Η 1η ελληνική βιομηχανία που στρέφεται στο LNG

Πέμπτη, 6 Μαΐου 2021

Η πρώτη ελληνική βιομηχανία που στρέφεται στο LNG για την κάλυψη των ιδιαίτερα υψηλών αναγκών της σε θερμική ενέργεια είναι πλέον γεγονός.
Πρόκειται για τη βιομηχανική μονάδα της Χαρτοποιίας Φθιώτιδας του Ομίλου EL PACK, η οποία αντικαθιστά το ρυπογόνο και ακριβό μαζούτ με φυσικό αέριο το οποίο θα παραλαμβάνει σε υγρή μορφή (LNG), επιτυγχάνοντας σημαντική μείωση στο κόστος παραγωγής και στους εκπεμπόμενους ρύπους.

«Είμαστε πολύ περήφανοι που η εταιρεία μας δείχνει το δρόμο προς το μέλλον για την Ελληνική Βιομηχανία με οδηγό έναν πολύ ανταγωνιστικό καύσιμο και γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος για τις επόμενες γενιές» δηλώνει ο Πρόεδρος του ΔΣ της Χαρτοποιίας Φθιώτιδας, Αντώνης Σπυράκης.

Η τροφοδοσία της Χαρτοποιίας Φθιώτιδας με LNG θα πραγματοποιείται μέσω βυτιοφόρων οχημάτων, που θα παραλαμβάνουν το καύσιμο από την αντίστοιχη εγκατάσταση της Ρεβυθούσας που θέτει σε λειτουργία ο ΔΕΣΦΑ στο τέλος του τρέχοντος έτους.

Η διαθεσιμότητα του LNG στη βιομηχανία έγινε δυνατή μέσω της σύναψης σύμβασης προμήθειας με την Blue Grid, την πρώτη ελληνική εταιρεία που δραστηριοποιείται ως προμηθευτής LNG σε τελικούς καταναλωτές. Η Blue Grid είναι η μοναδική εταιρεία στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων που έχει ήδη αναπτύξει αντίστοιχα έργα και λειτουργεί συστηματικές εφοδιαστικές αλυσίδες τροφοδοσίας τελικών καταναλωτών στο εξωτερικό με το συγκεκριμένο καύσιμο.

Η δράση της εταιρείας ως προμηθευτή LNG σε τελικούς καταναλωτές εκτείνεται στους τομείς της Βιομηχανίας, της Ναυτιλίας και των Οδικών Μεταφορών. Πρόσφατα, μάλιστα, η Blue Grid σε συνεργασία με ένα μεγάλο όμιλο της χώρας μας, την Ελινόιλ, προχώρησαν στη σύσταση της BlueFuel, με στόχο την ανάπτυξη των πρώτων πρατηρίων LNG στην Ελλάδα.

«Αποστολή της Blue Grid είναι να προσφέρει σε νευραλγικούς τομείς της οικονομίας καθαρότερα καύσιμα που συνδυάζουν την εξοικονόμηση κόστους με υψηλότερες περιβαλλοντικές επιδόσεις. Αυτή τη στιγμή το LNG αποτελεί την πλέον ενδεδειγμένη εμπορικά λύση στην περιοχή μας, τόσο για τη Βιομηχανία όσο και για τις Μεταφορές. Η εταιρεία μας εδώ και σχεδόν 4 χρόνια επενδύει διαρκώς χρόνο και πόρους σε αυτόν τον ραγδαία αναπτυσσόμενο τομέα και χαιρόμαστε που πλέον έχουμε εισέλθει στην περίοδο υλοποίησης έργων και πρωτοβουλιών, οι οποίες όλο και θα πυκνώνουν στο προσεχές διάστημα» δηλώνει ο Διευθύνων Σύμβουλός της, Σοφοκλής Παπανικολάου.  
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template