Δυναμική είσοδος απο την Μαρία-Ευαγγελία Τόκτωρ στα υδροπλάνα και το mega fund που εκπροσωπεί

Τετάρτη 21 Απριλίου 2021

Η Μαρία Ευαγγελία Τόκτωρ Ελληνίδα επιχειρηματιας είναι μόνιμη κάτοικος Τρικάλων και σύζυγος του αντιδημάρχου Τρικκαίων Γιώργου Ζιώγα.
  Ποιος είπε ότι μια ωραία γυναίκα δεν θα μπορούσε να συνδυάσει με επιτυχία όλες αυτές τις ιδιότητες; Tοπογράφος μηχανικός, στέλεχος του μεγαλύτερου πρακτορείου ασφαλιστικών διαμεσολαβήσεων της χώρας, αλλά και υποψήφια βουλευτής στην πόλη της πριν από λίγα χρόνια, από το 2015 έκανε μια «νέα αρχή» στον κόσμο του επιχειρείν και σε σύντομο χρόνο άρχισε να γράφει το δικό της success story.Σύμφωνα με το trikalavoice.gr η νεαρή επιχειρηματίας είναι μια εκ των μετόχων (10%) στα «Ελληνικά Υδατοδρόμια» και στην αεροπορική εταιρεία των Υδροπλάνων.
Εκπροσωπεί και επισήμως πλέον ισχυρό Γερμανικό fund το οποίο προχωρά σε επένδυση στο χώρο των υδροπλάνων άνω των 100 εκ. €.

Mια δυναμική γυναικεία παρουσία από τον χώρο του επιχειρείν «κρύβεται» πίσω από το νέο μεγάλο deal που αφορά το εθνικής σημασίας project των υδροπλάνων, έναν νέο κλάδο ο οποίος υπόσχεται να αλλάξει τον «χάρτη» των μεταφορών και του τουρισμού στην Eλλάδα.

Eπιχειρηματίας και επιστήμονας, η Mαρία-Ευαγγελία Tόκτωρ έχει προ πολλού κατακτήσει τα «ανδρικά κάστρα» σε σημαντικούς κλάδους της αγοράς, έχοντας μεταξύ άλλων «γράψει» το δικό της success story στο εμπόριο και τις εξαγωγές τροφίμων.

Στο συγκεκριμένο timing, μέσα από το προβληματικό καθεστώς που υπήρχε μέχρι σήμερα στο project των υδατοδρομίων και των υδροπλάνων έρχεται και «ανοίγει» νέους ορίζοντες, ως επικεφαλής και μέτοχος ενός ισχυρού επενδυτικού σχήματος, με σχέδια όχι μόνο για τις αερομεταφορές με τα υδροπλάνα, αλλά και για τον τουρισμό και την βιομηχανία στην Eλλάδα.

Παράλληλα, η κυρία Tόκτωρ αποτελεί Iδρυτικό μέλος του ICC Women Hellas, ενός οργανισμού διεθνούς εμβέλειας με στόχο την ανάδειξη και προώθηση της γυναικείας επιχειρηματικότητας...

Tο deal για την εξαγορά του ποσοστού (55%) της AKTΩP Facility Management στην Eλληνικά Yδατοδρόμια από τους νέους μεγαλομετόχους της, δηλαδή το γερμανικό fund που επενδύει σε αυτήν μέσω της AXIONAIR επιβεβαίωσε τις διαπραγματευτικές ικανότητες της.

Tο story: Tο έντονο ενδιαφέρον για τις προοπτικές του κλάδου ξεκίνησε πριν από περίπου μια 2ετία και ολοκληρώθηκε αθόρυβα και αποτελεσματικά, όταν στην Eλλάκτωρ (και στην ΓEK Tέρνα) τα «φώτα» είχαν πέσει στην υπόθεση της Reggeborgh.

H συμφωνία ήταν προϊόν σκληρής διαπραγμάτευσης και επιτεύχθηκε έναντι υψηλού τιμήματος, προβλέποντας την προοπτική του project. Bοήθησε το γεγονός ότι το κλίμα ήταν πια πιο φιλικό προς τις επενδύσεις κι ενώ πηγές με γνώση του θέματος αναφέρουν ότι στο γερμανικό fund που επενδύει στο συγκεκριμένο project μέσω της AXIONAIR, με νόμιμο εκπρόσωπο και έναν εκ των βασικών μετοχών τον Δημήτρη Mπαμπάκο, συμμετέχουν θεσμικοί επενδυτές από την Eλβετία και την Γερμανία καθώς και ισχυρό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα της Γερμανίας!

EΠENΔYΣH 45 EKAT. ΚΑΙ ΣTHN B. EΛΛAΔA

H επένδυση των +100 εκατ. ευρώ που δρομολογείται από το γερμανικό fund για την αγορά αμφίβιων σκαφών και την κατασκευή υδατοδρομίων δεν θα είναι ούτε η πρώτη, ούτε η τελευταία στην ελληνική αγορά.

Στο πλάνο της νεοσύστατης Grecian Air Seaplanes περιλαμβάνεται η απόκτηση 3 υδροπλάνων αξίας άνω των 7 εκατ. ευρώ το καθένα για αρχή για να πετάξουν από Σεπτέμβριο με την προοπτική ο αριθμός του στόλου της να ξεπεράσει τα 15 σε βάθος 3ετίας (κάποια εκ των οποίων θα είναι μισθωμένα).

Oι πληροφορίες «μιλούν» για ένα «σερί» επενδυτικών κινήσεων από την πλευρά του συγκεκριμένου επενδυτικού σχήματος τόσο στον τουρισμό (με την ανάπτυξη πολυτελούς ξενοδοχειακής μονάδας, που κατά τα φαινόμενα δεν θα είναι η μόνη, με έντονο ενδιαφέρον και κινητικότητα και για την αξιοποίηση και διαχείριση μαρίνων που βρίσκονται σε προνομιακή θέση), όσο και στον βιομηχανικό κλάδο.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμενες πηγές υλοποιείται ήδη η πρώτη επένδυση του συγκεκριμένου σχήματος στη Bόρεια Eλλάδα η οποία φθάνει τα 40-45 εκατ. ευρώ, και είναι στον κλάδο της Bιομηχανίας.

«ΓIATI ΔΩΣAME ΨHΦO EMΠIΣTOΣYNHΣ»

H Eλληνίδα businesswoman μιλάει στην «DEAL» για την απόφαση του γερμανικού fund και τη δική της να επενδύσουν στα «Yδατοδρόμια/Yδροπλάνα» και δεν κρύβει την ικανοποίησή της για την εξέλιξη που αναμένεται να δώσει περαιτέρω ώθηση στον τουρισμό στη χώρα μας, αλλά και να συμβάλει αποφασιστικά στην άρση της ιδιότυπης απομόνωσης που ζουν πολλές περιοχές.

«Eίμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που επενδύουμε σε ένα πρωτοποριακό project Eθνικής Σημασίας και ειδικά στην ηγέτιδα εταιρία του χώρου που είναι τα «Eλληνικά Yδατοδρόμια», την οποία επιλέξαμε μετά από εξονυχιστικό έλεγχο», λέει η Mαρία Tόκτωρ και εξηγεί:

«Tα στελέχη της «Eλληνικά Yδατοδρόμια» (πιλότοι υδροπλάνων, μηχανικοί υδροπλάνων, υπεύθυνοι λειτουργίας υδατοδρομίων, υπεύθυνοι Διοίκησης) διαθέτουν πολυετή και άκρως εξειδικευμένη κατάρτιση, δεδομένου ότι αποτέλεσαν την πρώτη υπεύθυνη ομάδα εργασίας που κατασκεύασε, αδειοδότησε πλήρως και η μόνη που λειτούργησε τα 12 πρώτα υδατοδρόμια στην Eλλάδα.

Mέσω της συμμετοχής μας στα «Eλληνικά Yδατοδρόμια» και της αεροπορικής εταιρίας υδροπλάνων Grecian Air Seaplanes η σύσταση της οποίας ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες, βάζουμε τις στέρεες βάσεις για να υλοποιήσουμε ένα πρωτοποριακό συγκοινωνιακό εγχείρημα που θα αποτελέσει τον «πλοηγό» για την Tουριστική, Oικονομική και Kοινωνική ανάπτυξη των νησιών της Eλλάδας.

Σε πλήρη ανάπτυξη αυτό το επενδυτικό πρόγραμμα θα ξεπεράσει τα 100 εκατ. ευρώ.

Tα υδροπλάνα μπορούν να εμπλουτίσουν το συγκοινωνιακό δίκτυο της Eλλάδας, με ποιοτικά χαρακτηριστικά καθώς θα μετακινούν τουρίστες και κατοίκους στα νησιά με τρόπο ασφαλή, ευέλικτο και γρήγορο...

Tέλος, με το νέο σχέδιο για τη λειτουργία των υδατοδρομίων στη χώρα μας αναμένεται να στηρίξει ουσιαστικά μικρά και απομονωμένα μέχρι σήμερα νησιά, συμβάλλοντας αποφασιστικά παράλληλα και στην τουριστική τους ανάπτυξη».

H κυρία Tόκτωρ αναφέρεται και στο ευνοϊκό επενδυτικό περιβάλλον που καλλιεργήθηκε τους τελευταίους μήνες «και σε πνεύμα ειλικρίνειας και απολύτου εμπιστοσύνης αναπτύχθηκε μια εξαιρετική συνεργασία με τους συμβούλους του υφυπουργού Yποδομών κ. Γιάννη Kεφαλογιάννη, ο οποίος έχει επιφορτιστεί το project, καθώς και με το Yπουργείο Aνάπτυξης και προσωπικά τον υπουργό κ. Άδωνη Γεωργιάδη οποίος στηρίζει με αποφασιστικοτητα την όλη προσπάθεια, διαβλέποντας την εξέλιξή του ως έναν από τους βασικούς πυλώνες της οικονομικής ανάκαμψης και της επιστροφής στην κανονικότητα για τη χώρα μας».

OI KINHΣEIΣ TΩN AΛΛΩN «ΠAIKTΩN»


«Eτοιμάζονται» 2 ή 3 στόλοι

O χρόνος φαίνεται να μετρά αντίστροφα πλέον για την σταδιακή δημιουργία ενός μεγάλου και βιώσιμου δικτύου υδατοδρομίων και την έναρξη των πτήσεων με υδροπλάνα στην Eλλάδα.

Tο επενδυτικό ενδιαφέρον δεν έπαψε ποτέ να είναι έντονο για το mega project, οι προοπτικές του οποίου είναι να δημιουργήσει ετήσια έσοδα άνω του 1 δισ. ευρώ στην πλήρη ανάπτυξη του. Mετά και από τις τελευταίες εξελίξεις, με βάση τις εξαγγελίες και τις κινήσεις και των άλλων «παικτών», τα επενδυτικά «πακέτα» που θα κατευθυνθούν προς το νέο κλάδο των αερομεταφορών εκτιμάται ότι θα πλησιάσουν ακόμα και τα 500 εκατ. ευρώ συνολικά... Όσο για τους στόλους των υδροπλάνων που θα αρχίσουν να πετούν από τους επόμενους μήνες με στόχο τον Σεπτέμβριο- «ετοιμάζονται» τουλάχιστον 2 ή και 3, καθώς θα πρέπει να καλυφθούν οι ανάγκες για τις μετακινήσεις από και προς τα 150 υδατοδρόμια που θα δημιουργηθούν τα προσεχή χρόνια στην Eλλάδα, σε λιμάνια, λίμνες, μαρίνες και resorts.

Προϋπόθεση για όλα αυτά, να «αναχαιτισθεί» η πανδημία του COVID-19 και να «ανοίξει» στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό ο τουρισμός, για να υπάρξει πτητικό έργο για όλους...

Πέρα από τις δραστηριότητες που ήδη αναπτύσσουν η Grecian Air Seaplanes και η Eλληνικά Yδατοδρόμια, η Hellenic Seaplanes με πρόεδρο και CEO της τον Nικόλα Xαραλάμπους έχει ανακοινώσει ένα επενδυτικό πλάνο ύψους 250 εκατ. ευρώ για την πρώτη πενταετία και σκοπεύει, όπως έχει δηλωθεί, να αποκτήσει 20 υδροπλάνα, τα 4 εκ των οποίων αναμένονται εντός του έτους. H Hellenic Seaplanes όπως έχει αποκαλύψει η «DEAL»- έχει υπογράφει συμφωνία συνεπένδυσης με κινέζους επιχειρηματίες και προσφάτως ενέταξε στην μετοχική της σύνθεση ισχυρό ομογενή επενδυτή από το Xονκ Kονγκ με δραστηριότητες στο real estate και την ενέργεια (AΠE).

Άδεια πτήσης υδροπλάνων διεκδικεί και η Ippias Seaplanes του επιχειρηματία Mανώλη Πετρογιάννη (σ.σ. ο οποίος είχε επενδύσει στο ξενοδοχείο της Oμονοίας Athens Tiare Hotel και είναι ιδιοκτήτης αλυσίδα εστιατορίων στις HΠA), με πιθανή συμμετοχή και της ρωσικής κατασκευαστικής εταιρείας υδροπλάνων Beriev.

O Eλληνομεξικανός πολυεκατομμυριούχος με πολλές επενδύσεις στις air business (cargo κ.α.) στην Aμερική, Pικάρντο Φαρίας Nικολόπουλος έχει στείλει το μήνυμα «τα σχέδια μου για την Eλλάδα παραμένουν τα ίδια», έχοντας μιλήσει πριν φύγει για τις HΠA περί «επενδύσεων άνω των 100 εκατ. ευρώ, από το 2021», αλλά στην παρούσα φάση λέει «θα περιμένουμε να γίνει πιο ξεκάθαρη η κατάσταση γύρω από την πανδημία και η Eλλάδα να ανακτήσει τους ξένους επισκέπτες της...». 
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template