Εύβοια: 20.000 Volt σκότωσαν ακαριαία τρία μέλη συνεργείου της ΔΕΗ - Ούρλιαζαν οι κάτοικοι (φώτο-βίντεο) (upd)

Πέμπτη 1 Απριλίου 2021

Τραγωδία σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 1η Απριλίου στην περιοχή Γυμνό Ευβοίας, καθώς τουλάχιστον τέσσερα μέλη συνεργείου του Άκτωρα, που συνεργαζόταν με τον ΔΕΔΔΗΕ χτυπήθηκαν από ρεύμα ενώ άλλαζαν κολώνα της ΔΕΗ.

​Οι τρεις εργαζόμενοι είναι νεκροί, ενώ ένας συνάδελφός του είναι τραυματισμένος. Επί τόπου έσπευσαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και όχημα της Πυροσβεστικής Χαλκίδας.





​Ο ένας εκ των τριών εργατών βρέθηκε νεκρός πάνω στην κολώνα. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, οι δύο νεκροί είναι Έλληνες και ο τρίτος συνάδελφός τους αλβανικής καταγωγής που ζούσε σε κοντινό χωριό από αυτό που συνέβη η τραγωδία.

​Το δυστύχημα έγινε στην πλατεία του χωριού, όπου γινόταν αντικατάσταση κεντρικής κολώνας με κατοίκους του χωριού να γίνονται αυτόπτες μάρτυρες της φρίκης. Έως αυτή την ώρα, αναμένεται ειδικό καλαθοφόρο όχημα για να μεταφερθεί η σορός από την κολώνα, στην οποία απανθρακώθηκε ο άτυχος εργάτης.

Συγκλονιστικές μαρτυρίες κατοίκων στο Γυμνό Ευβοίας που τηλεφώνησαν στο ΕΚΑΒ και την Πυροσβεστική αμέσως μετά το τραγικό δυστύχημα.

«Γύρω στις 2 παρά με πήρε τηλέφωνο μια φίλη μου που μένει πάνω στην πλατεία όπου έγινε και το δυστύχημα και ούρλιαζε. Πρώτα είχαμε δει το ρεύμα να ανοιγοκλείνει στα σπίτι μας σε δύο σύντομες διακοπές. Πήγαμε όλοι στην πλατεία του χωριού. Οι δύο νεκροί ήταν πεσμένοι στο έδαφος και έβγαζαν καπνούς. Μόλις μου παν για τον τρίτο σήκωσα το βλέμμα στα σύρματα και είδα έναν μαύρο, κατάμαυρο όγκο με μπουφάν. Ήταν φοβερό. Υπήρχε και τραυματίας και αυτόν τον έσωσε ο αγροτικός γιατρός που έσπευσε στο σημείο», λέει η Ιωάννα Κοτρογιάννη γυναίκα του προέδρου της κοινότητας Γυμνού.

Σοκαρισμένοι οι κάτοικοι καλούσαν απεγνωσμένα σε βοήθεια, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες, ο θάνατος για τα τρία μέλη του συνεργείου ήταν ακαριαίος.

​Ο ένας εκ των τριών βρέθηκε νεκρός πάνω στην κολώνα και αυτή την ώρα δυνάμεις της Πυροσβεστικής προσπαθούν να απεγκλωβίσουν τη σορό του, ενώ οι άλλοι δυο κείτονταν νεκροί στο έδαφος.

«Το έμαθα στις 14.00 γιατί ήμουν στη δουλειά. Kαταλάβαμε το συμβάν από τις διακοπές που γίνονταν εκείνη την ώρα, κάτι πολύ σύντομα άνοιξε-κλείσε. Δεν ξέρουμε βέβαια αν συνδέονται με το δυστύχημα. Το έργο της υπογειοοποίησης στο πλαίσιο της ανάπλασης του χωριού, ήταν τα καλώδια μέσης τάσης να μην περνούν μέσα από την πλατεία, αλλά περιμετρικά. Οι δύο εργαζόμενοι κάηκαν ζωντανοί, στο έδαφος, δίπλα από το φορτηγό στο οποίο δούλευαν. Ο τέταρτος που σώθηκε πρόλαβε να πηδήξει από την κολώνα, ήταν και αυτός πάνω στην κολώνα. Σε 1-2 μέρες το έργο θα τελείωνε, ήταν στην τελική του φάση- στη σύνδεση υπόγειων και εναέριων καλωδίων. Το χωριό έχει 2.000 περίπου κατοίκους και το μακάβριο θέαμα το είδαν πολλοί χωριανοί», δήλωσε ο κοινοτάρχης Γυμνού κ. Χαϊνάς.


Αυτόπτες μάρτυρες τηλεφώνησαν στο ΕΚΑΒ και στην Πυροσβεστική αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «Καίγεται μια κολώνα και ο ένας είναι κρεσμασμένος πάνω!». Το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έφτασε μέσα σε λίγα λεπτά, όμως ήταν ήδη αργά.

​Εκτός από τους τρεις νεκρούς υπάρχει κι ένας ακόμη εργάτης ο οποίος είναι τραυματισμένος και μεταφέρεται στο νοσοκομείο της Χαλκίδας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ κ. Γιώργο Αδαμίδη εξωτερικά συνεργεία εργάζονταν στην περιοχή του Γυμνού Ευβοίας για συντήρηση και αποκατάσταση βλαβών του δικτύου.

«Η πρώτη εικόνα που ξέρουμε είναι πως έγινε κάποιο ατύχημα, κόπηκε κάποιο σύρμα και με την ταλάντωση του έτσι όπως κόπηκε και πήγε και ακούμπησε στην μέση τάση, αφού ηλεκτρίστηκε αυτό με την σειρά του τρεις εργαζόμενοι στην κολώνα τους χτύπησε το ρεύμα, περισσότερο από 20.000volt επιφέροντας τους ακαριαίο θάνατο, δεν έχουμε ακόμα την εικόνα γιατί τώρα πηγαίνουν στο σημείο για αυτοψία».


Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template