Μπαράζ πληρωμών από σήμερα έως το Πάσχα – Ποιοι πάνε ταμείο

Δευτέρα 26 Απριλίου 2021

Το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης θα ξεκινήσει η πληρωμή των προκαταβολών (360 ή 384 ευρώ ανάλογα σε ποια κατηγορία ανήκει ο ασφαλισμένος) των εκκρεμών συντάξεων καθώς και τα αναδρομικά από την ημερομηνία κατάθεσης της αίτησης απονομής σύνταξης.
Η πίστωση των ποσών στους δικαιούχους θα ολοκληρωθεί τη Μεγάλη Πέμπτη. 

Τις προκαταβολές αναμένεται να λάβουν περίπου 30.000 δικαιούχοι των οποίων εγκρίθηκαν οι αιτήσεις. Για παράδειγμα ένας συνταξιούχος που περιμένει στην ουρά 3 χρόνια (36 μήνες) για την κύρια σύνταξή του, εκτός από τα 384 ευρώ του μηνός Μαίου, θα λάβει αναδρομικά ύψους 13.824 ευρώ.

Παράλληλα σήμερα Μ. Δευτέρα 26 Απριλίου θα καταβληθούν 6,57 εκατ. ευρώ σε 14.050 δικαιούχους για αναδρομικά κληρονόμων από επιστροφή μνημονιακών μειώσεων. Πρόκειται για την πρώτη από τις δυο έκτακτες πληρωμές που αφορούν σε σύνθετες περιπτώσεις (δηλώσεις αντικρουόμενων δικαιωμάτων από κληρονόμους, πολυπλοκότητα αναφορικά με τον βαθμό συγγένειας των δικαιούχων κλπ.). Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από τη διοίκηση του e-ΕΦΚΑ, η δεύτερη πληρωμή θα λάβει χώρα στις 17 Μάϊου 2021.

Σύμφωνα με τις προγραμματισμένες καταβολές του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και των φορέων που εποπτεύει την εβδομάδα 26-30 Απριλίου θα καταβληθεί επίσης το Δώρο Πάσχα (Μ. Τετάρτη) στους εργαζομένους των οποίων οι συμβάσεις έχουν τεθεί σε αναστολή και αυτούς που είναι ενταγμένοι στο Μηχανισμό «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» ενώ θα συνεχιστεί και η καταβολή των κύριων και επικουρικών συντάξεων Μαΐου. Συνολικά θα καταβληθεί ποσό της τάξης των 2,03 δισ. ευρώ σε πάνω από 4,2 εκατ. δικαιούχους.

Ειδικότερα:

1.Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων θα καταβάλλει τη Μ.Τετάρτη, 28 Απριλίου:

-106 εκατ. ευρώ για Δώρο Πάσχα σε 678.096 εργαζόμενους, των οποίων οι συμβάσεις έχουν τεθεί σε αναστολή. Το συνολικό κονδύλι ανέρχεται σε 106 εκατ. ευρώ.

-1,9 εκατ. ευρώ περίπου για Δώρο Πάσχα σε 22.869 εργαζόμενους που έχουν ενταχθεί στον Μηχανισμό «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ»
ΕΦΚΑ: Πότε πληρώνονται οι συντάξεις

– Την Μ. Δευτέρα 26 Απριλίου θα καταβληθεί ποσό 500 εκατ. ευρώ για τις κύριες και επικουρικές συντάξεις Μάϊου 1.043.725 συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες και τον ΟΤΕ, των οποίων το ΑΜΚΑ λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8.

-Την Μ. Τρίτη 27 Απριλίου θα καταβληθεί ποσό 516,8 εκατ. ευρώ για τις κύριες και επικουρικές συντάξεις Μάϊου 1.109.780 των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ.

– Την Μ. Τετάρτη 28 Απριλίου θα καταβληθεί ποσό 500,5 εκατ. ευρώ για κύριες και επικουρικές συντάξεις Μάϊου σε 658.792 συνταξιούχους του Δημοσίου, του τ.ΝΑΤ, τ.ΕΤΑΤ, τ.ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και της ΔΕΗ.

-Επιπροσθέτως, το χρονικό διάστημα 26-30 Απριλίου θα καταβληθούν 17 εκατ. ευρώ σε 670 δικαιούχους σε συνέχεια έκδοσης αποφάσεων για εφάπαξ.

– 530.000 ευρώ θα δοθούν σε 550 δικαιούχους για καταβολή εξωϊδρυματικού επιδόματος και επιδόματος του τέως ΤΑΥΤΕΚΩ

-4.000 ευρώ θα καταβληθούν σε 8 δικαιούχους για κληρονομικές παροχές επικουρικής σύνταξης.

– Τέλος, 142.155 ευρώ θα καταβληθούν σε 537 δικαιούχους για πληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών υγείας σε ασφαλισμένους. 
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template