ΠΡΙΑΜΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΑΚΗΣ: Δώστε λύση στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της Κρήτης. H γη ανήκει στους Έλληνες.

Δευτέρα 5 Απριλίου 2021

Την άμεση διόρθωση των δασικών χαρτών της ρεθεμνιώτικης γης ζητούν μέλη αγροτικών και κτηνοτροφικών συλλόγων του νομού, πολίτες και επαγγελματίες του χώρου υποστήριξης του πρωτογενή τομέα, ενώ την ώρα πραγματοποίησαν μηχανοκίνητη πορεία προς το κτίριο της αντιπεριφέρειας στο Ρέθυμνο
.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Πρίαμος Ιερωνυμάκης σημείωσε πως στους δασικούς χάρτες που έχουν αναρτηθεί έχουν περάσει τα χορτολιβαδικά και δασικά ως ένα και με ίδιο χαρακτηρισμό. «Το 65% της Κρήτης με την επιλογή που έχουνε κάνει από το υπουργείο και με τον τρόπο που έχει χαρτογραφηθεί, οδηγεί σε άσχημες καταστάσεις» προσέθεσε, λέγοντας πως «θίγονται αγρότες, ιδιώτες, κτηνοτρόφοι, όλοι θίγονται και όλοι σήμερα ζητούν από την κυβέρνηση να επανεξετάσει το ζήτημα αυτό, το οποίο μας απασχολεί βαθιά όλους».

Για «τεράστιο κίνδυνο για το ιδιοκτησιακό καθεστώς, για την περιουσία των ανθρώπων, για τις επιδοτήσεις των αγροτών και των κτηνοτρόφων», έκανε λόγο στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γρύλλος Παπαδάκης πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Μυλοποτάμου.

Η αντιπεριφέρεια Ρεθύμνου παραμένει κλειστή ως συμπαράσταση στην κινητοποίηση και μιλώντας στο ΑΠΕ ΜΠΕ η αντιπεριφερειάρχης Μαίρη Λιονή είπε πως είναι αισιόδοξη για την έκβαση της υπόθεσης των δασικών αρχών έτσι όπως δρομολογείται η επίλυση των προβλημάτων από το αρμόδιο υπουργείο και τον ίδιο τον πρωθυπουργό.


«Συμπαραστεκόμαστε και παραμένει σε ισχύ το ψήφισμα του περιφερειακού συμβουλίου σε σχέση με την πορεία που πρέπει να έχει το θέμα των δασικών χαρτών από την Πολιτεία και το αρμόδιο υπουργείο. Το ψήφισμα αυτό κατατέθηκεκαι από μας τους ίδιους, αρμοδίως, το οποίο και επιδώσαμε προσωπικά στον υπουργό κ. Σκρέκα και λάβαμε την διαβεβαίωση ότι το υπουργείο θα κινηθεί προς την κατεύθυνση έτσι ώστε, πολλά θέματα τα οποία δημιουργούν τα τεράστια προβλήματα σε όλη την Κρήτη, να λυθούν με νομοθετική ρύθμιση».


Οι συμμετέχοντες στη σημερινή κινητοποίηση σύμφωνα με ενημέρωση, στη συνέχεια θα μεταβούν μαζί με άλλους διαμαρτυρόμενους, στο κτίριο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στο Ηράκλειο.
Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της Διεύθυνσης Δασών Χανίων και της Αντιπεριφέρειας , πραγματοποίησαν επίσης αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής με αφορμή την ανάρτηση των δασικών χαρτών.




Οι συμμετέχοντες στην κινητοποίηση ζήτησαν να μην προχωρήσει η Πολιτεία στην κύρωση των δασικών χαρτών, υποστηρίζοντας ότι περιέχουν λανθασμένα στοιχεία, ενώ αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με την προϊσταμένη της Διεύθυνσης Πολύμνια Σκλαβάκη στην οποία επέδωσαν και ψήφισμα με τα αιτήματα τους.

Οι συγκεντρωμένοι που είχαν και την συμπαράσταση των δημάρχων Πλατανιά Γιάννη Μαλανδράκη και Σφακίων Μανούσου Χιωτάκη, έφτασαν στη Διεύθυνση Δασών με μηχανοκίνητη πορεία που ξεκίνησε από την είσοδο της πόλης των Χανίων στον κόμβο Μουρνιών. Μετά τη Διεύθυνση Δασών κατευθύνθηκαν με τα οχήματα τους προς την Αντιπεριφέρεια Χανίων κλείνοντας για περίπου μισή ώρα τον δρόμο μπροστά από το κτίριο όπου στεγάζονται οι κεντρικές υπηρεσίες της.

Στους συγκεντρωμένους μίλησε ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής, επισημαίνοντας ότι είναι σε εξέλιξη διαδικασίες για αλλαγές στους δασικούς χάρτες, ενώ παράλληλα τόνισε την ανάγκη η Πολιτεία να κάνει τις απαραίτητες διορθώσεις και μετά να ακολουθήσει η ανάρτηση των δασικών χαρτών.
Στο σημείο βρέθηκε και ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης, που απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους μετέφερε τη θέση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που ζητά να υπάρξουν αλλαγές στους δασικούς χάρτες.
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template