Έγινε πάμπλουτος στα 19 του όταν πληρώθηκε με bitcoin για δύο πίτσες και τα έχασε όλα

Δευτέρα 24 Μαΐου 2021

Το 2010 κέρδισε 10.000 Βitcoin με αντάλλαγμα δύο πίτσες. Κι ενώ σήμερα θα μπορούσε να είναι πάμπλουτος, τελικά δεν τα κατάφερε, γιατί δεν προέβλεψε την αξία που θα είχαν στο μέλλον. Ωστόσο δεν το μετανιώνει, γιατί δηλώνει μέρος της ιστορίας του κρυπτονομίσματος, όταν ξεκίνησε.


Ο λόγος για τον Jeremy Sturdivant, που στα 19 του χρόνια έκανε μία πρωτότυπη συμφωνία, που χωρίς να το γνωρίζει, θα μπορούσε να τον έχει κάνει πάμπλουτο. Ο 19χρονος μετείχε στο φόρουμ Bitcointalk, απαντώντας σε ένα μήνυμα από τον διάσημο πλέον Laszlo Hanyecz, που για πολλούς φέρεται ως ο πατέρας του κρυπτονομίσματος.

Ο πεινασμένος Laszlo είχε γράψει ότι θα πλήρωνε για μερικές πίτσες 10.000 Bitcoin. Ειδικότερα, είχε ζητήσει δύο μεγάλες πίτσες, για να του μείνουν και την επόμενη ημέρα, ενώ ανέφερε και τις προτιμήσεις του σε υλικά, ζητώντας κρεμμύδια, πιπεριές, λουκάνικο, μανιτάρια, ντομάτες και πεπερόνι. «Αν ενδιαφέρεστε, ενημερώστε με και μπορούμε να πετύχουμε συμφωνία», έγραψε.

Το 2010 τα 10.000 Bitcoin άξιζαν 35 ευρώ


Ο Sturdivant έκλεισε τη συμφωνία και παρήγγειλε δύο τεράστιες πίτσες, παίρνοντας τα 10.000 Bitcoin. Τότε, η αξία τους ήταν περίπου 35 ευρώ. Ωστόσο αν τα κρατούσε,θα ήταν πάμπλουτος, αφού σήμερα αποτιμούνται σε πάνω από 310 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή μια περιουσία που θα του εξασφάλιζε ιδιωτικά νησιά, υπερπολυτελή οικία και ιδιωτικά αεροπλάνα.

Ωστόσο ο 19χρονος δεν τα αποθήκευσε. Σήμερα, παραδέχεται ότι το μετάνιωσε. Η μη αποθήκευση του Bitcoin ήταν «σίγουρα» μια μεγάλη λύπη, αλλά λέει ότι εκείνη τη στιγμή απλά «διευκόλυνε μια αγορά». Τα κρυπτονομίσματα ξοδεύτηκαν όταν χρησιμοποιήθηκαν για να καλύψουν τα έξοδα ταξιδιού του στις ΗΠΑ, με την φίλη του. «Αν το αντιμετώπιζα ως επένδυση, θα μπορούσα να τα κρατήσω λίγο περισσότερο», δήλωσε στο Telegraph. Όσο για τη θρυλική συμφωνία, λέει ότι τότε ήταν δίκαιη και για τα δύο μέρη, αλλά και χαμηλού κινδύνου.


«Δεν είχα ιδέα για το πόσο τεράστιο θα γίνει»

«Δεν θεώρησα ότι το Bitcoin θα καταρρεύσει πλήρως, ωστόσο δεν είχα ιδέα για το πόσο τεράστιο θα γίνει», λέει, εξηγώντας ότι ουδέποτε περίμενε ότι το ποσό που έλαβε τότε θα μπορούσε σήμερα να τον καταστήσει ιδιοκτήτη ακινήτων. Ωστόσο η συμφωνία έγινε σε μία περίοδο που το κρυπτονόμισμα είχε μόλις ξεκινήσει.


«Παρόλο που δεν μπορώ να διεκδικήσω μέρος από την επιτυχία του Bitcoin, είμαι πολύ περήφανος που έπαιξα ρόλο σε κάτι τόσο ενδιαφέρον, που εξελίχθηκε σε παγκόσμιο φαινόμενο τόσο γρήγορα», δηλώνει. Έντεκα χρόνια μετά, το βλέπει αισιόδοξα. «Δεν το μετανιώνω, θεωρώ φανταστικό που έγινα μέρος της πρώιμης ιστορίας του Bitcoin με αυτόν τον τρόπο», λέει. Ωστόσο όσοι γνωρίζουν τι του έχει συμβεί λένε «Ξόδεψες όλα αυτά τα λεφτά!».

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template