Με 300.000€ αγόρασε το δικό του ιδιωτικό νησί, μετέφερε το σπίτι των ονείρων του και ζει σαν βασιλιάς

Τρίτη 20 Απριλίου 2021

Σύμφωνα με τη Stephanie Seferian, την οικοδέσποινα της διαδικτυακής ραδιοφωνικής εκπομπής The Sustainable Minimalists, ο μινιμαλισμός είναι η συνειδητή επιλογή να ζούμε με λιγότερα. Ο Tim Davidson είναι ένας από τους ανθρώπους που έκαναν αυτήν την επιλογή. Και δεν σκέφτεται να γυρίσω πίσω.

Το 2017, ο Tim έλαβε προθεσμία 60 ημέρες για να εγκαταλείψει το εξοχικό σπίτι της οικογένειάς του στη Φλόριντα.
Αρχικά, σκέφτηκε να αγοράσει ένα παραδοσιακό σπίτι. Αλλά καθώς περνούσε ο χρόνος, ο Tim συνειδητοποίησε ότι κάτι τόσο μεγάλο θα οδηγούσε πιθανώς σε αχρησιμοποίητο χώρο, περιττά αντικείμενα, περισσότερους φόρους και μεγαλύτερα έξοδα.

Ο Davidson αποφάσισε να περιοριστεί μόνο στις βασικές του ανάγκες: ένα υπνοδωμάτιο, ένα σαλόνι,μια μικρή κουζίνα και πρόσβαση στην ύπαιθρο. Έτσι, ένα μικρό σπίτι ήταν η ιδανική λύση.
Το 2017, η οικογένεια του Tim Davidson του είπε ότι είχε 60 ημέρες για να εγκαταλείψει το εξοχικό τους στη Φλόριντα



«Έμαθα λεπτομέρειες για τον μινιμαλισμό μέσα από ντοκιμαντέρ του Netflix καθώς και των θρησκειών που προσπαθούν να έχουν λιγότερο υλιστικά αντικείμενα», δήλωσε ο Tim στο Bored Panda.

«Πάντα έτεινα προς τον μινιμαλισμό χωρίς να γνωρίζω τι ήταν. Είχα συνήθως λιγότερα πράγματα από τον μέσο Αμερικανό, αλλά αρκετά όπου μπορούσα ακόμα να μειώσω τον τρόπο ζωής μου και να γίνω πραγματικά αληθινά μινιμαλιστικός ».

Οι ειδικοί βλέπουν αρκετά πιθανά πλεονεκτήματα της μινιμαλιστικής ζωή. Για παράδειγμα, λιγότερη ακαταστασία σημαίνει λιγότερος χρόνος που αφιερώνεται στον καθαρισμό και την οργάνωση και περισσότερες χρόνος μέσα στην μέρα για την οικογένεια και τους φίλους.

«Διατηρώντας ένα περιβάλλον χωρίς ακαταστασία, μπορείτε να αυξήσετε την εστίαση σας στην παραγωγικότητα μειώνοντας έτσι το άγχος», δήλωσε ο Caleb Backe, πιστοποιημένος εμπειρογνώμονας για την υγεία και ευεξία της Maple Holistics.

Αυτή η αύξηση δεν είναι μόνο ψυχολογική: μια μελέτη του 2009 από τους Darby Saxbe και Rena Repetti διαπίστωσε ότι η ακαταστασία μπορεί στην πραγματικότητα να αυξήσει τα επίπεδα κορτιζόλης, δηλαδή την ορμόνη του στρες. Επομένως, η απελευθέρωση του σπιτιού σας από πράγματα μπορεί να σας βοηθήσει επίσης να ελευθερώσετε το μυαλό σας.
Λίγο πριν από την προθεσμία, αγόρασε την Tiffany, ένα μικροσκοπικό σπίτι 25 τετραγωνικών μέτρων.



Ο Tim επέλεξε την Tiffany λόγω των γυάλινων διατάξεων που υπάρχουν σε όλο το σπίτι – ο πατέρας του ήταν κατασκευαστής γυάλινων φωτιστικών .

«Απλά ένιωσα ότι ήταν το ιδανικό σπίτι για μένα. Η διάταξη του σπιτιού ήταν ακριβώς αυτό που ήθελα, λειτουργεί πολύ καλά και έχει ό, τι χρειάζομαι.»

Η Tiffany (στα ελληνικά Θεοφανία) κόστισε τον Tim περίπου 70.000 $.




Πήρε το όνομά της από το φως που μπαίνει μέσα από τα πολύχρωμα τζάμια.



Το σαλόνι είναι διακοσμημένο με πτυσσόμενο τραπέζι. Όσον αφορά τα καθίσματα, η Tiffany, έχει έναν άνετο προσαρμοσμένο πάγκο ταπετσαρίας με ταιριαστά σκαμνιά που διπλώνουν και γίνονται καθίσματα στο πτυσσόμενο τραπέζι

Όταν υπάρχει ανάγκη για λίγο περισσότερο χώρο, τα πόδια του πτυσσόμενου τραπεζιού διπλώνονται έτσι ώστε να μπορεί να τοποθετηθεί κάτω από τον πάγκο και να ανοίξει τον χώρο για τον Tim για να μπορέσει να κάνει γιόγκα.


Το σπίτι διαθέτει δύο σοφίτες, ένα πλήρως εξοπλισμένο μπάνιο, ένα καθιστικό και μια κουζίνα.



Ο χώρος της Tiffany έχει αξιοποιηθεί πλήρως. Είτε πρόκειται για τα συρόμενα συρτάρια σε κάθε βήμα είτε το 30 εκατοστά βαθύ προσαρμοσμένο κεφαλάρι πίσω από το διπλό κρεβάτι στην κύρια σοφίτα, έτσι η Tiffany διαθέτει τεράστιο χώρο αποθήκευσης για να κρατά τους μικροσκοπικούς θησαυρούς των ενοίκων της.

Ένα άλλο πραγματικά ενδιαφέρον και χρήσιμο χαρακτηριστικό είναι η αφερούμενη, εμπνευσμένη από την Ιαπωνία, μπανιέρα από κέδρο. Η μπανιέρα περιβάλλεται από αντιολισθητικό μαρμάρινο πλακάκι του στυλ Amalfi με διαστάσεις 116 x 72.



Αλλά η Tiffany είναι επίσης έξυπνη. Διαθέτει ασύρματο σύστημα Lutron Caseta. Αυτό σημαίνει ότι ο Tim μπορεί να μιλήσει με τα προϊόντα Amazon Alexa και Nest για να ελέγξει τις λειτουργίες σε όλο το σπίτι.



Στην κουζίνα, η Tiffany είναι εξοπλισμένο με πάγκο κοπής από ξύλο καρυδιάς, μεγάλο νεροχύτη τύπου αγρόκτημα , ψυγείο 114 εκατοστών και σόμπα προπανίου 50 εκατοστών που καθιστά το μαγείρεμα μια ανώδυνη εργασία. Είναι επίσης δύσκολο να μην κοιτάξετε έξω από τα τεράστια προσαρμοσμένα παράθυρα χαμηλής εκπομπής για να δείτε την υπέροχη θέα.



Αφού πήρα την Tiffany, άρχισα να ψάχνω για οικόπεδο για να ζήσω μόνιμα.
Κατέληξε να αγοράσει ένα μικρό νησί στη Φλόριντα για 200.000 $



Ο Tim βρήκε το νησί στο Zillow. «Ήταν ακατέργαστη γη και δεν χρησιμοποιούταν ως τίποτα, δεν είχε καν διεύθυνση», αναφέρει. «Κατέληξα να χτυπήσω την πόρτα του ιδιοκτήτη που το πουλούσε και άρχισα να διαπραγματεύομαι τις τιμές από εκεί. Είχα τότε 60 ημέρες για να μάθω αν θα μπορούσα να χτίσω ένα μικρό σπίτι εκεί με οικοδομική άδεια . Και κατάφερα να χτίσω με επιτυχία ένα μικρό σπίτι σε ένα θεμέλιο.»


Τελικά, ο Tim συνειδητοποίησε ότι η Tiffany πιθανότατα δεν θα επιβιώσει από έναν ισχυρό τυφώνα



Η Tiffany έχει επίσης την πιστοποίηση NOAH. Αυτό σημαίνει ότι πληροί τα εθνικώς αναγνωρισμένα πρότυπα ασφάλειας, κατασκευής και ενεργειακής απόδοσης που χρησιμοποιούνται επί του παρόντος από τις οικιακές βιομηχανίες και τις βιομηχανίες RV. Οι επιθεωρήσεις είναι επίσης τεκμηριωμένες και αρχειοθετημένες με βίντεο όποτε ο Tim εξακολουθεί να ζει εκεί.



Έτσι πήρε ένα σπίτι 29 τετραγωνικών μέτρων για 90.000 $, το οποίο έχει σχήμα οκταγώνου και είναι πραγματικά ανθεκτικό.



«Το οκτάγωνο σπίτι κατασκευάστηκε από μια εταιρεία που ονομάζεται Deltec Homes», είπε ο Tim. «Είναι ένα πολυτελές σπίτι που χτίστηκε στο Asheville της Βόρειας Καρολίνας. Όντας οκτάγωνο είναι ανθεκτικό στους αεροδυναμικούς ανέμους όπως είναι οι τυφώνες. Αυτό δεν επιτρέπει στον άνεμο να δημιουργεί πίεση σε έναν μόνο τοίχο και επιτρέπει στον άνεμο να κινείται γύρω από το σπίτι.»



Τα δοκάρια της οροφής είναι σαν ακτίνες σε έναν τροχό, οπότε αν κάποιος δοκός πάει να σηκωθεί, οι άλλοι ενεργούν μαζί για να κρατήσουν την οροφή κάτω. «Μπορούν να διαρκέσουμε 50 χρόνια με ποσοστό επιτυχίας 99,9%. Είναι αναμφισβήτητα το ισχυρότερο μικρό σπίτι που χτίστηκε ποτέ. ”

Ο Davidson νοικιάζει αυτό το σπίτι του μέσω Airbnb για να χρησιμοποιήσει όλο το χώρο που διαθέτει και να βοηθήσει στην πληρωμή των εξόδων διαβίωσής του.
Έτσι είναι εσωτερικά το δεύτερο μικρό σπίτι:

πηγή

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template