του Σαν Σεμπατιάν, η οποία πάντως δεν εξασφάλισε ευρωπαϊκό εισιτήριο, αφού ο τελικός άνηκε στην περυσινή σεζόν.

Η Αθλέτικ, παρά τις αλλαγές του Μαρθελίνο Γκαρθία Τοράλ, δεν απείλησε ποτέ ουσιαστικά με την ισοφάριση, αλλά θα έχει μια δεύτερη ευκαιρία μήπως και… ρεφάρει τη νέα ήττα σε τελικό (την τέταρτη διαδοχική). Στο ίδιο γήπεδο, σε δύο Σάββατα (17/3), με αντίπαλο την Μπαρτσελόνα.


Αθλέτικ Μπιλμπάο (Μαρθελίνο Γαρθία Τοράλ): Ουνάι Σιμόν – Ντε Μάρκος, Γεράι Άλβαρεθ, Ίνιγο Μαρτίνεθ, Μπερτσίτσε (90′ Κάπα) – Ντάνι Γκαρθία (76′ Βέσγα), Βενθεδόρ (68′ Ουνάι Λόπεθ) – Μπερενγκέρ (76′ Βιγιαλίμπρε), Ραούλ Γκαρθία, Μουνιάιν – Γουίλιαμς.

Ρεάλ Σοσιεδάδ (Ιμανόλ Αλγουαθίλ): Ρεμίρο – Γκοροσάμπελ (90′ Ελουστόντο), Θουμπέλδια, Λε Νορμάν, Μονρεάλ – Μερίνο, Θουμπιμέντι, Νταβίδ Σίλβα (85′ Γκεβάρα) – Πόρτου (89′ Μπαρενετσέα), Ίσακ (89′ Κάρλος Φερνάντεθ), Ογιαρθάμπαλ.

πηγή: gazzetta.gr
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template