Ήρθε στην Αμερική με μόλις $10 και σήμερα είναι εκατομμυριούχος – Οι τρεις συμβουλές που δίνει

Σάββατο 15 Μαΐου 2021

Η Μόνικα Ζασάντα μεγάλωσε στην Πολωνία, στη χώρα όπου δεν υπήρχαν ούτε πιστωτικές κάρτες ούτε υποθήκες. Στη χώρα όπου το να έχεις χρεωκοπήσει ήταν χειρότερο από το να είσαι άγαμη γυναίκα και έγκυος. Στη χώρα όπου οι περισσότεροι ζούσαν με τα λίγα.


Η Μόνικα είχε πάντα στο μυαλό της τα λόγια που της έλεγε μικρή η γιαγιά της «να μην δανειστείς ποτέ, να μην πνιγείς στα χρέη, να είσαι πάντα επινοητική και δημιουργική με τα χρήματά σου». Έτσι, και με μόλις 10 δολάρια η Μόνικα έφτασε στις ΗΠΑ. Σήμερα, η καθαρή της αξία υπολογίζεται σε πάνω από 1 εκατομμύριο δολάρια.

Κι όμως ακολουθώντας αυτά τα τρία απλά βήματα, η Μόνικα Ζασάντα κατάφερε να γίνει εκατομμυριούχος.


1. Αναπτύξτε μια σχέση αγάπης με τα χρήματά σας

«Δεδομένου ότι οι Πολωνοί υπάλληλοι πληρώνονταν σε μετρητά όταν μεγάλωνα, βλέπαμε συνεχώς χρήματα, τα αγγίζαμε και τα μετρούσαμε» περιγράφει η ίδια μιλώντας στο BusinessInsider. Τα χρήματα τότε δεν ήταν ψηφιακά. «Δεν θα μπορούσαμε να αγοράσουμε τίποτα αν δεν είχαμε μετρητά, οπότε έπρεπε να μάθουμε να εξοικονομούμε.» προσθέτει.


Πλέον, έχει μάθει να διατηρεί ένα μηνιαίο αρχείο καταγραφής τόσο για τα έσοδα όσο και για τα έξοδά της. Ακόμη, η Μόνικα έχει μία βασική αρχή: «Δεν ξοδεύω ποτέ περισσότερα από 20 δολάρια σε τίποτα.» Βλέποντας το υπόλοιπο στο λογαριασμό της να αυξάνεται συνεχώς, ενθουσιαζόταν όλο και περισσότερο. Αυτά τα «μικρά μυστικά» της έδωσαν το κίνητρο για να συνεχίσει.

2. Μην ξοδεύετε σαν να τρώτε σοκολάτα

Όταν τρώμε σοκολάτα σίγουρα δεν μπορούμε να σταματήσουμε στην πρώτη μπουκιά. Συνεχίζουμε και τρώμε μέχρι να τελειώσει. Παρόλα αυτά, έχετε παρατηρήσει ότι μπορείτε να απολαύσετε πλήρως τη σοκολάτα ήδη από το πρώτο κομμάτι; Εάν συνεχίσουμε να τρώμε το πιο πιθανό είναι να λιγωθούμε και να φουσκώσουμε. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τα χρήματα παραδέχεται η εκατομμυριούχος. «Ξοδέψτε τα χρήματά σας με προσοχή. Στοχεύστε στην ποιότητα και όχι στην ποσότητα. Μην γίνεστε άπληστοι».

3. Αντισταθείτε στη γοητεία των πιστωτικών καρτών

«Λίγο μετά αφότου έφτασα στις ΗΠΑ, βρήκα το νέο μου συγκάτοικο να κάθεται στο τραπέζι της κουζίνας και να κόβει τις πιστωτικές κάρτες της με τρομακτική αποφασιστικότητα.» Και τότε ήταν που αναρωτήθηκε: «Πόσες πιστωτικές κάρτες χρειάζεται κάποιος; Σκέφτηκα να πάρω και εγώ μία» παραδέχεται. Ωστόσο, φοβόταν το πλαστικό χρήμα και για αυτό πάντοτε επέλεγε τα χαρτονομίσματα. Αυτό ήταν ίσως ένας ακόμη λόγος για τον οποίο ποτέ δεν έφτασε στα όρια της χρεωκοπίας.  
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template