Τα μυστικά και πολυτελή καταφύγια των μεγιστάνων – Πού τα χτίζουν και γιατί κρύβονται

Παρασκευή 9 Απριλίου 2021

Καθημερινά διαβάζουμε για δισεκατομμυριούχους που μάχονται να σώσουν την ανθρωπότητα, να προστατεύσουν τον πλανήτη μας. Η παγκόσμια οικονομική ελίτ, κάθε χρόνο δωρίζει υπέρογκα χρηματικά ποσά για την καταπολέμηση της φτώχειας, για την εξάλειψη ασθενειών, για την κλιματική αλλαγή κτλ.


Παρά τις προσπάθειες όμως, ζητήματα που ταλανίζουν για χρόνια την ανθρωπότητα και αυτόν εδώ τον πλανήτη εξακολουθούν να υφίστανται. Και αυτό είναι κάτι που το γνωρίζουν πολύ καλά οι μεγιστάνες αυτού του κόσμου. Δεν είναι τυχαίο, εξάλλου που επιλέγουν να ξοδέψουν επιπλέον χρήματα για να φτιάξουν τις δικές τους διαστημικές εταιρείες και να ξεκινήσουν τα διαπλανητικά ταξίδια.

Από πέρσι, βρισκόμαστε ενώπιον μιας άνευ προηγουμένου υγειονομικής κρίσης – σενάριο επιστημονικής φαντασίας θα έλεγαν κάποιοι – που ποτέ δεν φανταζόμασταν ότι θα μας κρατούσε «κλειδωμένους» για περισσότερο από ένα χρόνο τώρα. Κι όμως, πολλά μπορούν να συμβούν γιατί πολύ απλά … ποτέ δεν ξέρεις τι θα ακολουθήσει.


Αυτό, ακριβώς, είναι που έχουν στο μυαλό τους οι δισεκατομμυριούχοι. Για αυτό και σχεδόν όλοι έχουν ήδη ένα σχέδιο διαφυγής σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά. Φαίνεται πως είναι καθόλα προετοιμασμένοι για μια παγκόσμια καταστροφή ή τέλος πάντων για το χειρότερο σενάριο. Υπάρχουν ολόκληρες βιομηχανίες ανά τον κόσμο που αναλαμβάνουν να χτίσουν καταφύγια για τους πλούσιους πελάτες τους σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Μετατρέπουν εγκαταλελειμμένες μονάδες πυραυλικών δοκιμών σε αποθήκη έκτακτης ανάγκης – καταφύγιο. Ακόμη και ο Μπιλ Γκέιτς διαθέτει ένα.

Σκεφτόμαστε καταφύγιο και μας έρχεται στο μυαλό μία σκοτεινή τοποθεσία όπου στην καλύτερη περίπτωση θα μπορούσαμε να κρύψουμε μερικά κιβώτια τροφίμων. Όχι αυτά… Δεν εννοούμε αυτά. Μιλάμε για υπερπολυτελή καταφύγια. Ακίνητα με όλες τις ανέσεις, χτισμένα απλώς κάτω από τη γη. Διαθέτουν κινηματογραφικές αίθουσες, πισίνες, υπόγεια πάρκα, γυμναστήρια, playrooms, συστήματα καθαρισμού νερού. Διαθέτουν ακόμη και τεχνητό φως ηλίου. Ένα τέτοιο καταφύγιο είναι λογικό να κοστίζει εκατομμύρια δολάρια.


Σύμφωνα με στοιχεία του theapeiron.co.uk, η ζήτηση για τα καταφύγια, αυξήθηκε παγκοσμίως από 300 σε 700% τα τελευταία χρόνια. Ο Πίτερ Τιλ, για παράδειγμα, συνιδρυτής της PayPal, είχε αποκαλύψει στο παρελθόν πως ότι περισσότεροι από τους μισούς δισεκατομμυριούχους διαθέτουν το δικό τους κρησφύγετο σε μέρη όπως η Νέα Ζηλανδία.


Η παγκόσμια ελίτ μπορεί να ισχυρίζεται ότι ένα λαμπρό μέλλον περιμένει ολόκληρη την ανθρωπότητα. Στην πραγματικότητα, όμως, εκείνοι έχουν ήδη ένα plan B σε περίπτωση που κάτι δεν πάει ακριβώς όπως το έχουν υπολογίσει. Δεν είναι μυστικό εξάλλου, αφού «πολλοί από αυτούς καυχιούνται για αυτά τα καταφύγια. Τους αρέσει να επιδεικνύουν τις υπερπολυτελείς αποθήκες τους» υποστηρίζει ο Τιλ.  
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template