Κατά 4 φορές υπερκαλύφθηκε το «πράσινο» ομόλογο της Μυτιληναίος

Πέμπτη 22 Απριλίου 2021

Με υπερκάλυψη σχεδόν 4 φορές και με επιτόκιο στο 2,25% έκλεισε το πράσινο ομόλογο της Μυτιληναίος.
Ειδικότερα, η εταιρεία ανακοίνωσε σήμερα την επιτυχή τιμολόγηση (pricing) της πρώτης πράσινης έκδοσης πρώτης τάξεως (senior) ομολογιών, ονομαστικής αξίας €500 εκατομμυρίων, με επιτόκιο 2,25%, λήξη το 2026 (οι "Ομολογίες") και τιμή έκδοσης 100%.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, τα κεφάλαια που θα αντληθούν από την Έκδοση θα διατεθούν για
(i) την εξόφληση υφιστάμενων δανειακών υποχρεώσεων,
(ii) τη χρηματοδότηση γενικών εταιρικών σκοπών, και
iii) την καταβολή των αμοιβών και εξόδων της Έκδοσης.

Ποσό αντίστοιχο με τα καθαρά κεφάλαια που θα αντληθούν από τις Ομολογίες θα διατεθεί για τη χρηματοδότηση ή αναχρηματοδότηση, ολικά ή μερικά, Επιλέξιμων Πράσινων Έργων (συμπεριλαμβανομένων άλλων σχετικών υποστηρικτικών δαπανών), όπως προβλέπεται στο Πρόγραμμα Πράσινων Ομολογιών (Green Bond Framework) της εταιρείας.

Η έκδοση προγραμματίζεται να διακανονιστεί στις 28 Απριλίου 2021, εφόσον πληρωθούν οι συνήθεις προϋποθέσεις για την ολοκλήρωση της συναλλαγής.


Σύμφωνα με πληροφορίες, επιτεύχθηκε ο στόχος για ισορροπημένη κάλυψη του βιβλίου προσφορών από Ελληνες και ξένους επενδυτές. Ενδεικτικό της επιτυχίας της έκδοσης είναι ότι θα μπορούσε να έχει κλείσει και από χθες καθώς σε διάστημα δυο ωρών από το άνοιγμα του βιβλίου, οι προσφορές είχαν φτάσει στο διπλάσιο της ζητούμενης έκδοσης των 500 εκατ. ευρώ.

Πηγές της εταιρείας επισημαίνουν ότι η επιτυχία της έκδοσης και η ανταπόκριση των επενδυτών αντανακλούν τις προοπτικές της εταιρείας αλλά και την εμπιστοσύνη της επενδυτικής κοινότητας.

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, τα κεφάλαια που θα αντληθούν, θα κατευθυνθούν στην εξόφληση υφιστάμενων δανειακών υποχρεώσεων, στη χρηματοδότηση γενικών εταιρικών σκοπών και στην καταβολή των προμηθειών και εξόδων της έκδοσης.

Συγκεκριμένα, 300 εκατ. ευρώ θα κατευθυνθούν στην αποπληρωμή των τραπεζικών δανείων της εισηγμένης που λήγουν το 2025, τα 192 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για την χρηματοδότηση εταιριών σκοπών συμπεριλαμβανομένων των πράσινων projects, ενώ 8 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν σε προμήθειες και έξοδα της έκδοσης.

Σημειώνεται ότι οι BNP Paribas, Citigroup Global Markets Europe AG και HSBC Continental Europe S.A. ενεργούν ως Γενικοί Συντονιστές (Joint Global Coordinators), και οι Alpha Bank Α.Ε., Credit Suisse Securities, Sociedad de Valores, S.A., Τράπεζα Eurobank Ανώνυμη Εταιρεία, Goldman Sachs Bank Europe SE, J.P. Morgan AG, Morgan Stanley Europe SE, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε., Nomura Financial Products Europe GmbH και Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε. ενεργούν ως Συνδιαχειριστές του Βιβλίου Προσφορών (Joint Bookrunners). Η HSBC Continental Europe S.A. ενεργεί επίσης ως Σύμβουλος Διάρθρωσης Πράσινων Ομολογιών (Green Structuring Advisor)

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template