Με ρεκόρ παραδόσεων οχημάτων ηTesla το πρώτο 3ημηνο- 6 δις τα κέρδη του Elon Musk

Τρίτη 6 Απριλίου 2021

Του Sergei Klebnikov
Ο δισεκατομμυριούχος διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της Tesla, Έλον Μασκ, είδε την περιουσία του να εκτινάσσεται εκ νέου τη Δευτέρα, ως απόρροια του ρεκόρ που σημείωσαν οι παραδόσεις οχημάτων της αυτοκινητοβιομηχανίας κατά το πρώτο τρίμηνο του 2021.

Η μετοχή της Tesla σημείωσε άνοδο άνω του 4% την Δευτέρα, αυξάνοντας την καθαρή περιουσία του Μασκ κατά 6 δισ. δολάρια, στα 169,8 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Forbes. Ο επικεφαλής της αυτοκινητοβιομηχανίας ηλεκτρικών οχημάτων, ωστόσο, παραμένει ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη, καθώς τον ξεπερνά μόνο ο διευθύνων σύμβουλος της Amazon, Τζεφ Μπέζος, με καθαρή περιουσία ύψους 188,6 δισ. δολαρίων.

Η μετοχή της Tesla ξεκίνησε τη συνεδρίαση της Δευτέρας με "άλμα” -σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 7%, επιβραδύνοντας λίγο στη συνέχεια- καθώς οι επενδυτές χαιρέτησαν τις παραδόσεις ρεκόρ που πραγματοποίησε η εταιρεία στο πρώτο τρίμηνο. Η αυτοκινητοβιομηχανία ηλεκτρικών οχημάτων ανακοίνωσε αργά την Παρασκευή ότι παρέδωσε συνολικά 184.800 οχήματα κατά τη διάρκεια των τριών πρώτων μηνών του έτους, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που τοποθετούσαν τον πήχη στις 172.000 οχήματα. 

Η εταιρεία κατάφερε μάλιστα να ξεπεράσει το προηγούμενο ρεκόρ της, με την παράδοση 180.570 οχημάτων κατά το τέταρτο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Παρότι η αύξηση σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο είναι μέτρια (μόλις 2,2%), τα σχεδόν 185.000 αυτοκίνητα Tesla που παραδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους παγκοσμίως από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο είναι υπερδιπλάσια από τις παραδόσεις που πραγματοποίησε η εταιρεία το αντίστοιχο διάστημα του 2020, δηλαδή πριν από έναν χρόνο, όταν η πανδημία του κορονοϊού έβαλε πρόσκαιρα "φρένο” στην λειτουργία των εργοστασίων της Tesla σε Καλιφόρνια και Σαγκάη.
Το ράλι του τελευταίου 12μήνου

Το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του Μασκ προέρχεται από το ποσοστό 21% που κατέχει στην Tesla. Συγκεκριμένα, κατέχει περίπου 147 εκατ. μετοχές, ενώ έχει κατοχυρώσει και περισσότερα από 56 εκατ. δικαιώματα προαίρεσης αγοράς μετοχών της εταιρείας. Ο Μασκ, κατά τη διάρκεια του 2020 και καθώς η Tesla πέτυχε μια σειρά στόχους, έλαβε στο πλαίσιο του πακέτου αποδοχών του αρκετά πακέτα δικαιωμάτων προαίρεσης αγοράς μετοχών της εταιρείας αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων έκαστο, σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις που κατατέθηκαν στις ρυθμιστικές αρχές.

Η περιουσία του Μασκ έχει αυξηθεί υπέρμετρα τους τελευταίους δώδεκα μήνες: Μόλις πριν έναν χρόνο, τον Μάρτιο του 2020, η περιουσία του ανερχόταν μόλις σε 24,6 δισ. δολάρια.

Στις αρχές Ιανουαρίου, καθώς η περιουσία του συνέχισε να μεγαλώνει, ο Μασκ υποσκέλισε πρόσκαιρα τον διευθύνοντα σύμβουλο της Amazon, Τζεφ Μπέζος, και έγινε ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου. Ωστόσο, η καθαρή περιουσία του Μασκ "χτύπησε ταβάνι”, στο επίπεδο των 190 δισ. δολαρίων, πριν μειωθεί λίγο στη συνέχεια, και έτσι ο Μπέζος ανέκτησε τα "σκήπτρα” του πλουσιότερου ανθρώπου στον πλανήτη  
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template