Οικογένεια Gucci: Η τραγική ιστορία του διάσημου κληρονόμου – Η «Μαύρη χήρα» και η νέα ταινία με τη Lady Gaga

Τρίτη 20 Απριλίου 2021

Τον Νοέμβριο αναμένεται στις οθόνες μας, η πολυαναμενόμενη ταινία «House of Gucci» με πρωταγωνιστές τη Lady Gaga και τον Ανταμ Ντράιβερ σε σκηνοθεσία Ρίντλεϊ Σκοτ. Η ταινία, που είναι βασισμένη σε αληθινά γεγονότα, πραγματεύεται την τραγική ιστορία της πασίγνωστης οικογένειας Γκούτσι.


Το 1995, ο Μαουρίτσιο Γκούτσι, ο κληρονόμος του γνωστού οίκου μόδας και ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στην Ιταλία δολοφονείται έξω από το γραφείο του στο Μιλάνο. Η είδηση συγκλονίζει τη χώρα και ολόκληρο τον κόσμο της μόδας. Λίγους μήνες αργότερα, αποκαλύπτεται από τις αρχές πως η πρώην γυναίκα του, Πατρίτσια Ρετζιάνι, κρύβεται πίσω από τη δολοφονία του κληρονόμου.

Η ιστορία τους

Το ζευγάρι παντρεύεται το 1973 και μαζί αποκτούν δύο κόρες, την Αλέγκρα και την Αλεσάντρα. Οι δυο τους, ωστόσο, δεν τα πηγαίνουν και τόσο καλά. Σχεδόν 10 χρόνια αργότερα, ο Μαουρίτσιο φεύγει για ένα επαγγελματικό ταξίδι και δεν επιστρέφει ποτέ. Έχει αποφασίσει να ρίξει τίτλους τέλους στη σχέση τους εγκαταλείποντας τη σύζυγό του για μία μικρότερη γυναίκα. 

Στη συνέχεια, υποβάλλει αίτηση διαζυγίου και τότε ξεσπά μια έντονη διαμάχη μεταξύ των δύο πρώην συντρόφων που τελειώνει το 1991. Αυτό είναι και το οριστικό τέλος στη σχέση τους.

Μόλις ένα χρόνο αργότερα, ο Μαουρίτσιο – εγγονός του ιδρυτή Γκούτσιο Γκούτσι – κληρονομεί το εμπορικό σήμα της εταιρείας από τον πατέρα του και γίνεται, έτσι, ο νέος Ceo του πασίγνωστου οίκου μόδας. 
Η πρώην γυναίκα του πιστεύοντας ότι ο οίκος μόδας είναι το μέλλον των παιδιών της εμπλέκεται στα θέματα της εταιρείας επιθυμώντας να έχει άποψη ακόμη και στα επόμενα επαγγελματικά βήματα του πρώην συζύγου της.
Ο Ιταλός, όμως, επιχειρηματίας ήταν γνωστός για τις σπατάλες του. Μερικά λάθος βήματα, τον οδηγούν το 1993 στην απόφαση να πουλήσει μέρος των μετοχών της εταιρείας μόδας στην Investcorp, μια εμπορική τράπεζα με έδρα το Μπραχρέιν – 18 μήνες πριν από τη δολοφονία του.
Το γεγονός αυτό φαίνεται ότι εξόργισε την πρώην σύζυγό του που σύμφωνα με το Forbes, κάποτε είχε δηλώσει σε συνέντευξή της: «Θα προτιμούσα να είμαι δυστυχισμένη αλλά να έχω μια Rolls-Royce παρά να είμαι χαρούμενη και να έχω μόνο ένα ποδήλατο».

Ο τραγικός επίλογος

Το 1995, ο 46χρονος κληρονόμος πυροβολείται έξω από το γραφείο του στο Μιλάνο και η είδηση γίνεται πρωτοσέλιδο σε όλες τις εφημερίδες της χώρας. Η υπόθεση απασχολεί για καιρό τα ιταλικά μέσα με νέες συγκλονιστικές αποκαλύψεις να έρχονται συνεχώς στο φως της δημοσιότητας.

Δύο χρόνια μετά την εκτέλεσή του, η αστυνομία καταφέρνει τελικά να εξιχνιάσει το έγκλημα. Η Ρετζιάνι – η οποία εξακολουθούσε να μένει με τις δύο κόρες της στο διαμέρισμα του πρώην συζύγου της στο Μιλάνο – δεν δίστασε όπως όλα δείχνουν να πληρώσει 365.000 δολάρια έναν εκτελεστή για να δολοφονήσει τον πρώην σύζυγό της. Από τότε αναφέρεται ως η «Μαύρη Χήρα» της Ιταλίας. Καταδικάστηκε σε 29 χρόνια φυλάκισης και το 2014 αφέθηκε ελεύθερη.




Σε παλαιότερη συνέντευξή της το 2016, η Ρετζιάνι, είχε δηλώσει: «Ήμουν θυμωμένη με τον Μαουρίτσιο για πολλά πράγματα εκείνη την εποχή. Αλλά πάνω απ’ όλα, επειδή χάθηκε η οικογενειακή επιχείρηση. Ήταν ηλίθιο. Ήταν μια αποτυχία. Είχα εξοργιστεί, αλλά δεν μπορούσα να κάνω τίποτα».

Η ζωή τους γίνεται ταινία

Τα γυρίσματα της ταινίας «House of Gucci» ξεκίνησαν στη Ρώμη τον περασμένο μήνα με τους Τζάρεντ Λέτο, Αλ Πατσίνο και Τζέρεμι Αϊρονς να συμμετέχουν επίσης στο καστ. Η ταινία αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο και η Lady Gaga μας έδωσε ήδη μια πρώτη γεύση αναρτώντας μια φωτογραφία από τα γυρίσματα στην οποία φαίνονται οι δύο πρωταγωνιστές.

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template