«Βόμβες» Γ.Βρούτση για Μ.Φουρθιώτη: «Ερχόταν συχνά - Πήρε 200.000€»!

Τετάρτη 7 Απριλίου 2021

Νέες καταγγελίες «φωτιά» από τον πρώην υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, για την υπόθεση Μένιου Φουρθιώτη, οι οποίες παράλληλα δημιουργούν πολλά ερωτήματα για την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να τον «ανασχηματίσει».

Ο Γιάννης Βρούτσης μίλησε πριν από λίγο σε εκπομπή του Open, όπου και αναφέρθηκε λεπτομερώς στην υπόθεση Φουρθιώτη και στα χρήματα που εισέπραττε ο παρουσιαστής.
Ο Γιάννης Βρούτσης περιέγραψε την τρομοκρατία που δεχόταν από τον παρουσιαστή, μιλώντας για αρκετές περιστατικά εις βάρος του, αλλά και εις βάρος υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου.

Ο Βρούτσης ήταν καταιγιστικός, περιγράφοντας το οικονομικό σκάνδαλο πίσω από τους εκβιασμούς, και έκανε λόγο για τουλάχιστον τρεις μήνες που ο παρουσιαστής εισέπραξε με αυτόν τον τρόπο τα λεφτά, ενώ υπολόγισε την μηνιαία ζημιά γύρω στις 80.000 €!

Ποσά όπως χαρακτηριστικά είπε ο πρώην υπουργός, πρόλαβε να εισπράξει, πριν ο Γιάννης Βρούτσης, περάσει την γνωστή τροπολογία που σταμάτησε αυτό το αίσχος, τον περασμένο Οκτώβριο.

Ο πρώην υπουργός Εργασίας είπε χαρακτηριστικά πως: «Η ιστορία ξεκίνησε τον περασμένο Δεκέμβριο. Ως υπουργός, για τα γεγονότα της περιόδου εκείνης, ο τρόπος που ενήργησα δείχνει πώς πρέπει να ενεργεί ένας υπουργός για να προστατεύσει το υπουργείο, την κυβέρνηση, τον πρωθυπουργό, το δημόσιο χρήμα, γιατί ο Γιάννης ο Βρούτσης δεν δέχτηκε μύγα στο σπαθί του. Εκανα το αυτονόητο, όταν διαπίστωσα προσπάθεια υφαρπαγής δημόσιου χρήματος. Τα είχα πει και στη Βουλή και είχαν βγει στη δημοσιότητα, αλλά δεν είχαν πάρει τέτοια έκταση τα γεγονότα. Η απάντησή μου στην εφημερίδα documento αφορούσε εκείνα τα γεγονότα».

Για τις απειλές ο κ. Βρούτσης είπε: «Οι απειλές και οι χαρακτηρισμοί ειπώθηκαν από τον ίδιο, που δεν αναφέρω το όνομά του, από την εκπομπή του. Ο οικονομικός εισαγγελέας, που πολύ σωστά η κυβέρνηση πήγε εκεί το θέμα, θα αποκαλύψει τις πτυχές του θέματος.

Ο συγκεκριμένος κύριος, όχι μία, αλλά πολλές φορές είχε έρθει με απαράδεκτο τρόπο, με πιέσεις με απειλές στο υπουργείο, αλλά οι υπάλληλοι δεν ενέδωσαν. Είναι εξαιρετικοί οι υπάλληλοι που δεν ενέδωσαν. Είδαν τι πήγε να γίνει κι έφεραν το πρόβλημα στο γραφείο μου. Ήρθε πολλές φορές με αυτή τη συμπεριφορά, απεβλήθη από το υπουργείο Εργασίας όπως έπρεπε να γίνει, από τους αστυνομικούς μου. Όταν έγινε μια φορά αυτό, την ίδια μέρα με κατήγγειλε στην εκπομπή του ότι βιαιοπράγησαν οι αστυνομικοί του Γιάννη Βρούτση κι εγώ, και είπε όλα αυτά που είπε.
Είναι η απόλυτη διαστρέβλωση αυτό που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι άλλαξα θέση λόγω αυτού. Έχουν πολύ αργά αντανακλαστικά».

Οσον αφορά στα χρήματα που κατάφερε να αποσπάσει ο Φουρθιώτης τόνισε: «Νομίζω ότι πήρε ποσά τριών μηνών και "φρενάρισε" ο μήνας Οκτώβριος. Τον μήνα Οκτώβριο, που δεν πληρώθηκε και το φρέναρα ήταν 70.000 - 80.000 ευρώ» είπε ο κ. Βρούτσης με το συνολικό ποσό που απέσπασε ο κ. Φουρθιώτης να υπολογίζεται στις 200.000 ευρώ. Για το πώς θα παρθούν πίσω αυτά τα χρήματα που δεν έπρεπε να πάρει, όρισε αρμόδια την σημερινή ηγεσία του υπουργείου, που ασχολείται με το θέμα.

Ο Γιάννης Ραγκούσης που βρισκόταν στο πάνελ, παρατήρησε χαρακτηριστικά ότι εντέλει ο Γιάννης Βρούτσης ανασχηματίστηκε, απόφαση που προκαλεί τεράστια ερωτηματικά για την σχέση του παρουσιαστή με το Μέγαρο Μαξίμου.


Οι αιχμές για τους χειρισμούς της κυβέρνησης

Στα επίμονα ερωτήματα για τον μετέπειτα χειρισμό του θέματος από την κυβέρνηση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ είπε ότι «η κυβέρνηση δια του Βρούτση ως υπουργού αντιμετώπισε το θέμα» της υφαρπαγής του δημοσίου χρήματος από τον Μένιο Φουρθιώτη. Μη αναφέροντας, όμως, καθόλου την επόμενη πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας μετά τον ανασχηματισμό και την έξοδό του από την κυβέρνηση.

Ο Γιάννης Βρούτσης επεφύλαξε ακόμα μια σοβαρή αιχμή στο ερώτημα εάν τα χρήματα που εισέπραξε ο Φουρθιώτης έχουν ζητηθεί πίσω λέγοντας ότι αυτή είναι μια διαδικασία που θα πρέπει να κινήσει η επόμενη από εκείνον ηγεσία του υπουργείου Εργασίας.

Και επεσήμανε ακόμα ότι «Μέσα σε μια κυβέρνηση παρεισφρύουν και πρόσωπα που μπορεί να μην είναι και της απόλυτης σωστής διαχείρισης».


Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template