Ήξερες ότι στην Ιεράπετρα υπάρχει καταρράκτης 40 μέτρων;!

Πέμπτη 1 Απριλίου 2021

Όσες φορές και αν επισκεφτεί κανείς την Κρήτη, ακόμα κι αν είναι μόνιμος κάτοικος του νησιού, πάντα θα ανακαλύπτει μέρη που δεν ήξερε ότι υπάρχουν. 
Σήμερα θα ανακαλύψετε ένα από τα πιο αξιομνημόνευτα τοπία που φανερώνουν τον απαράμιλλο φυσικό πλούτο του νησιού μας. Ο λόγος για το φαράγγι του Μυλωνά που βρίσκεται στην κοινότητα του Άη Γιάννη, στην Ιεράπετρα και συμπεριλαμβάνει έναν εντυπωσιακό καταρράκτη 40 μέτρων.

Το φαράγγι απέχει από την πόλη της Ιεράπετρας 10-15 λεπτά με το αυτοκίνητο. Βρίσκεται ανατολικά της πόλης, ανάμεσα στους οικισμούς Κουτσουνάρι και Φέρμα.
Ο καταρράκτης σχηματίζει μια μικρή λιμνούλα, η οποία είναι ιδανική για βουτιές. Τα νερά από τον ποταμό καταλήγουν στην παραλία της Κακιάς Σκάλας.

 

 

 Η Διαδρομή για τον Καταρράκτη

Για να φτάσει κανείς στον καταρράκτη υπάρχουν δύο μονοπάτια, ένα πολύ εύκολο και ένα δύσκολο. Το εύκολο μονοπάτι διαρκεί μόνο 20 λεπτά και ο δρόμος είναι βατός. Οι ταμπέλες για την πορεία του μονοπατιού είναι ευκρινέστατες. Ακολουθώντας το μονοπάτι η θέα προς το καταπράσινο πευκόδασος είναι μοναδική ενώ μετά από λίγο φτάνετε στο παλιό τσιμεντένιο ρυάκι, το οποίο χρησιμοποιούσαν παλιότερα για να μεταφέρουν νερό και να ποτίζουν τα χωράφια τους οι κάτοικοι. Συνεχίζετε πάνω σε αυτό μέχρι να φτάσετε στον άκρως εντυπωσιακό καταρράκτη των 40 μέτρων!

Φαράγγι του Μύλωνα

Το δύσκολο μονοπάτι μπορεί να διαρκέσει μέχρι και 2 ώρες. Για να διασχίσει κάποιος αυτό το μονοπάτι, πρέπει να περάσει μέσα από τον ποταμό και σε κάποια σημεία ίσως χρειαστεί να σκαρφαλώσει στα βράχια. Στα δεξιά του μονοπατιού υπάρχει το εύκολο μονοπάτι, οπότε είναι εύκολο να αλλάξει κανείς δρόμο αν χρειαστεί.

Η καλύτερη εποχή για να διασχίσει κανείς το φαράγγι του Μύλωνα είναι το χειμώνα ή νωρίς την άνοιξη, καθώς τότε υπάρχουν πολλά νερά και δημιουργείται ένα μοναδικό τοπίο. Ειδικά σε περίοδο μετά από έντονη βροχόπτωση, ο καταρράκτης γίνεται διπλάσιος και σίγουρα ακόμα πιο εντυπωσιακός! Να επισημάνουμε ότι αν θέλει κάποιος να διασχίσει το δύσκολο μονοπάτι, θα πρέπει να πάει την περίοδο που δεν υπάρχουν έντονες βροχοπτώσεις, διότι από τα ορμητικά νερά το μονοπάτι γίνεται αρκετά επικίνδυνο!  
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template