Κέρδη στη Wall με νέα ρεκόρ για Dow και S&P 500

Σάββατο 10 Απριλίου 2021


Με κέρδη έκλεισαν οι δείκτες της Wall Street στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, με τους S&P 500 και Dow Jones να σημειώνουν νέα ιστορικά ρεκόρ, καθώς οι επενδυτές "έβαλαν στην άκρη" τους φόβους περί πληθωρισμού που προκάλεσε η άνοδος των τιμών παραγωγού τον Μάρτιο.


Ειδικότερα στο ταμπλό, ο βιομηχανικός Dow Jones, που "πάτησε γκάζι" λίγο πριν το κλείσιμο, κέρδισε 297,03 μονάδες ή 0,89% και έκλεισε στις 33.800,60 μονάδες. O ευρύτερος S&P 500 ενισχύθηκε κατά 31,63 μονάδες ή 0,77% στις 4.128,80 μονάδες, σημειώνοντας νέο - το τρίτο διαδοχικό και 20ο από την αρχή του έτους - ρεκόρ. Παράλληλα, ο τεχνολογικός Nasdaq, που στο μεγαλύτερο κομμάτι της ημέρας είχε συνεχείς εναλλαγές προσήμων, πρόσθεσε 70,88 μονάδες ή 0,51% και τερμάτισε στις 13.900,18 μονάδες.


Σε επίπεδο εβδομάδας, και οι τρεις δείκτες έκλεισαν σε θετικό έδαφος. Συγκεκριμένα, ο Dow σημείωσε άνοδο 2%, ο S&P 500 πρόσθεσε 2,7% και ο Nasdaq ενισχύθηκε σε ποσοστό 3,1%.

Από τις 30 μετοχές του Dow, 22 έκλεισαν σε θετικό έδαφος και 8 σε αρνητικό. Ειδικότερα, των κερδών ηγήθηκαν οι μετοχές των Honeywell International, UnitedHealth Group και Salesforce.com Inc., με άνοδο 3,34%, 3,13% και 3,04% αντίστοιχα. Στον αντίποδα, των απωλειών ηγήθηκαν οι μετοχές των Walgreens Boots Alliance, Boeing και Johnson & Johnson με πτώση 1,11%, 1,06% και 1,02% αντίστοιχα.

Σημειώνεται πως η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου κατέγραψε μικρή άνοδο σήμερα Παρασκευή, στο 1,6%, μετά την χθεσινή πτώση που σημείωσε.

Ο Αντιπρόεδρος της Fed, Richard Clarida, σε συνέντευξή του την Παρασκευή, δήλωσε ότι οποιαδήποτε αύξηση του πληθωρισμού θα είναι παροδική, σημειώνοντας πως η πρόβλεψη της Fed είναι ότι ο πληθωρισμός θα κινηθεί πάνω από το 2% για ένα διάστημα φέτος πριν επιστρέψει αργότερα μέσα στο έτος κοντά στο 2%.

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος της Federal Reserve, Τζερόμ Πάουελ, χαρακτήρισε χθες την ανάκαμψη από την πανδημία "άνιση και ατελής", χαρακτηρίζοντας ως πολύ σοβαρό ζήτημα αυτή την ανομοιορφία.

Σημειώνεται πως ο Τζ. Πάουελ επανέλαβε την προσδοκία ότι η αναμενόμενη αύξηση του πληθωρισμού για φέτος θα είναι προσωρινή, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως "έχουμε τα εργαλεία για να οδηγήσουμε τον πληθωρισμό στο 2% εφόσον χρειαστεί".
Στα επιχειρηματικά νέα, η Boeing προχώρησε σε επισήμανση πιθανού ηλεκτρικού προβλήματος σε ορισμένα αεροσκάφη 737 MAX, με την εταιρεία να ζητά από 16 πελάτες να το αντιμετωπίσουν πριν προβούν σε περαιτέρω εργασίες.

Εν τω μεταξύ, η Amazon κατάφερε τελικώς να κερδίσει την πλειοψηφία στην ιστορική ψηφοφορία για το κατά πόσον οι εργαζόμενοι στην αποθήκη της στο Bessemer της Αλαμπάμα θα γίνονταν οι πρώτοι που θα εντάσσονταν σε κλαδική συνδικαλιστική ομοσπονδία εργαζομένων σε καταστήματα Λιανικής, Χονδρικής και Πολυκαταστήματα. Η μετοχή της εταιρείας σημείωσε άνοδο 2,21%.

Στα μάκρο της ημέρας, ο δείκτης τιμών παραγωγού των ΗΠΑ σημείωσε άνοδο μεγαλύτερη από το αναμενόμενο, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη ετήσια άνοδο σε εννιάμιση χρόνια, σύμφωνα με τις προσδοκίες για υψηλότερο πληθωρισμό καθώς η οικονομία ανοίγει εκ νέου εν μέσω μιας βελτιωμένης υγειονομικής εικόνας στη χώρα και της μαζικής χρηματοδότησης από την κυβέρνηση.

Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών παραγωγού σημείωσε άνοδο 1% τον περασμένο μήνα μετά την άνοδο 0,5% τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εργασίας. Κατά τους 12 μήνες έως τον Μάρτιο, ο δείκτης σημείωσε άνοδο 4,2%. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη άνοδο σε ετήσια βάση από τον Σεπτέμβριο του 2011 και μετά την άνοδο 2,8% του Φεβρουαρίου. Οικονομολόγοι σε έρευνα του Reuters εκτιμούσαν ότι ο δείκτης θα αυξηθεί κατά 0,5% τον Μάρτιο και κατά 3,8% από έτος σε έτος. 


Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template