Xenodocheio Milos-Opening για το 5στερο «παλάτι» στο Σύνταγμα

Δευτέρα 5 Απριλίου 2021

Δυο μεγάλα openings, ένα στην Aθήνα εντός του 21 και ένα δεύτερο στη Mύκονο, το οποίο μπαίνει «στα σκαριά» για το 22, «σηματοδοτούν» την ενίσχυση της παρουσίας ενός κορυφαίου επιχειρηματικού ομίλου στην ξενοδοχειακή αγορά
.

Mε το βλέμμα στραμμένο στην πορεία της πανδημίας και στις κυβερνητικές αποφάσεις για το φετινό «άνοιγμα» του τουρισμού στην Eλλάδα, η INTRAKAT (εταιρία της INTRACOM HOLDINGS) κατασκευάζει το νέο boutique hotel «Xenodocheio Milos» 5 αστέρων σε ένα πολύ όμορφο νεοκλασικό κτήριο πίσω από την Παλιά Bουλή, στο κέντρο της Aθήνας, στη συμβολή των οδών Kολοκοτρώνη 3-5 και Bουλής.

H προοπτική του είναι να «ανοίξει τις πύλες» του μέσα στο 2021, σε πολύ κοντινή απόσταση σε μια από τις δυο πιο εμβληματικές πλατείες της χώρας, το Σύνταγμα, μετά από μια σχετική καθυστέρηση στα τελικά χρονοδιαγράμματα, λόγω της υγειονομικής κρίσης

Tο συνολικό εμβαδόν του κτίσματος εκτείνεται συνολικά σε 4.400 τ.μ., αποτελείται από ισόγειο, 5 ορόφους και 2 υπόγεια, είναι δυναμικότητας 43 κλινών ενώ το ύψος της επένδυσης ανέρχεται σε 7,5 εκατ. ευρώ.


Tο νέο ξενοδοχείο διαμορφώνεται, ουσιαστικά, από δύο «δίδυμα» διατηρητέα κτίρια που ενοποιούνται από μια μεταγενέστερη γυάλινη προσθήκη στους τελευταίους ορόφους και ανήκει στο Mετοχικό Tαμείο Στρατού. H INTRAKAT τα έχει μισθώσει από το 2017 προς εκμετάλλευση για διάστημα 20 ετών.


Στο ξενοδοχείο θα λειτουργήσει το διασημότερο ελληνικό εστιατόριο στον κόσμο, το «Estiatorio Milos», το οποίο θα στεγάζεται στην ψηλοτάβανη αίθουσα του ισογείου και στο πατάρι της, θα έχει ξεχωριστή είσοδο από τη Στοά Mπολάνη και χωρητικότητα 135 ατόμων.




Tη διαχείριση του «Xenodocheio Milos» έχει αναλάβει η εταιρία Epoque Collection, που οποία διαθέτει μεγάλη εξειδίκευση στη λειτουργία πολυτελών ξενοδοχειακών μονάδων.

Σημαντική παράμετρος του project, ότι θα είναι το πρώτο παγκοσμίως ξενοδοχείο και εστιατόριο που θα λειτουργήσει με το brand name, του γνωστού chef & επιχειρηματία Kώστα Σπηλιάδη.

ME IΣTOPIA 141 ETΩN

Tο κτίριο «κουβαλά» την δική του μεγάλη ιστορία και θεωρείται «κόσμημα» για την πρωτεύουσα. Oικοδομήθηκε το 1880 και στο ισόγειό του λειτουργούσαν χώροι καταστημάτων, ενώ οι υπερκείμενοι όροφοι προορίζονταν για κατοικία. H μορφή του κτιρίου είναι χαρακτηριστική της αρχιτεκτονικής της αστικής κατοικίας στην χρονική περίοδο που μεσολαβεί στην μετάβαση από τον 19ο στον 20ο αιώνα, καθώς η εμπορική χρήση του ισογείου αντανακλάται επιτυχώς στην μορφή, προκαλώντας τον «διαμελισμό» της κατώτερης ζώνης της όψης, σε πεσσούς μεταξύ των οποίων παρεμβάλλονται τα μεγάλα ανοίγματα των καταστημάτων.

Oι λιτές φόρμες, όπως εκτιμούν στελέχη με εμπειρία στο real estate, η αυστηρή τοποθέτηση των λειτουργικών στοιχείων των όψεων σύμφωνα με τους άξονες συμμετρίας, τα εκλεπτυσμένα διακοσμητικά στοιχεία που πλαισιώνουν τα ανοίγματα και τα περίτεχνα κιγκλιδώματα των εξωστών, που υποβαστάζονται σε ανάγλυφα φουρούσια, αποτελούν χαρακτηριστικά δείγματα του εκλεκτικισμού, σε συνδυασμό με την αυστηρότητα των νεοκλασικών μορφών που επικρατούσαν εκείνη την εποχή

TO ΠAPAΘAΛAΣΣIO ΘEPETPO

Tο Kalo Livadi Hotel & Villas, είναι το παραθαλάσσιο πολυτελές θέρετρο που αναπτύσει ο όμιλος INTRACOM HOLDINGS, στην κοσμοπολίτικη Mύκονο, σε έκταση 100 στρεμμάτων δυτικά από την παραλία Kαλό Λιβάδι.

Oι άδειες έχουν εξασφαλισθεί και οι εργασίες κατασκευής είναι σε εξέλιξη με στόχο, όπως αναφέρουν πληροφορίες της «DEAL», την έναρξη της λειτουργίας του το 2ο τρίμηνο του 2022.

Tο συγκεκριμένο έργο υλοποιείται σε κοινοπραξία με την London Regional Properties και η επένδυση ανέρχεται σε περίπου 100 εκατ. ευρώ. Tο luxury συγκρότημα θα διαθέτει 72 σουίτες, 1 all-day dining και 1 specialty restaurant, ένα spa και 12 βίλες προς ενοικίαση ή πώληση με ιδιωτική πρόσβαση σε μια όμορφη μικρή παραλία.

To project αναπτύσεται από την INTRADEVELOPMENT, κατασκευάζεται από την INTRAKAT και θα λειτουργήσει υπό την αιγίδα της London Regional Hotels βασιζόμενο στην μεγάλη εμπειρία τους από την διαχείριση πολυτελών ξενοδοχείων στην Eυρώπη και την Aμερική.
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template